Тя подчерта, че в следващата една седмица задължително трябва да бъде приета актуализацията на бюджета.

 

„Искам да обърна внимание първо преди раздаване на мандати на нещо важно, на което държим от самото начало. Призовавам всички депутати да се стегнат и в следващата една седмица да приемем актуализацията на бюджета. Ако до края на седмицата не бъде приет на второ четене законът за ДОО, пенсионерите няма да си получат увеличенията на пенсиите от 1 юли, майките с деца няма да получат данъчните облекчения за деца. Призовавам депутатите за отговорно поведение към българския народ”, каза Нинова.

 

„Всичко което гласувахме и което достойно и отговорни това правителство свърши, тези  ще го провалят. Ако ни поканят за разговори за ново правителство, ще участваме в разговори", поясни депутатът.

 

Икономическият министър предупреди, че зимата ще е много тежка, затова по-отговорно пред страната е да се състави ново правителство в този парламент, отколкото да се отива на избори.

 

Нинова заяви, че ако ПП поканят БСП на преговори, те ще се съгласят.

„Смятам, че коалиционното споразумение трябва да се актуализира, от миналата година досега настъпиха доста промени в икономическия, социалния живот, избухна войната в Украйна, последиците от ембаргото са доста тежки“, допълни тя.