Нинова в Козлодуй: Ние сме единствената партия, която винаги е защитавала ядрената енергетика

От два дена служебният кабинет пуска лоша след лоша новина, искам да ви гарантирам – всичко възможно ще направим това, което са замислили, да не стане", заяви лидерът на БСП

Нинова в Козлодуй: Ние сме единствената партия, която винаги е защитавала ядрената енергетика

3077 | 19 март 2023 | 08:35

Лидерът на БСП припомни: „За пръв път откакто сме членове на ЕС, благодарение на БСП, ние станахме първи по индустриално производство.

Нинова в Козлодуй: Ние сме единствената партия, която винаги е защитавала ядрената енергетика-Ninova-v-Kozloduy--Nie-sme-edinstvenata-partiya--koyato-vinagi-e-zashtitavala-yadrenata-energetika_1679211278.jpgНинова в Козлодуй: Ние сме единствената партия, която през всички години е защитавала ядрената енергетика-Ninova-v-Kozloduy--Nie-sme-edinstvenata-partiya--koyato-prez-vsichki-godini-e-zashtitavala-yadrenata-energetika_1679208160.jpg

„Ние сме единствената партия, която през всички години, без да се съобразява с конюнктура, сме „за” развитие на ядрената енергетика. Европейската комисия призна ядрената енергия за чиста и зелена. Сбъркани правителства съсипаха идеята за „Белене”.

 

В България има място за две електроцентрали. Ако сега имахме „Белене”, щяхме да сме в съвсем друга ситуация по отношение на цени на ток - и за вътрешно потребление, и за износ .

 

България има нужда от ядрена енергетика и ние докрай ще държим за това. В наше лице имате абсолютна защита за развитие на атомната централа, за запазване на професионалистите в нея".

 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с избиратели и симпатизанти на партията в Козлодуй.

 

На срещата присъства и водачът на листата на „БСП за България” във Враца Атанас Зафиров, както и останалите кандидати за народни представители от листата на социалистите в 6 МИР.

По време на срещата Корнелия Нинова припомни постиженията на БСП в социалната политика в подкрепа на децата и младите, работниците, пенсионерите и социално слабите и допълни: „Само седем месеца бяхме в едно много сложно правителство и въпреки това, това беше най-социалното правителство в последните 15 години, благодарение на БСП в него”.

Лидерът на БСП припомни: „За пръв път откакто сме членове на ЕС, благодарение   на БСП, ние станахме първи по индустриално производство. В тези тежки кризи – COVID криза, война, икономическа и енергийна криза, България да бъде на първо място по промишлено производство – и не е вярно, че е било от износ на оръжие. Защото сега започна големият износ на оръжие, а сме на 12 място по промишлено производство.”

„От два дена служебният кабинет пуска лоша след лоша новина, искам да ви гарантирам – всичко възможно ще направим това, което са замислили, да не стане", заяви лидерът на БСП и посочи, че партията категорично се противопоставя на твърдението на финансовия министър, че държавата е пред фалит и че икономиката и финансите са зле, защото са били увеличени пенсиите и детските: „Оставихме държавата стабилна, над 1 млрд. излишък през юли, 2,9 дефицит в края на годината. БНБ излезе веднага след нея и каза „тази министърка говори глупости”. Некомпетентно и безотговорно е това говорене. Държавата е със стабилни финанси”, категорична бе Нинова.

Тя определи като още по-тревожна заявката на Министерството на финансите от вчера да внесат бюджет, който предвижда вдигане на данъците и отмяна на данъчните облекчения, повишаване на ДДС, повишаване  на акциза на енергията и горивата, замразяване или рязане на социални разходи: „Това е абсурдно. Няма да допуснем да посегнат на социалните плащания, които осигурихме. Още повече, че цяла Европа прави обратното – постоянно се дават помощи, постоянно се наливат пари на фирми. Тук правят точно обратното. Още един аргумент, че трябва да има работещ парламент и редовно правителство. Ние категорично няма да подкрепим този бюджет”, каза лидерът на БСП в Козлодуй.

„Бързото и ефективно решение за помагане на народа е таван на цените. Проверките, които правят в момента служебния кабинет, са имитация, няма да спре инфлацията. Унгария, Испания, Гърция, Португалия – и леви, и десни държавници прибягват към тази мярка, защото тя е спасителна. Франция договори преди няколко дни с търговските вериги 200 стоки да се продават под 2 евро и това да продължи три месеца”, обясни Нинова и представи и мерките на БСП в дългосрочен план, сред които развитие на земеделието, възстановяване на „Напоителни системи” и връзването им към язовирите, изравняване на субсидиите на българските производители с тези на европейските и др.

Нинова посочи, че БСП ще продължи да се бори за запазване на неутралитета на България по отношение на войната и дипломатически преговори, спиране на военните действия и установяване на траен мир. „Това ще успокои и света, и Европа, и България – и да почне възстановяване и на икономика, и на всичко останало.”

Тя обясни пред какъв избор са изправени българските избиратели: „Тези вдясно са за джендър идеологията и за войната, ние сме за мира и против джендър идеологията. Те са за разрушаването и преместването на Паметника на Съветската армия, ние сме против това. Те са пазарни фундаменталисти и казват „пазарът сам ще си реши проблемите, държавата не трябва да се намесва”. Ние сме за активна роля на държавата на пазара, която да помага на българските фирми, на българското производство и българските семейства. Битката не е ПП-ДБ – ГЕРБ, кой ще спечели първото мястото, който и да е - те са еднакви. Алтернативата е дясно, пазарнофундаменталистко, джендъристко и глобално срещу ляво, социално, национално отговорно, което сме ние. Това е алтернативата, между която трябва да избира българският народ”, каза тя.

Лидерът на БСП заяви категорично, че няма да отстъпи пред навлизането на джендър идеологията и ще продължи да защитава българските деца: „Където и да съм, ще се боря за българското дете. Джендър идеологията проповядва 40 пола, освен мъж и жена. В Истанбулска конвенция пише, че има трети социален пол, който не зависи от това какъв си се родил, а какъв се схващаш и можеш да се променяш.   Искаме да запазим семейните ценности, семейството и децата. Над 18 години, всеки да прави каквото иска, но децата да не пипат”, обясни Нинова.

Тя коментира и темата за рушенето на паметници: „Ще възстановим плочата на Паметника на Съветската армия. Всеки паметник е частица от паметта и историята на България и трябва да се пази. Цяла Европа си пази паметниците, а тук – тръгнали ПП и ДБ и Бойко Борисов, който, за да не загуби някой друг глас от тези десните, се хвърли и той с главата напред и каза на своите общински съветници да се премахне паметникът. Който няма виждане какво да прави в бъдещето, той се връща и воюва с миналото. Войната с паметниците е загубена война. БСП сме за съхраняване на историческата памет такава, каквато е”.

Нинова посочи, че в опита да бъде унищожена БСП, различни политически проекти са били създадени. Тя коментира и „новата левица”, като посочи, че тези лица нито са нови, нито са леви и припомни, че всички те са гласували плоския данък, а АБВ е била в общо правителство с ГЕРБ и са направили пенсионната реформа, която увеличава стажа и възрастта постоянно. „Е, какво ляво има в това? Единствената им цел е поредният удар върху Българската социалистическа партия. Не се подвеждайте. Това е поредният опит да се откъсне от нас“, обърна внимание тя. 

„Ние – БСП, сме за мир, доходи, семейни ценности и деца. И сме тук да ви кажем – обещахме ви нещата, които са в полза на вас и вашите семейства. Свършихме за 7 месеца каквото можахме, имаме още много работа да довършим – подкрепете ни, за да продължим. За работещ парламент, за бързи социални закони и за да вървим напред – номер 1 в бюлетината на 2 април – с ваша подкрепа, с нашите усилия и с нашия ангажимент към вас, с куража и смелостта да не се предаваме и да не ви продаваме”, заключи Нинова.


От категорията

Проф.Маринов: Радев няма да бърза с освобождаването на Гешев, ще чака решението на КС по жалбите му

Проф. Александър Маринов-Marinov-za-izteklite-zapisi--Shokirashto-e--che-edna-partiya-saznatelno-se-gotvi-da-narushava-zakonite_1685596835.jpg

Според него, даде ли се ход на делото по жалбата на главния прокурор Иван Гешев ...

10 юни 2023 | 09:18

Ирена Анастасова: ПП се омаляха с модела ГЕРБ, а се прегърнаха с най-върлите си врагове

Ирена Атанасова-1628176034.png

Тя припомни притесненията на социалистите, че бюджетът, внесен от служебния ...

10 юни 2023 | 09:14

Даниел Митов: Няма да подкрепим свалянето на имунитета, на който и да е депутат

-Daniel-Mitov--Na-Radev-mnogo-mu-se-usladi-da-upravlyava_1685027134.jpg

Искането за снемането на имунитета на нашия лидер, председателят на НС няма ...

10 юни 2023 | 20:42

Асен Балтов: В политиката трябва да мине поне една година, за да има резултати

Асен Балтов: В политиката трябва да мине поне една година, за да има резултати-Asen-Baltov--V-politikata-tryabva-da-mine-pone-edna-godina--za-da-ima-rezultati_1686418757.jpg

Преди два месеца той се отказа да бъде депутат. Един от най-известните ...

10 юни 2023 | 20:37

Най-важното

Гешев е в политическа битка, излиза от полето на правомощията си като главен прокурор, подчерта той

Биков: Трябваше да се излъчи коалиционен кабинет, сега ние отговаряме само за външната политика

Биков: Трябваше да се излъчи коалиционен кабинет, сега ние отговаряме само за външната политика-Bikov--Tryabvashe-da-se-izlachi-koalitsionen-kabinet--sega-nie-otgovaryame-samo-za-vanshnata-politika_1686415262.jpg

Казусът "Барселонагейт" Биков коментира така: "Няма ...

10 юни 2023 | 19:40

Не успях да видя документите за „Барселонагейт”, бяха ни изпреварили, заяви тя

Нинова: Президентът Радев създава партия, с която задкулисно да участва на предстоящия местен вот
(Видео)

Нинова: Президентът Радев създава партия, с която задкулисно да участва на предстоящия местен вот-Ninova--Prezidentat-Radev-sazdava-partiya--s-koyato-zadkulisno-da-uchastva-na-predstoyashtiya-mesten-vot_1686411289.png

Това, което гледахме и слушахме във ВСС е позор за правото, каза тя и обобщи, ...

10 юни 2023 | 18:31

Много отдавна са опитите да бъде завладяна съдебната система от политически и икономически кръгове

Проф.Маринов: Радев няма да бърза с освобождаването на Гешев, ще чака решението на КС по жалбите му

Проф. Александър Маринов-Marinov-za-izteklite-zapisi--Shokirashto-e--che-edna-partiya-saznatelno-se-gotvi-da-narushava-zakonite_1685596835.jpg

Според него, даде ли се ход на делото по жалбата на главния прокурор Иван Гешев ...

10 юни 2023 | 09:18

Творбата носи двусмисленото име "Ако"

Гешев цитира Киплинг: Светът е твой! Молбата ми е чута! И главно, сине мой - ще бъдеш Мъж!

Гешев цитира Киплинг: Светът е твой! Молбата ми е чута! И главно, сине мой - ще бъдеш Мъж!-Geshev--Emotsionalnoto-sastoyanie-mozhe-da-dovede-do-agresiya-i-izrazi_1686236797.jpg

Това не е първата поетична изява на Иван Гешев във Фейсбук в последно време

10 юни 2023 | 18:55

Министърът участва във второто издание на земеделския форум "От фермата до твоята трапеза"

Кирил Вътев: Най-важното е да наваксаме изоставането по програмата за развитие на селските райони

Кирил Вътев: Най-важното е да наваксаме изоставането по програмата за развитие на селските райони-Kiril-Vatev--Nay-vazhnoto-e-da-navaksame-izostavaneto-po-programata-za-razvitie-na-selskite-rayoni_1686414932.jpg

Той определи Министерството на земеделието и храните като сложно министерство, ...

10 юни 2023 | 19:35

Укрепването на икономическите и търговските отношения е в интерес и на двете държави, каза той

Карадайъ: ДПС работи за увеличаване на турските инвестиции у нас

Карадайъ: ДПС работи за увеличаване на турските инвестиции у нас-Karadaya--DPS-raboti-za-uvelichavane-na-turskite-investitsii-u-nas_1686400729.jpg

След дълъг и труден процес в България се състави правителство. Въпреки че ние, ...

10 юни 2023 | 15:38

Лицемерието, за съжаление, се превърна във водеща черта на западното политическо пространство

Кънчо Стойчев: Радев няма да напусне поста си, няма да прави тънки сметки и мазни поклони

Кънчо Стойчев: Радев няма да напусне поста си, няма да прави тънки сметки и мазни поклони-1542353535.jpg

Партньорството е взаимност, а не началник и подчинен. Ние никога няма да ...

10 юни 2023 | 10:59

Около създаването на ПП имаше отворена ниша, ситуацията вече няма да се повтори

Юлий Павлов: Потенциалът на една президентска партия не е голям – между 2 и 6 процента

Юлий Павлов: Потенциалът на една президентска партия не е голям – между 2 и 6 процента-1660803152.png

Поне две трети от избирателите на ГЕРБ-СДС и на ПП-ДБ одобряват формата на ...

9 юни 2023 | 20:33

Престанете да правите грешките, които реформистките сили правят от ден първи! Време е за разумно управление

Огнян Минчев: Пореден аборт на ”общия ремонт” на държавата не е необходим на никого

Огнян Минчев: Пореден аборт на ”общия ремонт” на държавата не е необходим на никого-1616669138.png

Основен проблем на България е, че след 1989 г. страната се управлява от ...

10 юни 2023 | 18:40