Нинова в Козлодуй: Ние сме единствената партия, която винаги е защитавала ядрената енергетика

От два дена служебният кабинет пуска лоша след лоша новина, искам да ви гарантирам – всичко възможно ще направим това, което са замислили, да не стане", заяви лидерът на БСП

Нинова в Козлодуй: Ние сме единствената партия, която винаги е защитавала ядрената енергетика

3606 | 19 март 2023 | 08:35

Лидерът на БСП припомни: „За пръв път откакто сме членове на ЕС, благодарение на БСП, ние станахме първи по индустриално производство.

Нинова в Козлодуй: Ние сме единствената партия, която винаги е защитавала ядрената енергетика-Ninova-v-Kozloduy--Nie-sme-edinstvenata-partiya--koyato-vinagi-e-zashtitavala-yadrenata-energetika_1679211278.jpgНинова в Козлодуй: Ние сме единствената партия, която през всички години е защитавала ядрената енергетика-Ninova-v-Kozloduy--Nie-sme-edinstvenata-partiya--koyato-prez-vsichki-godini-e-zashtitavala-yadrenata-energetika_1679208160.jpg

„Ние сме единствената партия, която през всички години, без да се съобразява с конюнктура, сме „за” развитие на ядрената енергетика. Европейската комисия призна ядрената енергия за чиста и зелена. Сбъркани правителства съсипаха идеята за „Белене”.

 

В България има място за две електроцентрали. Ако сега имахме „Белене”, щяхме да сме в съвсем друга ситуация по отношение на цени на ток - и за вътрешно потребление, и за износ .

 

България има нужда от ядрена енергетика и ние докрай ще държим за това. В наше лице имате абсолютна защита за развитие на атомната централа, за запазване на професионалистите в нея".

 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с избиратели и симпатизанти на партията в Козлодуй.

 

На срещата присъства и водачът на листата на „БСП за България” във Враца Атанас Зафиров, както и останалите кандидати за народни представители от листата на социалистите в 6 МИР.

По време на срещата Корнелия Нинова припомни постиженията на БСП в социалната политика в подкрепа на децата и младите, работниците, пенсионерите и социално слабите и допълни: „Само седем месеца бяхме в едно много сложно правителство и въпреки това, това беше най-социалното правителство в последните 15 години, благодарение на БСП в него”.

Лидерът на БСП припомни: „За пръв път откакто сме членове на ЕС, благодарение   на БСП, ние станахме първи по индустриално производство. В тези тежки кризи – COVID криза, война, икономическа и енергийна криза, България да бъде на първо място по промишлено производство – и не е вярно, че е било от износ на оръжие. Защото сега започна големият износ на оръжие, а сме на 12 място по промишлено производство.”

„От два дена служебният кабинет пуска лоша след лоша новина, искам да ви гарантирам – всичко възможно ще направим това, което са замислили, да не стане", заяви лидерът на БСП и посочи, че партията категорично се противопоставя на твърдението на финансовия министър, че държавата е пред фалит и че икономиката и финансите са зле, защото са били увеличени пенсиите и детските: „Оставихме държавата стабилна, над 1 млрд. излишък през юли, 2,9 дефицит в края на годината. БНБ излезе веднага след нея и каза „тази министърка говори глупости”. Некомпетентно и безотговорно е това говорене. Държавата е със стабилни финанси”, категорична бе Нинова.

Тя определи като още по-тревожна заявката на Министерството на финансите от вчера да внесат бюджет, който предвижда вдигане на данъците и отмяна на данъчните облекчения, повишаване на ДДС, повишаване  на акциза на енергията и горивата, замразяване или рязане на социални разходи: „Това е абсурдно. Няма да допуснем да посегнат на социалните плащания, които осигурихме. Още повече, че цяла Европа прави обратното – постоянно се дават помощи, постоянно се наливат пари на фирми. Тук правят точно обратното. Още един аргумент, че трябва да има работещ парламент и редовно правителство. Ние категорично няма да подкрепим този бюджет”, каза лидерът на БСП в Козлодуй.

„Бързото и ефективно решение за помагане на народа е таван на цените. Проверките, които правят в момента служебния кабинет, са имитация, няма да спре инфлацията. Унгария, Испания, Гърция, Португалия – и леви, и десни държавници прибягват към тази мярка, защото тя е спасителна. Франция договори преди няколко дни с търговските вериги 200 стоки да се продават под 2 евро и това да продължи три месеца”, обясни Нинова и представи и мерките на БСП в дългосрочен план, сред които развитие на земеделието, възстановяване на „Напоителни системи” и връзването им към язовирите, изравняване на субсидиите на българските производители с тези на европейските и др.

Нинова посочи, че БСП ще продължи да се бори за запазване на неутралитета на България по отношение на войната и дипломатически преговори, спиране на военните действия и установяване на траен мир. „Това ще успокои и света, и Европа, и България – и да почне възстановяване и на икономика, и на всичко останало.”

Тя обясни пред какъв избор са изправени българските избиратели: „Тези вдясно са за джендър идеологията и за войната, ние сме за мира и против джендър идеологията. Те са за разрушаването и преместването на Паметника на Съветската армия, ние сме против това. Те са пазарни фундаменталисти и казват „пазарът сам ще си реши проблемите, държавата не трябва да се намесва”. Ние сме за активна роля на държавата на пазара, която да помага на българските фирми, на българското производство и българските семейства. Битката не е ПП-ДБ – ГЕРБ, кой ще спечели първото мястото, който и да е - те са еднакви. Алтернативата е дясно, пазарнофундаменталистко, джендъристко и глобално срещу ляво, социално, национално отговорно, което сме ние. Това е алтернативата, между която трябва да избира българският народ”, каза тя.

Лидерът на БСП заяви категорично, че няма да отстъпи пред навлизането на джендър идеологията и ще продължи да защитава българските деца: „Където и да съм, ще се боря за българското дете. Джендър идеологията проповядва 40 пола, освен мъж и жена. В Истанбулска конвенция пише, че има трети социален пол, който не зависи от това какъв си се родил, а какъв се схващаш и можеш да се променяш.   Искаме да запазим семейните ценности, семейството и децата. Над 18 години, всеки да прави каквото иска, но децата да не пипат”, обясни Нинова.

Тя коментира и темата за рушенето на паметници: „Ще възстановим плочата на Паметника на Съветската армия. Всеки паметник е частица от паметта и историята на България и трябва да се пази. Цяла Европа си пази паметниците, а тук – тръгнали ПП и ДБ и Бойко Борисов, който, за да не загуби някой друг глас от тези десните, се хвърли и той с главата напред и каза на своите общински съветници да се премахне паметникът. Който няма виждане какво да прави в бъдещето, той се връща и воюва с миналото. Войната с паметниците е загубена война. БСП сме за съхраняване на историческата памет такава, каквато е”.

Нинова посочи, че в опита да бъде унищожена БСП, различни политически проекти са били създадени. Тя коментира и „новата левица”, като посочи, че тези лица нито са нови, нито са леви и припомни, че всички те са гласували плоския данък, а АБВ е била в общо правителство с ГЕРБ и са направили пенсионната реформа, която увеличава стажа и възрастта постоянно. „Е, какво ляво има в това? Единствената им цел е поредният удар върху Българската социалистическа партия. Не се подвеждайте. Това е поредният опит да се откъсне от нас“, обърна внимание тя. 

„Ние – БСП, сме за мир, доходи, семейни ценности и деца. И сме тук да ви кажем – обещахме ви нещата, които са в полза на вас и вашите семейства. Свършихме за 7 месеца каквото можахме, имаме още много работа да довършим – подкрепете ни, за да продължим. За работещ парламент, за бързи социални закони и за да вървим напред – номер 1 в бюлетината на 2 април – с ваша подкрепа, с нашите усилия и с нашия ангажимент към вас, с куража и смелостта да не се предаваме и да не ви продаваме”, заключи Нинова.


От категорията

Валерия Велева: Безпросветност, Безродност и Безсъщност

Коледно настроение на площад "Св. Александър Невски"-Koledno-nastroenie-na-ploshtad--Sv--Aleksandar-Nevski-_1702135368.jpg

Впрочем цяла София е потънала в угнетяваща сивота - мръсни улици, няма светеща ...

9 дек. 2023 | 17:21

Кирил Петков: Начело на регулаторите трябва да застанат политически лица, не вярвам на експерти

Кирил Петков: Начело на регулаторите трябва да застанат политически лица, не вярвам на експерти-Kiril-Petkov-Snimka--BTA_1696695208.jpg

"Ако някой от тези партии каже, че вярва на другия, ще е лъжа. Тук ...

9 дек. 2023 | 16:06

Радомир Чолаков: Борисов трябва да е премиер, а вицепремиер - Пеевски и Василев или Петков
(Видео)

Радомир Чолаков: Борисов трябва да е премиер, а вицепремиер - Пеевски и Василев или Петков-Pravnata-komisiya-prie-na-parvo-chetene-zakona-za-lichniya-falit-na-parvo-chetene_1669822664.jpg

Разделянето на ВСС, диспропорцията, която се получава в двете - обществената и ...

9 дек. 2023 | 20:39

Калин Стоянов към децата на МВР: Носете в сърцата си вярата в доброто

Снимка: МВР-Snimka--MVR_1702146522.jpg

"В мое лице имате приятел, който винаги ще се отзове, когато се нуждаете ...

9 дек. 2023 | 20:28

Най-важното

Ако бях на мястото на Хинков, бих подал оставка отдавна, каза той

Радомир Чолаков: Борисов трябва да е премиер, а вицепремиер - Пеевски и Василев или Петков
(Видео)

Радомир Чолаков: Борисов трябва да е премиер, а вицепремиер - Пеевски и Василев или Петков-Pravnata-komisiya-prie-na-parvo-chetene-zakona-za-lichniya-falit-na-parvo-chetene_1669822664.jpg

Разделянето на ВСС, диспропорцията, която се получава в двете - обществената и ...

9 дек. 2023 | 20:39

България е под много тежък външен натиск, което е агония за националния ни суверенитет

Проф. Георги Близнашки: Поправките в Конституцията са грешни и се дължат на озлобление
(Видео)

Проф. Георги Близнашки: Поправките в Конституцията са грешни и се дължат на озлобление-1597650321.png

Двойното гражданство води до раздвояване на лоялността. Ако искаш да работиш за ...

9 дек. 2023 | 17:02

Има опасност скрити зад офшорка хора с неясен капитал да купят "Лукойл"

Кирил Петков: Начело на регулаторите трябва да застанат политически лица, не вярвам на експерти

Кирил Петков: Начело на регулаторите трябва да застанат политически лица, не вярвам на експерти-Kiril-Petkov-Snimka--BTA_1696695208.jpg

"Ако някой от тези партии каже, че вярва на другия, ще е лъжа. Тук ...

9 дек. 2023 | 16:06

Сглобката си разпределя регулаторите даже и през Конституцията, за да векува във властта, заяви тя

Корнелия Нинова: Абсурд е да управляват хора с двойно гражданство
(Видео)

Корнелия Нинова Снимка: Нова тв-Korneliya-Ninova-Snimka--Nova-tv_1702117972.jpg

"Местната власт е единствената стабилна власт и то в следващите 4 години. ...

9 дек. 2023 | 12:32

В момента по-важните теми са свързани с конституционните промени и приемането на бюджета.

Даниел Митов: Никой не гледа към правителството като авторитет, който задава посоката

Даниел Митов: Никой не гледа към правителството като авторитет, който задава посоката-1655541543.png

Митов посочи още, че правителството на акад. Денков „върши нещо“, но отчете, че ...

9 дек. 2023 | 09:41

Вижда се желание да се избута свалянето на дерогацията към периода, когато Габриел ще стане премиер

Румен Христов, СДС: Виждаме, че в 17 държави цените на горивата са по-ниски от тези у нас

Румен Христов, СДС: Виждаме, че в 17 държави цените на горивата са по-ниски от тези у нас-Rumen-Hristov--Tryabva-smelost-za-prilagane-na-nepopulyarni-merki-sreshtu-visokite-tseni_1678356260.png

Той заяви, че винаги са отстоявали тезата за един консервативен и балансиран ...

9 дек. 2023 | 09:47

На страж пред “Вечния огън” се извисява коледна елха - като доказателство за днешната ни Безпросветност, Безродност и Безсъщност.

Валерия Велева: Безпросветност, Безродност и Безсъщност

Коледно настроение на площад "Св. Александър Невски"-Koledno-nastroenie-na-ploshtad--Sv--Aleksandar-Nevski-_1702135368.jpg

Впрочем цяла София е потънала в угнетяваща сивота - мръсни улици, няма светеща ...

9 дек. 2023 | 17:21

Изследването показва още, че най-щастливи в Европа са домакинствата, в които има дете

"Евростат": Българите са най-нещастната нация в Европейския съюз

Снимка: БТА-Snimka--BTA_1702136612.jpg

България е единствената страна от 27-те в Европейския съюз, чиито граждани са ...

9 дек. 2023 | 17:42

Министерството подари на децата и уикенд в базата на ведомството в Боровец

Калин Стоянов към децата на МВР: Носете в сърцата си вярата в доброто

Снимка: МВР-Snimka--MVR_1702146522.jpg

"В мое лице имате приятел, който винаги ще се отзове, когато се нуждаете ...

9 дек. 2023 | 20:28