Милена Иванова milena.ivanovatm@gmail.com Във Фейсбук Нумерология "Път към Себепознание".

Милена Иванова, специално за epicenter

Нумерологията ни казва кога да се оженим и от какво може да се разболеем

30665 | 26 септ. 2015 | 22:09

От днес всеки ден ще има специално прогноза за читателите на сайта


Милена Иванова, която ще прави прогноза за всеки ден специално за читателите на epicenter.bg, е нумеролог, консултант по Ангелска терапия (сертифицирала при Дорийн Върчу), Шамбала 13Д мастер-лечител, консултант по Фън Шуй.
Можете да й пишете на milena.ivanovatm@gmail.com, както и във Фейсбук на Нумерология "Път към Себепознание".


- Как избрахте нумерология или тя ви избра?
- Бих казала и двете. Нали знаете, законите на езотериката са такива, че това което търсиш също те търси. Всяко нещо си стои в пространството и си чака времето и мястото за да се случи.Така,ч е на този въпрос бих отговорила, че просто се намерихме.
Като начало зад избора ми преди всичко стои личен мотив. Реших да се занимавам с тази езотерична наука, поради ред обстоятелства в живота ми. Започнах да търся отговори на въпросите, които ме тревожеха: Защо това се случва и защо точно сега, а пък отгоре на всичко и точно на мен?”. Главният въпрос, които ме измъчваше беше „Защо животът ми се преповтаря през определен период от време по един и същи начин, като на филмова лента, на която е запечатан все един и същи сценарий? Къде бъркам и защо не се получава така както искам? Какво всъщност е моето призвание и как да го открия? И така, преминавайки през доста изпитания в личен и професионален план, започна моето пътешествие в света на нумерологията. Разбира се, пътят е дълъг и слава Богу, че Вселената се е погрижила за нашите спасителни лодки, в случай, че искаме да се развиваме и да вървим напред в своя еволюционен план.
Когато започнах да изучавам тази необятна езотерична наука с цел да подобря качеството на живот за себе си и любимите ми хора, да разбера случки, събития и взаимоотношения в живота ми, изобщо и не предполагах, че това ще се превърне в моя житейска мисия. Нумерологията е светлината на моя живот, за това благодаря на Бог и Ангелите, че ми дадоха възможност да се докосна до нея.
- Защо предпочетохте да се образовате в Русия, какво е различното в тамошната школа и какво ви даде тя?
- Тук не става въпрос за предпочитания, а къде може да получиш най-доброто. В нумерологията има различни методи и школи и може би всички те са верни и точни, но неоспорим факт е, че руснаците са едни от най-добрите и развити професионалисти в тази област, и не само. Те изследват, наблюдават и развиват много езотерични науки от много по-ранни епохи. За никого не е тайна, че са едни от първите последователи на Питагоровата школа с помощта, на която са създадени много руски езотерични школи по нумерология, просъществували и до днес. След тях мога да поставя французите и италианците. В България също има много добра школа, но повечето обучителни курсове и книги на тази тема са или повърхностни или пък са преписани. Избрах руската школа защото тя има много повече наблюдения, работа и опит в тази област. Понеже нумерологията е път и процес на развитие и опознаване, тя не се учи само от книги и учебници, трябва практика, наблюдение и опит. Колкото повече вървиш по-този път, толкова повече ти се дава достъп до информационните полета на числата. Всеки нумеролог, трябва да развие усещане и знание за числата. Мога да кажа, че до известна степен това се дава и свисше. Поради тази причина се доверявам на руската школа повече от всяка друга - просто защото имат повече опит и наблюдения.
- Нумерологията не е врачуване.Тя дава съвети, но може и да предпази човека от много грешни стъпки. Кои са основните насоки? Бихте ли дали пример от практиката си?
- Нумерологията е път към себепознание, както казвам на всички хора, с които работя.Тя не е просто гадателска наука, а процес на осъзнаване и развитие. Мнозина я бъркат с врачуване, но двете нямат нищо общо. Да врачуваш на някого означава да му предречеш какво точно ще му се случи, да го поставиш в рамка, от която няма мърдане без право на избор. Докато при нумерологията не предсказваме, а разшифроваме тайните информационни кодове у човека чрез датата на неговото раждане, както и трите му имена.Тоест, какво е неговото предназначение, защо се е родил точно такъв какъвто е, какво е призванието му? Кои качества трябва да развива и кои да отработва, кой е подходящият партньор от нумерологична гледна точка? Кога е време за женитба и т.н Обясняваме човешкото съществуване от гледна точка на душата и нейния избор още преди да се инкарнира в тялото.
Разчитайки нумерологичната си карта имаме възможност да правим избор в това, което желаем да ни се случва, даваме правото да бъдем творци на собствения си живот и от състояние на карма да преминем в дихарма (без карма или по точно - най-хубавите условия, които бог е дал на разположение, за да можем да ги използваме по-най добрия начин). Нумерологията е пътеводна карта, която, ако умеем да разчитаме и използваме, ще ни отведе до правилното място, към което сме се запътили - без излишни отклонения и разход на енергия, а те понякога могат да ни костват много.Поради тази причина ако сме достатъчно отговорни към себе си и съдбата си, можем да се предпазим от много погрешни стъпки и последствията от тях, които не са заложени в нумерологичната ни карта. Следвайки посланията на числата имаме възможност да сме на правилното място в точното време.
Чрез нумерологията можете да си дадете отговор на много важни въпроси: ,,Кой съм аз? Какво мога да правя? Защо съм тук? Как да се отнасям с колегите си?, ‘Защо моят шеф е такъв? Как да възпитавам децата си? Защо съм в постоянен конфликт с моята майка? Това ли е идеалния партньор за мен? Кога ще срещна моята половинка? Коя е най-подходящата дата за сключване на граждански брак? Кога е най-подходящо да си купя дом? и т.н. Нумерологията може да стане наш всекидневен пътеводител.
Това е и целта на моята практика - да насочвам хората към това, което е добро и подходящо за тях, за да се чувстват добре в кожата си, защото нещата не се правят когато имаме време за тях, а когато им дойде времето.
- Има ли връзка между болестите и нумерологията?
– Според мен, връзка има между всички и всичко, не само в нумерологията. Болестите са част от нещата. Информацията за всеки човек се състои в датата на неговото раждане, часа, мястото и името му. Според нумерологията можем да определим местоположението на планетите в момента на въплъщението на душата. В осем числовата редица код (наречена дата на раждане ) е съхранена цялата информация за планетарната, национална, групова, общочовешка и лична карма .
В нумерологията има няколко вида болести: кармични, и такива, които сами си навличаме, според изборите, които правим в сегашния живот. Да не говорим, че човек е склонен да си доведе болест, само защото е избрал да живее с неподходящия партньор или пък работи професия, която не го удовлетворява. Най-общо казано, във всеки един от случаите се цели оздравителен ефект върху съзнанието и трансформацията на индивида за еволюционно развитие на душата.
Вярвам, че преди въплъщението всеки един от нас съставя план за бъдещия си живот. В него се включва житейска мисия, набелязват се най-важните ,,критични точки‘‘ и взаимоотношения. Душата избира и евентуални болести и препятствия, през които да премине с цел да я разтърсят и събудят в случай, че не си изпълнява мисията. Всички тези предопределения са закодирани в датата на раждане и могат да се разчетат в нумерологичната ни карта. Целта е човек да осъзнае в какво има да се учи и развива и по този начин да се предпази от евентуални здравословни проблеми, които душата е заложила в случай на отказ от развитие. Нумерологията дава информация кои неща в нашето поведение са пряко свързани със здравето ни. И тук отново стигаме до личния избор дали да променя нещо в личното си поведение и навици или да не го направя.Така,че от нумерологична гледна точка болестта е нашия учител.
Имам много истории с пациенти,но ще разкажа само една от тях. Винаги,когато дойде човек с определено проблем при мен го питам: ,,Какво не желаеш да видиш и чуеш? ,Срещу какво се съпротивляваш? Какви зависимости в отношенията си създал? Какви събития се преповтарят във живота ти?” От отговорите на тези въпроси мога да разбера кои уроци отказва да научи и кои задачи оставя нерешени.
Една приятелка имаше проблеми със слуха. Постоянно чуваше силни писъци. Направи си пълни изследвания, кръвно налягане, вестибуларен апарат, кръвна картина и какво ли още не, при което се установи,че е напълно здрава. Но звукът не я оставяше на мира. Дойде при мен с молба да й помогна.Направих й нумерологичен ДНК-тест, в който се установи, че една от задачите й е да уравновеси егоцентризма си и да се научи на повече смирение. Помолих я да си направи тест за визуализация като разграфи бял лист в две колони. Първата,,Кого не искам да чуя“, а втората,,Какво не искам да чуя“. Казах й да запише всичко, което й дойде наум, без да дава оценка. Това е много силен тест за. След една седмица ми се обади с благодарности, че шумът и звуците в ушите й са си отишли.
- Може ли нумерологията да бъде решаваща при избора на професия или партньор в живота?
- Това са едни от основните теми. Освен решаваща, може да е и коригираща. Много хора избират неподходяща професия или пък партньор и после се чудят защо не са здрави и щастливи, защо нямат хармония в семействата и изпитват чувство на неудовлетвореност. Нумерологията може да бъде решаваща при нашия правилен избор, както и да помогне да коригираме вече направен такъв. Например, ако сме влюбени можем да разберем дали човекът е подходящ за нас и в случай, че не е, да изберем дата за сватба, която да гарантира дълго съвместно съжителство. В професионален план е същото. Не е много добре да станеш адвокат, ако в нумерологичната ти матрица е заложен диагонал на творчеството и актьорството или пеенето са ти призвание.
- Притесняващо или освобождаващо мисълта въздейства всекидневната нумерологична прогноза?
- Въпрос на гледна точка. Доколко всеки един от нас би се притеснил ако прогнозата на времето за деня е, че ще вали дъжд или пък ще е слънчево и горещо? Просто получаваш информация за това,че ще вали. Ти решаваш дали да се тревожиш или просто да вземеш чадър. На мен лично информираността ми влияе освобождаващо. Информираният човек е свободен от притеснения. Дневната нумерологична прогноза е тенденция и напътствие. Получаваме указания за каквое подходящ денят и за какво не е. Разбира се, тя трябва да се съобразява и индивидуално спрямо всеки човек, но общата геометрия на деня важи за всички. Тези нумерологични указания могат да ни помогнат при взимане на важни решения, при сключване на договори, дават ни информация кога е най-подходящото време за започване на нов бизнес, както и много други насоки във важни житейски области.
- Доколко числото на деня може да повлияе върху събитията на всеки отделен човек?
- Всяко дневно число има своето влияние върху хората.То носи съответната вибрация и геометрия. Всеки човек има рождена, годишна и месечна нумерологична карта. Всички те оказват влияние в дневната нумерологична карта.Числата обуславят типа карма, типа случване, типа инерция, която се повтаря и провокира нашето съзнание да еволюира. Числото на деня дава общата характеристика на случващото се в събитиен план.
Чрез рубриката, която започваме ще дам възможност на всеки един човек да проследи събитията в ежедневието си, като интерпретира тълкуванията за себе си и наблюдава случващото се, за да разбере правилно ли разсъждава.


От категорията

Академията за мода се включи в президентската инициатива "Подкрепи една мечта"

Официална рокля на модна къща Paloma Fashion с дизайнер Поля Кинова.
Фото: https://www.paloma-fashion.com/ -Ofitsialna-roklya-na-modna-kashta-Paloma-Fashion-s-dizayner-Polya-Kinova-Foto--https-www-paloma-fashion-com--_1716806630.png

Респект и адмирации за българските дизайнери, модни предприемачи и ...

27 май 2024 | 13:38

Мария Бакалова: И в най-смелите си мечти не съм мислила, че ще бъда поздравена от Кейт Бланшет

Мария Бакалова: И в най-смелите си мечти не съм мислила, че ще бъда поздравена от Кейт Бланшет-Mariya-Bakalova--I-v-nay-smelite-si-mechti-ne-sam-mislila--che-shte-bada-pozdravena-ot-Keyt-Blanshet_1716802388.png

Не мога да бъда по-горда, смирена и благодарна, че съм част от този проект и ...

27 май 2024 | 12:27

За втора поредна година

Д-р Врабевски спаси две от най-мащабните световни арт събития за младежи в Северна Македония

Д-р Врабевски спаси две от най-мащабните световни арт събития за младежи в Северна Македония-D-r-Vrabevski-spasi-dve-ot-nay-mashtabnite-svetovni-art-sabitiya-za-mladezhi-v-Severna-Makedoniya_1716782769.jpg

“Правя го, за да изпълня със съдържание думи като европейска солидарност, ...

27 май 2024 | 07:05

Тоалетът на Мария Бакалова в Кан: Дизайнерски символ на опитите и грешките в творческия процес

Тоалетът на Мария Бакалова в Кан: Символ опитите и грешките в творческия процес
Сн. Инстаграм-Toaletat-na-Mariya-Bakalova-v-Kan--Simvol-opitite-i-greshkite-v-tvorcheskiya-protses-Sn--Instagram_1716450409.jpg

Тук е и моментът с модерната тенденция, в която се вписа Бакалова и стилистката ...

23 май 2024 | 10:37

Най-важното

ПП никой не ги е канил за коалиция, обяви водачът на листата Делян Добрев

Борисов в Разград: Денков беше премиер най-вече заради мен, но никога повече няма да бъде! (НА ЖИВО)
(Видео)

Кадър: Фейсбук-Kadar--Feysbuk_1716826701.jpg

"3 години от Промяната ни продаваха илюзии", каза Делян Добрев пред ...

27 май 2024 | 18:43

Още през 2021-а казах, че ПП са "измамници с бели якички" и те излязоха такива", изтъкна Добрев.

ЦИК санкционира ПП-ДБ: Да премахнат билбордовете си с ликовете на Денков, Борисов и Пеевски

С решение на ЦИК ПП-ДБ трябва да свалят тези билбордове-S-reshenie-na-TsIK-PP-DB-tryabva-da-svalyat-tezi-bilbordove_1716822294.jpg

Дори да са монтирани записите, те пак показват какъв престъпен начин на мислене ...

27 май 2024 | 17:38

Трите формации имат различни визии за развитието на държавата

Асен Василев: Докато Борисов и Пеевски са начело на ГЕРБ и ДПС коалиция с тях няма да има

Асен Василев обяви, че коалиции с ГЕРБ и ДПС няма да има, докато Борисов и Пеевски са начело-Deputatite-izslushvat-Asen-Vasilev-zaradi-OPG-to-v-mitnitsite_1713960970.jpg

Днешното изказване на Василев променя доскорошната теза на коалицията, според ...

27 май 2024 | 18:16

Припрените реакции, че България няма да изпраща войски в Украйна, не значат абсолютно нищо при пряк сблъсък с Русия

Радев: Всички държави-членки на НАТО по един или друг начин са въвлечени във войната в Украйна

Радев: Всички държави-членки на НАТО по един или друг начин са въвлечени във войната в Украйна-Radev--Vsichki-darzhavi-chlenki-na-NATO-po-edin-ili-drug-nachin-sa-vavlecheni-vav-voynata-v-Ukrayna_1716810785.png

Нека нашите народни представители, които взимат решения - за изпращане на ...

27 май 2024 | 14:49

Само девет от делегатите на Парламентарната асамблея на алианса гласуваха против

Форумът на НАТО прие декларация: Украйна може да използва западни оръжия за удари по цели в Русия

Форумът на НАТО прие декларация, че Украйна може да използва западна помощ за удари по цели в Русия
Снимка БТА-Forumat-na-NATO-prie-deklaratsiya--che-Ukrayna-mozhe-da-izpolzva-zapadna-pomosht-za-udari-po-tseli-v-Rusiya-Snimka-BTA_1716804385.jpg

Подкрепа на Украйна в нейното международно обосновано право да се самоотбранява ...

27 май 2024 | 13:05

България е ценена като надежден съюзник в НАТО, посочи генералният секретар на алианса

Главчев и Столтенберг: Трябва да помагаме на Украйна без да завличаме НАТО в конфликта
(Видео)

Главчев и Столтенберг: Трябва да помагаме на Украйна без да завличаме НАТО в конфликта
Снимка БТА-Glavchev-i-Stoltenberg--Tryabva-da-pomagame-na-Ukrayna-bez-da-zavlichame-NATO-v-konflikta-Snimka-BTA_1716805659.jpg

Новината за изпращане на български войски в Украйна е типичен пример за ...

27 май 2024 | 12:47

Бивши служители дали могат да бъдат използвани за това - да", убеден е Цветлин Йовчев.

Бившият шеф на ДАНС Йовчев за изтеклите записи на ПП-ДБ: В службите няма толкова глупав човек
(Видео)

Бившият шеф на ДАНС Йовчев за изтеклите записи на ПП-ДБ: В службите няма толкова глупав човек-Tsvetlin-Yovchev--Neobhodimo-e-sadebnata-sistema-da-si-izgradi-imunna-sistema_1708186988.png

"Мога да се обзаложа, че не е по законен път. Готов съм да се обзаложа, ...

27 май 2024 | 18:29

В службите и да го играеме по-сериозно, казва Кирил Петков

Пети запис. ПП-ДБ обсъждат как да овладеят службите: Трябва да се случи бързо, ударно и наведнъж!

Пети запис. ПП-ДБ обсъждат как да овладеят службите: Да се сложи човек, който има политическа задача-Peti-zapis--PP-DB-obsazhdat-kak-da-ovladeyat-sluzhbite--Da-se-slozhi-chovek--koyto-ima-politicheska-zadacha_1716790295.jpg

Всички назначения на Радев са за под ножа, ...това трябва да се случи бързо, ...

27 май 2024 | 09:08

Той представлява паралелна линия на Северния пръстен на българската газопреносна мрежа

ЕК: На територията на България няма проект "Турски поток"

ЕК: На територията на България няма проект "Турски поток" - това е "Балкански поток"-EK--Na-teritoriyata-na-Balgariya-nyama-proekt--Turski-potok----tova-e--Balkanski-potok-_1716822698.jpg

В прав текст ЕК казва, че в изграждането на "Балкански потокИ няма жалби, ...

27 май 2024 | 18:08