Огненият Маутай - герой в изискана модна фото-сесия. Модел за списание Мода Мила Христова

Огненият Маутай - герой в изискана модна фото-сесия

5525 | 20 окт. 2020 | 19:40

Родно издание включи най-мистериозната напитка в изискана модна фото-сесия. Снимките са реализирани в Париж и са част от специален проект на сп. „Мода”.

Огненият Маутай - герой в изискана модна фото-сесия. Модел за списание Мода Мила Христова-1603211491.jpgОгненият Маутай - герой в изискана модна фото-сесия-1603211460.jpgОгненият Маутай - герой в изискана модна фото-сесия-1603211443.jpgОгненият Маутай - герой в изискана модна фото-сесия-1603211424.jpgОгненият Маутай - герой в изискана модна фото-сесия-1603211407.jpgОгненият Маутай - герой в изискана модна фото-сесия-1603211391.jpgОгненият Маутай - герой в изискана модна фото-сесия-1603211374.jpg

 Родно издание включи най-мистериозната напитка в изискана модна фото-сесия. Снимките са реализирани в Париж и са част от специален проект на сп. „Мода”.

 

Това разкри Благовеста Креовска от издателска група „S Media” по време на третото издание на Бакхус FISH Fest. В свое интервю тя разказа за фотосесията, подготовката и пътуването до Париж и обратно в условията на пандемична обстановка. В рамките на изискания фуд-фест за първи път Маутай, България представи нови коктейли в комбинация от вкусни азиатски изкушения.

 

 „Комбинацията на Маутай коктейлите и храната е предизвикателство за всеки кулинар. Скаридите и черупчестите дарове на морето са най-балансираният избор за всеки почитател на умами вкуса.” – разкри тайната на гурме комбинацията от напитки и кулинарни изкушения Шеф Димо Димов и допълни: „Препоръчвам коктейлите, в които главно действащо лице е мистериозния еликсир.

 

Шеф Димо Димов е познат на почитателите на изисканата кухня. Той надгражда кулинарните си умения повече от 20 години в редица страни по цял свят. В Страсбург той работи в един от най-известните ресторанти - “Crocodile”, който тогава е удостоен с две звезди „Мишлен“.

 

Стилян Краев, един от основателите на Sashimi Bar, разкри тайната в приготвянето на суши и подчерта, че в компанията на Маутай най-ярко се изразяват вкусовете на азиатската кухня.

 

Александър Симеонов от Nomadbarman и през двата дни изненадваше посетителите на щанда с неочаквани коктейли, като по традиция най-желаният си остана Green Fire с уасаби. Новото попълнение в коктейлната Маутай колекция е изискано бижу с домашно приготвен ликьор от кафе.

 

Мнозина бяха и желаещите да се включат в предизвикателоството, което от Маутай България обявиха преди броени дни. Те опитаха най-мистериозната напитка в света в чист вид и се включиха в надпреварата за наградите - личен урок по приготвяне на коктейли в Маутай център на бул. Витоша 164,бутилка Маутай или порцеланова ваза в духа на Китай са част от наградите.

 

Победителите вече са обявени на страницата на Маутай във ФБ: https://www.facebook.com/Moutai.Bulgaria

 

Огнената напитка на дипломацията Маутай е символ на качество и престиж в Китай и се разпространява в над 100 страни по света, а от скоро вече и в България. Високо-градусовият алкохол се произвежда от сорго – вид житна култура, която издържа на засушавания и горещини, може да се отглежда в бедни почви и не съдържа глутен.

 

Маутай е продукт превърнал се в национален символ за Китай и е най-известната марка байджу. Течният огън е резултат от традиционно производство с вековни традиции. Специалистите откриват над 1 200 аромата. В края на 2019-а година, на едно от последните събития на закрито бе представен и най-големият Маутай център на Балканите на бул. Витоша 164, където освен Moutai Prince, Moutai Yingbin, и перлата в короната Kweichow Moutai всеки може да опита най-мистериозната напитка в света и да избере  специално селектирани изящни занаятчийски продукти с високо качество, ръчна изработка. 

 


От категорията

Брауни с тиквичка и ябълка

Брауни с тиквичка и ябълка-1659438357.png

2 авг. 2022 | 14:04

Гювечета по шопски

Гювечета по шопски -1658393711.jpg

21 юли 2022 | 11:54

Домат шмеркезе

Домат шмеркезе
-1657882521.jpg

15 юли 2022 | 13:53

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи-1659116440.jpg

Шеф-готвачът Гай Бажурготви на сергиите на пазара „Талпиот“ в Хайфа

29 юли 2022 | 20:36