Такъв хаос, такъв скандал, такава примитивна злоба и простотия не е имало и през 90-те години

Огнян Минчев: Някой да припомни на депутатите, че НС не е площад, на който се хвърлят яйца и домати

7052 | 19 апр. 2021 | 00:50

Толкова простотия и злоба накуп, колкото видяхме в петък в тази сграда не помним. Мутри, които смениха впряговете и сега дават нареждания на новите мулета, които са впрегнали в служба на олигархичната мафия.


Огнян Минчев

След три мандата във властта една партия и един премиер имат и правото, и отговорността да минат в конструктивна опозиция. Ако обаче им разрешат. Естествено, Бойко Борисов и ГЕРБ не желаят да бъдат в опозиция.

Между нас казано, никой не иска - всеки иска да е на власт, колкото и мандата да са минали.

 

И като гледам, на Борисов и на ГЕРБ може и да не им се наложи дълго да бъдат в опозиция. По една единствена причина - тези, които искат да ги сменят. Чувам мнения - "Такъв хаос, такъв скандал в парламента не е имало от 90-те години..."

 

Нещо повече, уважаеми - такъв хаос, такъв скандал, такава примитивна злоба и простотия не е имало и през 90-те години

Тогава залогът бе висок - промяна или мимикрия. Но сблъсъкът беше опосреден от морала и интелекта на знакови хора в българското общество.

Във ВНС бяха Валери Петров и Марко Ганчев, Йордан Радичков и Георги Мишев, Боян Папазов... Когато нравите се принизяваха прекалено в открития сблъсък, тези хора можеха да припомнят какъв е смисъла на присъствието на всички депутати в един работещ парламент.


Много се надявам такива хора да се появят и в настоящото НС. Госпожа Мика Зайкова безспорно може да бъде една от тях. Ако й позволят да бъде. Защото шоуто се води от други хора

Толкова простотия и злоба накуп, колкото видяхме в петък в тази сграда не помним. Ще се наложи някой да припомни, че НС - която и да е негова сграда - не е Орлов мост, не е площад, на който се хвърлят яйца и домати, не е място за доказване на новопридобита власт с крясъци, обиди и магарешки инат.

 

Бих искал да видим как връх взимат интелигентни хора с ясни позиции и демократично възпитание, които са в състояние да правят промени с институционални средства, без мурафетите на един битпазар. Зная, че тези хора не са много. И не са основната сила - особено в някои от фракциите.

 

Интелигентните и възпитаните хора трудно се съгласяват да бъдатмарионетки на олигархични мутри зад кулисите

Мутри, които смениха впряговете и сега дават нареждания на новите мулета, които са впрегнали в служба на олигархичната мафия. Тези нови-стари връзки и зависимости ще изплуват бързо на бял свят - защото не могат да бъдат скрити.

 

Рискът е дотогава да не бъде опропастен крехкият баланс, в който се намират обществото и държавата в условията на епидемия, икономическа криза и нарастващ международен конфликт.

Бог да ни е на помощ!


От категорията

9 май 1945 г., денят, в който оръдията в Европа замлъкнаха

-1462699905.jpg

Споровете кой е Денят на Победата - 8-и или 9 май, както и какво честваме на 9 ...

9 май 2021 | 00:01

Димитър Недков: Какъв ден и на коя Европа, без Деня на Победата...

-1469376997.jpg

А къде сме ние българите в цялата изнасилваща Историята, днешна оперетна ...

8 май 2021 | 21:49

К. Методиев след интервюто на Слави: Този човек е гост в политиката, в управлението ще е бедствие!

-1607246045.png

Човекът, който напълни до пръсване свирката с пара за едно интервю с Бойко ...

8 май 2021 | 17:52

Валентин Вацев: Избори заедно с Триморието! Подкрепата за Радев ще бъде преосмислена

-1597939100.jpg

ГЕРБ притежава България така, както партията-държава БКП я притежаваше през ...

5 май 2021 | 13:59