Световният пластичен хирург Джордж Суламанидзе: Оперативният лифтинг променя мимиката и изражението

Световният пластичен хирург Джордж Суламанидзе:

Оперативният лифтинг променя мимиката и изражението

6310 | 14 юни 2024 | 22:54

Големите гърди и устни вече не са на мода. В един момент и хирурзи, и пациенти осъзнаха, че ние не целим еднократен ефект


 

Д-р Джордж Суламанидзе е специалист по пластична хирургия и естетична медицина със световен авторитет.  Носител е на  професионалната награда „Златен скалпел“. Публикувал е десетки научни трудове в авторитетни международни издания.  Притежава 18 патента, разработил е множество нови оригинални начини за операция, създател на методиката за лифтиращи конци. Носител на наградата “Златен скалпел”.

 

- Красотата е нещо важно за всяка дама. Занимавате се с лифиращи конци от много години. В София представихте лифтиращи конци с хиалуронова киселина. Какво е новото при тях и как работят?

 

- Такива конци, които съдържат компоненти с хиалуронова киселина използваме от пет години, но при разработването на тези конци сме подходили по друг начин. Използваме нова технология, която ни дава подобрени крайни резултати. Новите конци са направени от нано и микро капсули с поли лактозна киселина или PLA, и всъщност този компонент е най-добрият модериращ кожата и възстановяването компонент. Но сме добавили и хиалуронова киселина, която допълнително стимулира подмладяването.

 

Това е напълно нова генерация конци, защото с новата технология сме създали  един  солиден стимулатор. От една страна имаме PLA киселина, но добавяйки хиалуронова киселина, вече се създава един имплант, който има биостимулиращ, възстановяващ и разкрасяващ ефект. По този начин пациентът се сдобива с двойно предимство - и лифтинг, и биостимулация.

 

- Животът на всички лифтиращи конци е между 6 месеца и една година. Тези за колко се разграждат?

 

- За съжаление, повече от конците на пазара показват, че срокът на резорбиране на всички конци е кратък. Но с нашата нова технология ние успяхме да улължим този срок и той вече стига до две години. И да запазим конците в тъканта на пациента и ефектът на биостимулация и лифтинг за 24 месеца. Също така измислихме много подходящо име за тази нано технология.

 

Наричаме я Намика. Нами на гръцки означава утринна роса, с което искаме да кажем, че технологията подпомага подмладяването и нещо съвсем ново и свежо в тъканите на пациента. Технологията също е залегнала в името - нано.

 

- Не е ли опасно да стои две години в кожата на пациента, преди да се разгради?

 

- Основният компонент PLA е много популярна киселина, която от десетилетия се използва в медицината, и то не само естетичната. Хиалуроновата киселина пък се произвежда от нашето тяло, но с годините то намалява.  Така че и двете съставки са много познати на нашето тяло и тъкани и са напълно безопасни. Важно е да се каже и, че за тези две години тези два компонента напълно се разтварят в тъканите и не оставят никакви следи и след това пациентът може да повтори поставянето на конци неколкократно.

 

- Но те се вкарват в кожата с игли и канюли. Няма ли опасност да се получат сраствания, които следващият път да пречат на иглата?

 

- Процедурата е проста и нетравматична. Прилага се местна анестезия, за да е напълно обезболен пациенти. Ние не използваме игли, а канюли със заоблен връх. Например, при процедурата за лице ние използваме една-единствена входна точка близо до косата, през която вкарваме канюлата и така обработваме цялото лице.

 

Прилагаме конците в подкожния мастен слой, а той  е близо до повърхността на лицето.  Т.е. не навлизаме в опасна дълбочина, където можем да засегнем мускули, кръвоносни съдове, нерви или жлези.

 

- Но има жени, които са много слаби, нямат никаква подкожна мазнина, а може би и те имат нужда от конци.

 

- За съжаление, не за всички пациенти тази процедура е подходяща. Точно за това в естетичната медицина има редица опции, които да използва специалистът, така че да получи краен резултат подмладяване. Той може да препоръча конци в комбинация с друга процедура, ботулинов токсин или апаратна терапия. И пациентът да си мисли, че това е по негово хрумване, но това не е така.

 

Процесът на стареене на кожата и тъканите е сложен и ние трябва да изберем сложен подход да се справим с него.

 

- Не е  ли по-добре с парите за три терапии с подмладяващи конци да си направя един оперативен лифтинг, чието действие е около 10 години?

 

- Ако говорим само за пари, да сравнимо е. Но имайте предвид, че процесът на стареене започва на 35-37 години и тогава се забелязват първите признаци - увисване, отпускане. Да се прави хирургическа интервенция преди 55-60 години е твърде рано.

 

Тази по-млада група пациенти имат нужда от филъри, конци, ботокс и др. При пациентите над 60 години в повече случаи хирургията е по-добрият изход. Но имайте предвид, че това е операция. Понякога може да е опасна, травматична, освен това е под обща анестезия, възстановяването е дълго, а и всяка намеса на скалпела променя мимиката и излъчването.

 

Затова повечето пациенти предпочитат да се подложат на 15-минутна процедура с конци, от която ще се възстановяват три дни. Да, ефектът от нея е не повече от две години, но е предпочитат, защото е доста по-безопасна.

 

- Нима Мадона и Деми Мур, които имат толкова много пари не знаят за щадящите конци и се подложиха на неласкава за лицата им пластична хирургия?

 

- Повечето от известните хора, за които четем или слушаме, нямат друг  избор, освен да правят нещо по тялото и лицето си. Процедурите с конци са толкова популярни в наши дни по целия свят, че повечето хора във възраст между 40 и 55 години, вкл. И известните си правят такива процедури.

 

- Като си говорим за пластична хирургия, при нея също има мода - по едно време се слагаха импланти в задните части, твърде много кубици в бюста, още повече в устните. Какви са последните тенденции?

 

- Тенденциите са към минималистични ефекти. В миналото действително се търсеше максимален резултат, дори когато говорим за фейслифт. Той се правеше с пълно повдигане на лицето, с големи разрези и това предизвикваше видим белези.

 

В един момент и хирурзи, и пациенти осъзнаха, че ние не целим еднократен ефект. Нашата работа продължава всеки ден, всяка година, затова нещата се промениха. Сега се стремим да връщаме младостта не еднократно, а с малки стъпки.

 

- А какво ще кажете на младите дами, които продължават да упорстват и  се стремят към големи устни и гърди?

 

- Променят се тенденциите не само в естетичната хирургия, а и критериите на самите пациенти. Някак си се разми понятието за стандарти за красота в наши дни. Стигнахме до съзнанието, че всеки има индивидуална красота и трябва да я съхрани. И същевременно правим опити да забравим стареенето.

 

 

 

 

 

 


От категорията

Високотехнологичен постмодерен фитнес център отваря врати след броени дни

Цветизара Найденова и проф. Любомир Стойков-Tsvetizara-Naydenova-i-prof--Lyubomir-Stoykov_1721657783.png

Два пъти по-високи резултати за два пъти по-кратко време

22 юли 2024 | 17:09

Кралски биограф твърди: Даяна виждаше принц Хари като по-подходящ владетел от по-големия му брат

Кралски биограф твърди: Даяна виждаше принц Хари като по-подходящ владетел от по-големия му брат-Kralski-biograf-tvardi--Dayana-vizhdashe-prints-Hari-kato-po-podhodyasht-vladetel-ot-po-golemiya-mu-brat_1720973811.jpg

„Хората биха били изумени от обикновения живот, който живеем с Уилям. Аз ...

14 юли 2024 | 19:15

Десислава Радева се пошегува с възрастта си навръх 55-я си рожден ден

Десислава Радева се пошегува с възрастта си навръх 55-я си рожден ден-1654452085.jpg

Тя препубликува и свой пост от 9 юли 2011 г. с откъс от стихотворение на Соня ...

9 юли 2024 | 15:57

Музикалната експлозия RAGADA DUGADA на Бялата сцена

Музикалната експлозия RAGADA DUGADA  на Бялата сцена-Muzikalnata-eksploziya-RAGADA-DUGADA-na-Byalata-stsena_1721308993.jpg

В самото пространство пред сцената ще могат да се съберат 5000 човека

18 юли 2024 | 16:22

НАЙ-ВАЖНОТО

Благодарение на всички вас не допуснахме човешки жертви

Министър Стоянов към чешките и испански пожарникари: Дълбок поклон. Може да разчитнате и вие на нас

Министър Стоянов към чешките и испански пожарникари: Дълбок поклон. Може да разчитнате и вие на нас-Ministar-Stoyanov-kam-cheshkite-i-ispanski-pozharnikari--Dalbok-poklon--Mozhe-da-razchitnate-i-vie-na-nas_1721743559.jpg

Ситуацията с пожара на границата се владее. Ако огънят тръгне към България, ...

23 юли 2024 | 14:41

Министерството е предприело действия в спешен порядък да се създаде организация за бърз опис на щетите

Министър Тахов обеща подкрепа на пострадалите стопани в Свиленградско

Министър Тахов обеща подкрепа на пострадалите стопани в Свиленградско-Ministar-Tahov-obeshta-podkrepa-na-postradalite-stopani-v-Svilengradsko_1721736642.jpg

В Свиленград той бе посрещнат от кмета арх. Анастас Карчев и заедно посетиха ...

23 юли 2024 | 15:10

МВнР реши да назначи Николай Ненчев за нов „временно управляващ“ посолството ни в страната

Радев се ядоса: Николай Ненчев няма качества и подготовка за посланик, отказах да го назнача

Радев се ядоса: Николай Ненчев няма качества и подготовка за посланик, отказах да го назнача -Radev-se-yadosa--Nikolay-Nenchev-nyama-kachestva-i-podgotovka-za-poslanik--otkazah-da-go-naznacha-_1721711845.jpg

Призовавам Министерството на външните работи стриктно да спазва Конституцията и ...

23 юли 2024 | 08:16

Нямам основание да сменя министър Калин Стоянов, прекрасно си върши работата, заяви премиерът (Видео)

Главчев отговори на Радев: Ненчев отива в мисията ни в Украйна, спазена е процедурата!
(Видео)

Служебният премиер Димитър Главчев отговаря на въпроси на граждани във Фейсбук -Sluzhebniyat-premier-Dimitar-Glavchev-otgovarya-na-vaprosi-na-grazhdani-vav-Feysbuk-_1721718566.png

Няма нарушение на Конституцията и правилата при назначаване на Николай Ненчев ...

23 юли 2024 | 08:09

Депутатът от ГЕРБ-СДС възмутен от хвалбите на "Промяната"

Добрев отговори на Василев: Който иска, да си носи розовите очила и розовите ризи, въпрос на избор

Добрев отговори на Василев: Който иска, да си носи розовите очила и розовите ризи, въпрос на избор-Dobrev-otgovori-na-Vasilev--Koyto-iska--da-si-nosi-rozovite-ochila-i-rozovite-rizi--vapros-na-izbor_1721742848.jpg

Само лихвите по държавния дълг след 2026 г. ще са по една магистрала ...

23 юли 2024 | 16:39

Сигурно съм последният оптимист, че ще има правителство с третия мандат, каза тя

Йотова за назначаването на Ненчев в посолството ни в Киев: Грубо нарушение на духа на Конституцията

Илияна Йотова: Оставам оптимист, че ще има правителство с третия мандат-Iliyana-Yotova--Gotvi-se-zagovor-sreshtu-balgarskata-darzhavnost-na-vsichki-niva---vanshni-i-vatreshni_1685176864.jpg

Най-важният въпрос за мен - как е възможно в ситуация на война в Украйна да ...

23 юли 2024 | 10:43

Христо Иванов, Атанас Славов, Йонко Грозев, Андрей Янкулов са в яростна атака срещу висшите магистрати

Истеричната кампания срещу Конституционния съд и провалената съдебна реформа на Христо Иванов

Истеричната кампания срещу Конституционния съд и провалената съдебна реформа на Христо Иванов-Isterichnata-kampaniya-sreshtu-Konstitutsionniya-sad-i-provalenata-sadebna-reforma-na-Hristo-Ivanov_1721724406.jpg

В близките дни магистратите трябва да се произнесат по атакуваните ...

23 юли 2024 | 11:21

Според него кандидатурата ѝ ще улесни Доналд Тръмп

Мартин Табаков: Камала Харис не е електорално апетитна за избирателите в САЩ
(Видео)

Мартин Табаков Снимка: Нова тв-Martin-Tabakov-Snimka--Nova-tv_1721671999.jpg

Когато беше избрана за вицепрезидент на Байдън, нейната роля беше ясна – да ...

22 юли 2024 | 21:12

Ако Главчев хвърли кърпата, че е тежко да си пожарогасител, оставаме без Премиер

Георги Марков: КС да ни каже какво прави. Ако не знае, да пита Христо Иванов…

Георги Марков-Georgi-Markov_1679054335.jpg

Много мил комплимент от посланика на Щатите: “България процъфтява.” За жалост, ...

23 юли 2024 | 11:14