От 3 юни Меркурий вече няма да е ретрограден

През настоящата 2022 явлението ще се случи цели 4 пъти

Отдъхнете си! От 3 юни Меркурий вече няма да е ретрограден

3712 | 31 май 2022 | 16:25

Ако сте си мислили, че всичките ви проблеми приключват в момента, в който сложният период на ретрограден Меркурий приключи, тогава се лъжете силно. Тази прословута планета остава известно време в сянка, така че трябва да се изчака с всякакви планове


Планетата на комуникацията Меркурий беше досега в ретроградно движение спрямо Земята. След близо три седмици, приключва този петък, 3 юни. Но не преминава веднага в директен ход, а още няколко дена престоява в стационарна фаза, подготвяйки се да възвърне нормалното си движение. Така че не бързайте да отпускате коланите.

 

Използваме думата ретрограден, защото това е период, когато очевидно, от гледна точка на Земята, планетата се движи назад. Това не се случва в действителност и е просто оптична илюзия, както когато изпреварваме кола на пътя да изглежда, че се движи назад. Това явление се случва три пъти, рядко четири годишно. Сега беше втория път. Третият път ще бъде от 10 септември до 2 октомври, а четвъртият - в края на годината от 29 декември до 18 януари 2023 година.

 

Ако сте си мислили, че всичките ви проблеми приключват в момента, в който сложният период на ретрограден Меркурий приключи, тогава се лъжете силно. Тази прословута планета остава известно време в сянка, така че трябва да се изчака с всякакви планове.

 

Сянката на Меркурий е явление, което се появява както преди, така и след ретроградност. Можете да отдъхнете малко, разбира се, защото сигурно сте имали проблеми през предходните три седмици във взаимоотношенията с близки хора, както и с технологиите благодарение на ретроградния Меркурий, но все пак не всичко ще бъде страхотно.

 

Самата ретроградност забавя уменията за общуване (защото Меркурий е и планетата на комуникацията), така че не можем да видим нещата кристално ясни, каквито са в действителност, а умът ни не може да следва потока на нашите мисли. Препоръчително е да положите усилия по време на „царуването“ на ретросенките и да контролирате агресията си, ако влезете в конфликт, за да не се окажете в още по-голям проблем. Самоконтролът ще бъде ключов елемент, който може само да ви помогне.

 

Това също е период, в който трябва да погледнете малко по-добре на връзките си със света и добър период да преосмислите действията си, за да коригирате всичко, от което се нуждаете. Всички връзки в живота ви ще стигнат до една проверка, където ще трябва да решите дали искате да продължите да работите върху връзката с човека, с когото имате проблем.

 

Разбира се, това не означава, че всичко ще има негативни последици, защото промените, от които се нуждаете, ще влязат в сила, за да продължите напред през живота без негативната енергия, която ви преследва от известно време.

Източник: woman.bg


От категорията

Мария Бакалова с две нови роли в Холивуд

Мария Бакалова с две нови роли в Холивуд-1654587709.png

Бургазлийката влиза в актьорския състав на филма Fairyland, в който режисьорски ...

18 авг. 2022 | 11:33

Йорданският принц Хюсейн се сгоди! Избранницата му не отстъпва по красота на кралица Рания

Кралица Рания със сина си и годеницата му
Сн. Туитър-1660830944.png

28-годишната Раджуа Халед Ал Саиф е завършила архитектура в Съединените ...

18 авг. 2022 | 16:54

В БНР започнаха снимките на документално-игралния филм “Оцеляване”

В БНР започнаха снимките на документално-игралния филм “Оцеляване”-1660837720.jpg

Първото интервю, част от филма, ще бъде излъчено в предаването “Изотопия” по ...

18 авг. 2022 | 18:48

Китайска медийна група стартира познавателна видеопоредица
(Галерия)

Китайска медийна група стартира познавателна видеопоредица-1660834717.jpg

звънземни ли са създали културата на „Сансиндуей“? Къде се намира най-дългият ...

18 авг. 2022 | 17:58