Ивелин Михайлов и Николай Марков Снимка: бТВ

Ако бъдат поканени на разговори за правителство, ще отидат, защото е „част от политическата култура“

ПП „Величие“: Влизаме в парламента, ще правим разузнаване с бой (ВИДЕО)

6972 | 10 юни 2024 | 21:41

„Подходът ни към бизнеса и политиката е много професионален. Провели сме вътрешни анкети, имаме групи. Ние имаме контрол върху това, което правим“, каза Николай Марков


„Ние в момента не знаем кой кой е – ще правим разузнаване с бой. Влизаме в парламента, няма да се информираме от медиите, а ще бъркаме в държавната кухня, за да видим на какво мирише гозбата, сготвена отвътре“ – така Николай Марков определи бъдещата работа на партия „Величие“ в Народното събрание.

С тях разговаря репортерът на bTV Гергана Венкова.

„Ние не определяме дали да има или да няма правителство. Не виждаме с тези хора да имаме общи точки – с първата или втората политическа сила“, каза идеологът на движението Ивелин Михайлов.

В същото време Марков допълни, че ако бъдат поканени на разговори за съставяне на правителство, те ще отидат, защото е „част от политическата култура“.

По думите и на двамата партия „Величие“ се е появила преди два месеца „когато нещата в държавата излязоха от контрол“. Сега имат около 1000 партийни члена.

На въпрос дали са очаквали подобни резултати, Николай Марков и Михайлов отговориха така – „Ние не работим с очаквания, ние знаем какво ще се случи“.

„Подходът ни към бизнеса и политиката е много професионален. Провели сме вътрешни анкети, имаме групи. Ние имаме контрол върху това, което правим“, каза Марков. Според Михайлов партията са очаквали между 0 и 15% подкрепа от избирателите, в зависимост от свършената работа.

Партия „Величие“ има 24 000 последователи в YouTube, 14 000 във Фейсбук, 6000 в ТикТок и над 2000 в Телеграм. „Печелим хората с истината. Досега им говорят все красиви неща, ние сме хора на действието. Много дела сме свършили като различни организации“, заяви Ивелин Михайлов.

В същото време Марков подчерта, че партията е заложила и на традиционни средства в кампанията си – обиколили са 50 града в страната, където са направили отворени срещи с избиратели, пътували са до Англия, Германия и Австрия. Залите за събитията са платени с пари от дарители.

Като основна идея за своето участие в предстоящото Народно събрание „Величие“ сочат „осветляване на начина, по който се управлява държавата“.

„Имаме ноухау, технология. Политически процеси се осветляват с документи от държавни институции“, коментира Николай Марков.

Репортерът на bTV Гергана Венкова зададе и блиц въпроси на лидерите на ПП „Величие“.

На въпрос дали депутати и министри трябва да могат да имат двойно гражданство, Николай Марков коментира, че вероятно щяха да подкрепят такова решение. „Нашите сънародници не трябва да са изключени от политическия живот в страната“, смята той.

На въпрос дали държавните регулатори трябва да се избират с две трети мнозинство, Марков коментира, че след като темата е сринала държавното управление, то явно там има проблеми.

На въпрос как определя случващото се в Украйна, Ивелин Михайлов заяви, че това е война, а не специална операция или конфликт. А дали България трябва да помага на Украйна във войната с Русия, Михайлов каза така – „Нямаме възможност да помагаме. Ние нямаме средства. Ние сме невръстно дете в политиката, защото сме унищожена държава“.

 

„Величие“: Имаме мощна световна сила от мотивирани войници на светлината

“Имаме информация от всяка точка на света чрез изградената световна мрежа от достойни българи. Някои от тях са видими, другите - нелегални! Нашата организация изгради мощна световна сила от мотивирани войници на светлината. Не само българи. Всеки опит за пробив в системата ще се неутрализира веднага. Воюваме за България с нулева толерантност към враговете на Родината. Поставили сме опитни агенти във всички горещи точки, включително в държавните институции.

И до врага.”

 

Това е един от постовете във фейсбук на подп. Николай Марков от “Величие”. Престъпниците приключват”, пише още Марков.

 

Благодари и на турските избиратели: “Ние знаем как се прави. Благодаря на българските турци, че чуха гласа ни и бойкотираха ДПС. Такова нещо не се е случвало в новата политическа история на страната. Бойкотът се случи в България и в Турция! Предстои да падат партийни глави. И точно така трябва да се случи, защото някои прекалиха. Много. Български турци, браво! Заедно сме.”

 

Към края на изборния ден обяви: “След три часа враговете на свободната република ще ни наричат “Ваши Величества”! Обещах Ви го.”

Много постове на партията бяха свалени, а сайтът остана недостъпен. 

 

Регистрирана едва на 25 юли 2023 г., ютюб партията “Величие” ще има парламентарна група в НС. Формацията вкарва 13 депутати в парламента, като един от тях идва от вота зад граница. Анализатори определят партията като новото ГМО, чиито успех на вота е пропуснат от социолозите, защото кампанията на “Величие” е водена единствено през интернет платформи.

Според политически експерти, профилът на формацията приличал много на този на “Възраждане”, но от “Величие” контрираха, че “не е приоритет за българите излизането от ЕС и НАТО”, което била основна разлика с партията на Костадин Костадинов.


 Месеци преди изборите създателите на “Величие” подп. Николай Марков и Ивелин Михайлов коментираха целите и приоритетите на партията си.

 

Сред тях са “промени ефективно на организацията на обществото”. Започвали създаването на “нелидерска мрежова организация, която има за цел да помага за професионалното развитие на хора в различни области.”

 

Създаването на подобна структура е било “феноменално не само за България”, заяви лидерът на “Величие” подп. Николай Марков.

 

Той изтъкна, че “създаването на тази школа ще позволи да се планира за следващия век и да се изгради гражданско общество с висока култура и гордо вдигната глава.” Подп. Марков отбеляза, че биха давали подкрепа “за определени тематични неща”, но няма да бъдат аналог на “Възраждане”. 

 

Седалището на партията е във Ветрино, обл. Варна. Тя се свързва с намиращия се в село Неофит Рилски, община Ветрино, туристически атракцион “Исторически парк”. На последните местни избори “Величие” получава 6 мандата в Общинския съвет във Ветрино. Идеологът на партията е именно основателят на „Историческия парк” до Варна - бизнесменът Ивелин Михайлов.

 

Той отхвърли твърденията, че паркът е финансова пирамида. Скандално бе, че през май МВР извърши две акции в обекта - за икономически престъпления и за “военизиране на територията на парка и струпване на оръжие, високопроходими автомобили, техника за комуникация и военни камиони.” Става въпрос за охранителната фирма “Пазителите” и спортният клуб “Български юнак”, управляван от Ивелин Михайлов, контролиращ и дружеството “Исторически парк”. 

 

Той и хората му ходели с военни униформи и нашивки, гласи сигнал на депутат за проверката. Според Михайлов тези бойци трябвало да вземат закона в свои ръце, защото институциите в България не работели. Към момента не е ясен резултатът от проверката за “създаването на държава в държавата”, както я определят в сигнала.

 

По думите на Ивелин Михайлов партията е водила кампанията си основно в интернет, но финансирането дошло от доброволци в различните градове, които осигурявали залите и озвучаването за срещите, имало и хора от малкия и средния бизнес, които ги подкрепили.

 

Той обаче няма да влиза в парламента, за да бъде връзката между хората и техните депутати, поясни още в свое изявление във фейсбук бизнесменът. “Величие” щели да представят депутатите си след окончателните резултати.

 

Обещаха и да дават отчет за свършеното всяка седмица, а избирателите си поканиха на събор с безплатна почерпка.
 ПП „Величие“: Влизаме в парламента, ще правим разузнаване с бой

„Подходът ни към бизнеса и политиката е много професионален. Провели сме вътрешни анкети, имаме групи. Ние имаме контрол върху това, което правим“, каза Николай Марков
Еврохолд

От категорията

Главчев: Трябва да защитим ядрената безопасност и сигурност на Украйна, Европа и света

Главчев: Трябва да защитим ядрената безопасност и сигурност на Украйна, Европа и света. Снимка Правителствена пресслужба-Glavchev--Tryabva-da-zashtitim-yadrenata-bezopasnost-i-sigurnost-na-Ukrayna--Evropa-i-sveta--Snimka-Plavitelstvena-pressluzhba_1718528517.jpg

Премиерът акцентира върху постигнатия от България съществен напредък в ...

16 юни 2024 | 12:00

Атанас Зафиров: Преврат в БСП няма, предстои сериозен разговор защо загубихме 800 000 избиратели

Атанас Зафиров: Преврат в БСП няма, предстои сериозен разговор защо загубихме 800 000 избиратели-Atanas-Zafirov--Prevrat-v-BSP-nyama--predstoi-seriozen-razgovor-zashto-zagubihme-800-000-izbirateli_1718523576.jpg

"Надявам се традиционният събор на Бузлуджа да се превърне в събор на ...

16 юни 2024 | 10:32

Малинов: Възможно е да остана министър на енергетиката в редовен кабинет, зависи кой би бил премиер

Малинов: Възможно е да остана министър на енергетиката в редовен кабинет, зависи кой би бил премиер-Malinov--Vazmozhno-e-da-ostana-ministar-na-energetikata-v-redoven-kabinet--zavisi-koy-bi-bil-premier_1718562839.png

Увеличението на тока от 1 юли ще бъде под 1,5% средно за трите оператора, заяви ...

16 юни 2024 | 21:33

Джамбазки: Може да си патриот, без да си русофил

Джамбазки: Може да си патриот, без да си русофил-Evrodeputatat-Angel-Dzhambazki-izprati-predlozhenie-do-vsichki-subekti--koito-mogat-da-sezirat-KS_1703079340.jpg

Има различни политически десни организации в различни държави и не може да ...

16 юни 2024 | 19:03

Най-важното

Вижте текста на документа, Камала Харис и Олаф Шолц, напуснаха събитието по-рано

Десетки страни, сред които тези от БРИКС и Ватикана, отказаха да подпишат декларацията в Швейцария

Десетки страни, сред които тези от БРИКС и Ватикана, отказаха да подпишат декларацията в Швейцария-Desetki-strani--sred-koito-tezi-ot-BRIKS-i-Vatikana--otkazaha-da-podpishat-deklaratsiyata-v-Shveytsariya_1718546453.png

Прави впечатление, че в комюникето няма искания за изтегляне на руските войски ...

16 юни 2024 | 16:59

Не трябва да позволяваме ядрените технологии да се използват за изнудване и агресия

Главчев: Трябва да защитим ядрената безопасност и сигурност на Украйна, Европа и света

Главчев: Трябва да защитим ядрената безопасност и сигурност на Украйна, Европа и света. Снимка Правителствена пресслужба-Glavchev--Tryabva-da-zashtitim-yadrenata-bezopasnost-i-sigurnost-na-Ukrayna--Evropa-i-sveta--Snimka-Plavitelstvena-pressluzhba_1718528517.jpg

Премиерът акцентира върху постигнатия от България съществен напредък в ...

16 юни 2024 | 12:00

Причина за изборния резултат е и суетата на ПП-ДБ с 60 депутата да поиска цялата власт

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид, ние сме на пързалкята надолу

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид-Radan-Kanev--PP-DB-nyama-politichesko-badeshte-v-segashniya-si-vid_1718529359.jpg

Идеята, че защото сме в опозиция и някакви избиратели ще започнат да се връщат ...

16 юни 2024 | 12:15

ЕС с неговите политика в момента е заплаха за европейската цивилизация, заяви лидерът на "Възраждане"

Костадинов: ПП-ДБ трябва да си "изкопаят една дупка и да се скрият, "Величие" е американски проект

Костадин Костадинов: Ще работим за своя група в ЕП-Kostadin-Kostadinov--Opitvat-da-unishtozhat-nezavisimata-balgarska-tsarkva_1717307986.jpg

Според лидера на „Възраждане“, "когато народът не вярва в държавата, ...

16 юни 2024 | 09:43

Вината за тежките резултати на изборите не може да бъде вменявана на един човек, смята той

Атанас Зафиров: Преврат в БСП няма, предстои сериозен разговор защо загубихме 800 000 избиратели

Атанас Зафиров: Преврат в БСП няма, предстои сериозен разговор защо загубихме 800 000 избиратели-Atanas-Zafirov--Prevrat-v-BSP-nyama--predstoi-seriozen-razgovor-zashto-zagubihme-800-000-izbirateli_1718523576.jpg

"Надявам се традиционният събор на Бузлуджа да се превърне в събор на ...

16 юни 2024 | 10:32

Заявките за реванш са опит да се създаде някакво самочувствие в условия на електорална катастрофа, смята тя

Проф. Румяна Коларова: "Продължаваме промяната" няма никакви перспективи за участие във властта

Проф. Румяна Коларова-1533017967.jpg

Според политолога присъствието на ПП в политическото пространство ще бъде ...

16 юни 2024 | 13:16

Проблем е, че не само компетентните са отстранени от властта, но е отстранен и естественият духовен елит на нацията

Иван Стамболов-Сула: Идея за облагородяване на изборния процес

Иван Стамболов-Сула: Идея за облагородяване на изборния процес-Ivan-Stambolov--Sula---Dyasnoto--obedinenie-na--dobrite--sili_1675154655.jpg

С намаляването на легитимността изчезва уважението към институциите, а омразата ...

16 юни 2024 | 17:05

Мирослав Мурджов: Има много голяма вероятност част от ПП-ДБ също да се включат в ново правителство

Анализатори: Правителство ще има, ключът е в малките партии

Анализатори: Правителство ще има, ключът е в малките партии-Analizatori--Pravitelstvo-shte-ima--klyuchat-e-v-malkite-partii_1718527377.jpg

Доц. Стойчо Стойчев: По-малките формации са заинтересовани да няма предсрочни ...

16 юни 2024 | 11:35

Левицата! поиска консолидация на левите формации, вече можело и с БСП

Петков: Николай Марков от "Величие" има осъдителна присъда, крил се от правосъдието. Няма място в НС

Петков: Николай Марков от "Величие" има осъдителна присъда, крил се от правосъдието. Няма място в НС-Rumen-Petkov--Poslednite-tri-parlamenta-sa-chast-ot-destabilizatsiyata-na-sadebnata-sistema_1666092582.jpg

Първи крачки вече се правят. Сега, повече от всякога - осъзнатата необходимост ...

16 юни 2024 | 16:47