ПП с опорки за пред медиите: Не говорим за геополитика! Не търсим 121 за мнозинство. Петков и Василев са чисти смели

Ще отбиват атаките, като повтарят "старите лъжци с техните похвати" по три пъти

ПП с опорки: Не говорим за геополитика! Не търсим 121 за мнозинство. Петков и Василев-чисти и смели!

22246 | 2 септ. 2022 | 13:21

ПП заобикалят въпросите за катастрофалната им външна политика и ще омайват червените с хвалби за "увеличение на пенсиите" и "направихме детските градини безплатни", което е заслуга на лидера на БСП корнелия Нинова

ПП с опорки за пред медиите: Не говорим за геополитика! Не търсим 121 за мнозинство. Петков и Василев са чисти  смели-PP-s-oporki-za-pred-mediite--Ne-govorim-za-geopolitika--Ne-tarsim-121-za-mnozinstvo--Petkov-i-Vasilev-sa-chisti-smeli_1662114350.jpg-oporki_1662115644.jpg-oporki_1662115627.jpgПовече от глупаво е ПП да говорят, че са сложили "край на старите муцуни в политиката", след като на първа линия сред тях е Бойко Рашков - ярка "муцуна" от времето на тоталитаризма.-Poveche-ot-glupavo-e-PP-da-govoryat--che-sa-slozhili--kray-na-starite-mutsuni-v-politikata--sled-kato-na-parva-liniya-sred-tyah-e-Boyko-Rashkov---yarka--mutsuna--ot-vremeto-na-totalitarizma-_1662114418.jpgПовече от глупаво е ПП да говорят, че са сложили "край на старите муцуни в политиката", след като на първа линия сред тях е Бойко Рашков - ярка "муцуна" от времето на тоталитаризма.-Poveche-ot-glupavo-e-PP-da-govoryat--che-sa-slozhili--kray-na-starite-mutsuni-v-politikata--sled-kato-na-parva-liniya-sred-tyah-e-Boyko-Rashkov---yarka--mutsuna--ot-vremeto-na-totalitarizma-_1662114400.jpg

От щаба на "Продължаваме промяната" са спуснали опорните точки, които трябва да спазват публичните говорители на партията в настоящата предизборна кампания.

 

НОВАТА БЪЛГАРИЯ, НАЧЕЛО... С БОЙКО РАШКОВ!


В документа, озаглавен като "Комуникационна стратегия - обобщение", с който Епицентър. бг разполага (виж приложените снимки - б.р.) , кампанията е разделена на две фази - първа до 19 септември, и втора - след 19 септември, като основният лайтмотив на изборите е "старите политици или новата България".

Това обаче е пълна измама, защото повече от глупаво е ПП да говорят, че са сложили "край на старите муцуни в политиката", след като на първа линия сред тях е Бойко Рашков - ярка "муцуна" от времето на тоталитаризма.

 

ПЕТКОВ/ВАСИЛЕВ - УМНИ И ЧИСТИ


Двамата съпредседатели на ПП Кирил Петков и Асен Василев пък трябва да бъдат промотирани като "млади, умни, чисти, смели, енергични". Това е направо смешно като се знае колко "умен и чист" е Кирил Петков и колко "смел и енергичен" е Асен Василев, особено ако трябва да "даде отпор на Русия", както се беше врекъл.

 

ОТКАЗ ОТ 121 ЗА МНОЗИНСТВО

От препоръките, които кандидатите трябва да спазват, личи новата стратегия на харвардците - отказ от стремежа им за 121 депутати, което доскоро бе набивано в медиите от Петков/Василев, като целта им беше  - "на тези изобри ще си набавим липсващите четирима депутати, които не ни достигнаха за мнозинство".  Явно в ПП вече са разбрали, че мнозинството за тях вече е мираж и затова в новата линия е заръчано на кандидатите:
"Не споменаваме повече за заветните "121 депутати", не говорим за проценти гласове, коалиции. Говорим само, че трябва да си довършим работата". Как? Това остава за политическото въображение!

 

ОТБИВАТ АТАКИТЕ КАТО ПОВТАРЯТ "СТАРИТЕ ЛЪЖЦИ" ТРИ ПЪТИ

В опорките се дават и съвети на кандидат-депутатите как да отбиват атаките на медии и опоненти - като повтарят едно и също по три пъти, независимо от това какъв въпрос им се задава:
"В отговор на атаки от всякакъв характер започваме със Старите лъжци с техните похвати (подчертано в текста с червен курсив) и го потваряме поне 3 пъти в изказването, независимо от контекста". Можем само да си представим в какви комични ситуации ще попадат кандидатите на ПП за народната любов, следвайки тези опорки.

 

ЗАБРАНЕНО Е ДА СЕ ГОВОРИ ЗА ГЕОПОЛИТИКА

В условията на най-сериозната геополитическа криза и война в Украйна на кандидат-депутатите от ПП им е забранено да говорят за геополитика.
"Не говорим за геополитика. Говорим постояннно за български национален интерес".
Явно в ПП са уплашени от гнева на народа, че за седем месеца три пъти продадоха българския национален интерес и затова ще бягат като дявол от тамян от тази тема. Ще избягват темата за Русия, за да не се конфронтират с левия електорат, няма да споменават за Украйна, за да не си навличат критиките на десния.

 

КРАДАТ ПОСЛАНИЯТА НА БСП, НОЖ В ГЪРБА НА НИНОВА

Затова ще мълчат и ще заобикалят въпросите за катастрофалната им външна политика и ще омайват червените с хвалби за "увеличение на пенсиите" и "направихме детските градини безплатни", което е заслуга на лидера на БСП Корнелия Нинова и налаганата от нея социална политика в четворната коалиция.

 

Това поведение на ПП е удар в гърба на БСП, която упорито поддържаше ПП, а Нинова нито веднъж не каза лоша дума нито за Петков, нито Василев. Но, както добре е известно, в поликата няма приятели, има интереси. А интересите на ПП изискват - да прикрият провала си в енеретиката и външната политика и да откраднат чуждите заслуги за прокараната социална политика, за да излъжат отново избиратели.

Ясно, че след като нямат собствена идейна основа и политическа идентичност, ПП ще крадат от БСП постигнатото, а от СДС - миналото, след като не се посвениха днес да открият кампанията си в Пловдив с ... песните от сините митинги на СДС.!?!

 

НОВАТА ПАРТИЯ - ДЪРВЕНО ЖЕЛЯЗО

Стратезите на ПП искат да позиционрат току-що регистрираната формация като центристка партия", която е "дясна в данъчната политика, лява в социалните мерки". Нещо като дървено желязо, но затова пък ще се опитват да примамват както десни, така и леви избиратели.

На харвардците и техните последователи им е вменено да тръбят, че "ПП не носи цялата вина за падането на правителството", което ще кара медиите да питат - каква част от вината за сгромолясването на кабинета "Петков" е на ПП, и каква е на останалите от коалицията.

 

БЕЗ ВИЗИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО, БЕЗ СТРАТЕГИЯ ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА КРИЗИТЕ

Документът, който личи, че е направен без никаква фантазия, доста елементарно и повръхностно, завършва с обобщаващото клише, което ще слушаме по време на цялата кампания: "ПП трябва да си довърши работата с нови увеличения на пенсиите, с вдигане на минималната заплата и с промени в антикоруционната комисия, така че да съдадем нова България за нащите деца".


В текста няма послание за национална кауза, няма визия за бъдещето, няма и стратегия за преодоляване на кризите.
Но толкова могат от Промяната.

Всъщност Промяна няма.


От категорията

Димитър Недков: Явлението "Кирил Петков" е невъзможно без президента Радев…

Димитър Недков-1637040086.jpg

Няма по-голяма трагедия за народ в парламентарна република, чийто държавен ...

27 ноем. 2022 | 13:03

Неуки спекуланти

Кеворк Кеворкян: Намеци по телевизията

Кеворк Кеворкян-1461834919.jpg

Непрекъснато ни дават повод да си задаваме въпроса - Кога един ...

27 ноем. 2022 | 12:51

Валерия Велева: Г-н Президент, вече нямате право да мълчите! Кажете истината за Кирил Петков!

Валерия Велева: Г-н Президент, нямате право да мълчите за Кирил Петков!-1511461406.jpg

Вие ни казахте, че "ако България има повече министри като Кирил Петков, ...

28 ноем. 2022 | 23:30

Антон Гицов: За ген. Тодор Бояджиев и за геноцида над тракийските българи

Антон Гицов: За ген. Тодор Бояджиев и за геноцида над тракийските българи-1640078063.jpg

Акад. Любомир Милетич е сравнил тези клането с Баташкото клане, но Батак, пише ...

28 ноем. 2022 | 17:05

Най-важното

Ще се задейства ли най-после прокуратурата?

М-во на иновациите: Да, Кирил Петков е ощетил държавата, раздал е хонорари за 1 млн. лева за ББР

М-во на иновациите: Да, Кирил Петков е ощетил държавата, раздал е хонорари за 1 млн. лева за ББР -M-vo-na-inovatsiite--Da--Kiril-Petkov-e-oshtetil-darzhavata--razdal-e-honorari-za-1-mln--leva-za-BBR-_1669662896.jpg

Изнесената публично информация за подготвяната през 2021 г. облигационна емисия ...

28 ноем. 2022 | 21:10

Днес Министерството на здравеопазването е прекратило обществената поръчка

Слави бесен: Заради безотговорните и престъпни действия на ПП няма да имаме медицински хеликоптери!

-1648029330.png

Причината да пропадне обществената поръчка за хеликоптерите е, че ...

28 ноем. 2022 | 20:24

ДАНС започва проверка

Прокуратурата се самосезира по думите на Нинова и Свиленски за манипулиране на машинния вот

--Dnevnikat-e-podpraven--na-nyakoi-mashini-za-glasuvane-ne-e-zaradi-vanshna-namesa_1666882900.jpg

Вашият съпредседател и бивш министър-председател, ето там отпред, дойде и каза: ...

28 ноем. 2022 | 12:08

Има шанс да се води правителство в рамките на първия или втория мандат, заяви Янев

Радев хока партиите: Вместо да търсят диалог, се занимават с ИК! Янев: Въпросът за цените е по-важен
(Видео)

Кадър: Фейсбук-Kadar--Feysbuk_1669637407.jpg

До момента само разговорите преди същинската процедура по връчване на ...

28 ноем. 2022 | 07:53

Председателят на БСП отправи обръщение и към партийните организации по места: "Приемете другарите ни обратно!"

Нинова кани Първанов, Кадиев, Дончева, Манолова: Върнете се в БСП! Заедно ще търсим обединение
(Видео)

Пресконференция на БСП-Preskonferentsiya-na-BSP_1669631779.jpg

Важно е това обединение около какво ще се случва, какви идеи, каква ...

28 ноем. 2022 | 12:26

Петков започнал да се разпорежда в банката още преди Румен Радев да го направи министър

ГЕРБ извънредно: Кирил Петков с брутални нарушения в ББР, държавата ощетена с най-малко 1 млн.
(Видео)

ГЕРБ извънредно: Кирил Петков с брутални нарушения в ББР, държавата ощетена с най-малко 1 млн.-GERB-izvanredno--Kiril-Petkov-s-brutalni-narusheniya-v-BBR--darzhavata-oshtetena-s-nay-malko-1-mln-_1669650914.jpg

Пред медиите говориха председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова и ...

28 ноем. 2022 | 15:33

В България в момента вилнее един политически терминатор, който взривява държавата

Валерия Велева: Г-н Президент, вече нямате право да мълчите! Кажете истината за Кирил Петков!

Валерия Велева: Г-н Президент, нямате право да мълчите за Кирил Петков!-1511461406.jpg

Вие ни казахте, че "ако България има повече министри като Кирил Петков, ...

28 ноем. 2022 | 23:30

Опасността не е отминала. Все по-често ще се сблъскваме с такива вируси, подчерта шефът на ВМА

Ген.Мутафчийски пред УниБИТ: Да се закълнеш в знамето и да служиш на родината, наистина си специален

Ген.Мутафчийски пред УниБИТ: Да се закълнеш в знамето и да служиш на родината, наистина си специален-Gen-Mutafchiyski-pred-UniBIT--Da-se-zakalnesh-v-znameto-i-da-sluzhish-na-rodinata--naistina-si-spetsialen_1669647838.jpg

Това е философия - да предвидиш, да бъдеш с два хода напред. Когато си ...

28 ноем. 2022 | 16:59

Заради управлението на ”Промяната” на хоризонта се задава нова политическа платформа - на олигарсите

Кольо Парамов до Радев: Отървете се от ПП, поставяте себе си и държавата под огромен риск!

Кольо Парамов до Радев: Отървете се от ПП, поставяте себе си и държавата под огромен риск!-1478005363.jpg

И търсете, търсете новия Стефан Стамболов, иначе Вие влизате в историята за ...

28 ноем. 2022 | 14:06