ПП с опорки за пред медиите: Не говорим за геополитика! Не търсим 121 за мнозинство. Петков и Василев са чисти смели

Ще отбиват атаките, като повтарят "старите лъжци с техните похвати" по три пъти

ПП с опорки: Не говорим за геополитика! Не търсим 121 за мнозинство. Петков и Василев-чисти и смели!

24449 | 2 септ. 2022 | 13:21

ПП заобикалят въпросите за катастрофалната им външна политика и ще омайват червените с хвалби за "увеличение на пенсиите" и "направихме детските градини безплатни", което е заслуга на лидера на БСП корнелия Нинова

ПП с опорки за пред медиите: Не говорим за геополитика! Не търсим 121 за мнозинство. Петков и Василев са чисти  смели-PP-s-oporki-za-pred-mediite--Ne-govorim-za-geopolitika--Ne-tarsim-121-za-mnozinstvo--Petkov-i-Vasilev-sa-chisti-smeli_1662114350.jpg-oporki_1662115644.jpg-oporki_1662115627.jpgПовече от глупаво е ПП да говорят, че са сложили "край на старите муцуни в политиката", след като на първа линия сред тях е Бойко Рашков - ярка "муцуна" от времето на тоталитаризма.-Poveche-ot-glupavo-e-PP-da-govoryat--che-sa-slozhili--kray-na-starite-mutsuni-v-politikata--sled-kato-na-parva-liniya-sred-tyah-e-Boyko-Rashkov---yarka--mutsuna--ot-vremeto-na-totalitarizma-_1662114418.jpgПовече от глупаво е ПП да говорят, че са сложили "край на старите муцуни в политиката", след като на първа линия сред тях е Бойко Рашков - ярка "муцуна" от времето на тоталитаризма.-Poveche-ot-glupavo-e-PP-da-govoryat--che-sa-slozhili--kray-na-starite-mutsuni-v-politikata--sled-kato-na-parva-liniya-sred-tyah-e-Boyko-Rashkov---yarka--mutsuna--ot-vremeto-na-totalitarizma-_1662114400.jpg

От щаба на "Продължаваме промяната" са спуснали опорните точки, които трябва да спазват публичните говорители на партията в настоящата предизборна кампания.

 

НОВАТА БЪЛГАРИЯ, НАЧЕЛО... С БОЙКО РАШКОВ!


В документа, озаглавен като "Комуникационна стратегия - обобщение", с който Епицентър. бг разполага (виж приложените снимки - б.р.) , кампанията е разделена на две фази - първа до 19 септември, и втора - след 19 септември, като основният лайтмотив на изборите е "старите политици или новата България".

Това обаче е пълна измама, защото повече от глупаво е ПП да говорят, че са сложили "край на старите муцуни в политиката", след като на първа линия сред тях е Бойко Рашков - ярка "муцуна" от времето на тоталитаризма.

 

ПЕТКОВ/ВАСИЛЕВ - УМНИ И ЧИСТИ


Двамата съпредседатели на ПП Кирил Петков и Асен Василев пък трябва да бъдат промотирани като "млади, умни, чисти, смели, енергични". Това е направо смешно като се знае колко "умен и чист" е Кирил Петков и колко "смел и енергичен" е Асен Василев, особено ако трябва да "даде отпор на Русия", както се беше врекъл.

 

ОТКАЗ ОТ 121 ЗА МНОЗИНСТВО

От препоръките, които кандидатите трябва да спазват, личи новата стратегия на харвардците - отказ от стремежа им за 121 депутати, което доскоро бе набивано в медиите от Петков/Василев, като целта им беше  - "на тези изобри ще си набавим липсващите четирима депутати, които не ни достигнаха за мнозинство".  Явно в ПП вече са разбрали, че мнозинството за тях вече е мираж и затова в новата линия е заръчано на кандидатите:
"Не споменаваме повече за заветните "121 депутати", не говорим за проценти гласове, коалиции. Говорим само, че трябва да си довършим работата". Как? Това остава за политическото въображение!

 

ОТБИВАТ АТАКИТЕ КАТО ПОВТАРЯТ "СТАРИТЕ ЛЪЖЦИ" ТРИ ПЪТИ

В опорките се дават и съвети на кандидат-депутатите как да отбиват атаките на медии и опоненти - като повтарят едно и също по три пъти, независимо от това какъв въпрос им се задава:
"В отговор на атаки от всякакъв характер започваме със Старите лъжци с техните похвати (подчертано в текста с червен курсив) и го потваряме поне 3 пъти в изказването, независимо от контекста". Можем само да си представим в какви комични ситуации ще попадат кандидатите на ПП за народната любов, следвайки тези опорки.

 

ЗАБРАНЕНО Е ДА СЕ ГОВОРИ ЗА ГЕОПОЛИТИКА

В условията на най-сериозната геополитическа криза и война в Украйна на кандидат-депутатите от ПП им е забранено да говорят за геополитика.
"Не говорим за геополитика. Говорим постояннно за български национален интерес".
Явно в ПП са уплашени от гнева на народа, че за седем месеца три пъти продадоха българския национален интерес и затова ще бягат като дявол от тамян от тази тема. Ще избягват темата за Русия, за да не се конфронтират с левия електорат, няма да споменават за Украйна, за да не си навличат критиките на десния.

 

КРАДАТ ПОСЛАНИЯТА НА БСП, НОЖ В ГЪРБА НА НИНОВА

Затова ще мълчат и ще заобикалят въпросите за катастрофалната им външна политика и ще омайват червените с хвалби за "увеличение на пенсиите" и "направихме детските градини безплатни", което е заслуга на лидера на БСП Корнелия Нинова и налаганата от нея социална политика в четворната коалиция.

 

Това поведение на ПП е удар в гърба на БСП, която упорито поддържаше ПП, а Нинова нито веднъж не каза лоша дума нито за Петков, нито Василев. Но, както добре е известно, в поликата няма приятели, има интереси. А интересите на ПП изискват - да прикрият провала си в енеретиката и външната политика и да откраднат чуждите заслуги за прокараната социална политика, за да излъжат отново избиратели.

Ясно, че след като нямат собствена идейна основа и политическа идентичност, ПП ще крадат от БСП постигнатото, а от СДС - миналото, след като не се посвениха днес да открият кампанията си в Пловдив с ... песните от сините митинги на СДС.!?!

 

НОВАТА ПАРТИЯ - ДЪРВЕНО ЖЕЛЯЗО

Стратезите на ПП искат да позиционрат току-що регистрираната формация като центристка партия", която е "дясна в данъчната политика, лява в социалните мерки". Нещо като дървено желязо, но затова пък ще се опитват да примамват както десни, така и леви избиратели.

На харвардците и техните последователи им е вменено да тръбят, че "ПП не носи цялата вина за падането на правителството", което ще кара медиите да питат - каква част от вината за сгромолясването на кабинета "Петков" е на ПП, и каква е на останалите от коалицията.

 

БЕЗ ВИЗИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО, БЕЗ СТРАТЕГИЯ ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА КРИЗИТЕ

Документът, който личи, че е направен без никаква фантазия, доста елементарно и повръхностно, завършва с обобщаващото клише, което ще слушаме по време на цялата кампания: "ПП трябва да си довърши работата с нови увеличения на пенсиите, с вдигане на минималната заплата и с промени в антикоруционната комисия, така че да съдадем нова България за нащите деца".


В текста няма послание за национална кауза, няма визия за бъдещето, няма и стратегия за преодоляване на кризите.
Но толкова могат от Промяната.

Всъщност Промяна няма.


От категорията

Проф. Стоян Денчев: Австрия стреля с “въздушна” пушка по българското самочувствие! Що за простотия!

Проф. Стоян Денчев: Австрия стреля с “въздушна” пушка по българското самочувствие! Що за простотия!-Prof--Stoyan-Denchev--Mariya-Gabriel---kandidat-premier--Dobro-popadenie-_1683642192.jpg

Важното е, някой от управляващата сглобка да не припознае тази глупост и вкупом ...

10 дек. 2023 | 19:26

Кеворк Кеворкян: Приковани на кръста

Кеворк Кеворкян-Kevork-Kevorkyan_1669805378.jpg

Денков дори не се сети да извади срещу виелиците бронетранспортьорите, които ...

9 дек. 2023 | 16:24

Валерия Велева: Безпросветност, Безродност и Безсъщност

Коледно настроение на площад "Св. Александър Невски"-Koledno-nastroenie-na-ploshtad--Sv--Aleksandar-Nevski-_1702135368.jpg

Впрочем цяла София е потънала в угнетяваща сивота - мръсни улици, няма светеща ...

9 дек. 2023 | 17:21

Уди Алън пред българска медия: Животът е изпълнен със случайни шансове
(Видео)

Уди Алън пред българска медия: Животът е изпълнен със случайни шансове-Udi-Alan-pred-balgarska-mediya--Zhivotat-e-izpalnen-sas-sluchayni-shansove_1702222368.png

Смелият гений на седмото изкуство Уди Алън представи във Венеция 50-ия си филм ...

10 дек. 2023 | 17:30

Най-важното

Ще спазваме европейските правила. Да има допълнителни правила за България и Румъния е неприемливо, каза той

Николай Денков: Никога не сме обсъждали мигранти срещу Шенген, това e неприемливо!
(Видео)

Николай Денков: Никога не сме обсъждали мигранти срещу Шенген-Nikolay-Denkov--Nikoga-ne-sme-obsazhdali-migranti-sreshtu-Shengen_1702226131.jpg

По отношение на продажбата на "Лукойл" Денков заяви, че е възможно да ...

10 дек. 2023 | 18:35

С промените в Конституцията този срамен епизод приключва, заяви председател на ПГ на ДПС

Пеевски остро: Радев се опитва да обърка посоката на държавата, да прочете отново правомощията си

Пеевски: Радев се опитва да обърка посоката на държавата, добре е отново да прочете правомощията си-Peevski--Radev-se-opitva-da-obarka-posokata-na-darzhavata--dobre-e-otnovo-da-prochete-pravomoshtiyata-si_1702217068.jpg

Нещата, всъщност, са прости - на Президента не му харесва, че България повече ...

10 дек. 2023 | 15:16

Той каза, че няма как да участва със свои предложения

Радев: Не е нормално парламент с рекордно ниско представителство да посяга на Конституцията
(Видео)

Радев: Не е нормално НС с критично ниско гражданско представителство да посяга на Конституцията-Radev--Ne-e-normalno-NS-s-kritichno-nisko-grazhdansko-predstavitelstvo-da-posyaga-na-Konstitutsiyata_1702205070.jpg

Относно възможността за налагане на вето на Бюджет 2024, Радев заяви, че има ...

10 дек. 2023 | 12:24

Президентът не работи за българския национален интерес, смята той

Василев отговори на Радев: В Конституцията не е записано колко трябва да е доверието в депутатите

Василев отговори на Радев: В Конституцията е записано е колко трябва да е доверието в депутатите-Vasilev-otgovori-na-Radev--V-Konstitutsiyata-e-zapisano-e-kolko-tryabva-da-e-doverieto-v-deputatite_1702228042.png

По думите му изказването му срещу министъра на здравеопазването дойде след ...

10 дек. 2023 | 19:05

Министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер е готов да разхлаби ветото под условие

Виена ни пуска в Шенген по въздуха, ако приемаме сирийци и афганистанци. Радев: Това е неприемливо!

Виена ни пуска в Шенген по въздуха срещу приемане на търсещи убежище сирийци и афганистанци-Viena-ni-puska-v-Shengen-po-vazduha-sreshtu-priemane-na-tarseshti-ubezhishte-siriytsi-i-afganistantsi_1702207535.jpg

В понеделник министър Герхард Карнер ще пътува до Словения, за да обсъди на ...

10 дек. 2023 | 13:21

Д-р Димитров отрече да има декапитализация на дружеството

Шефът на "Пирогов": Финансовата загуба на болницата не е по мое време
(Видео)

Шефът на "Пирогов": Финансовата загуба на болницата не е по мое време-Shefat-na--Pirogov--Finansovata-zaguba-na-bolnitsata-ne-e-po-moe-vreme_1702224377.jpg

Аз работя в "Пирогов" при 5 правителства. С всяко едно правителство ...

10 дек. 2023 | 18:05

Сглобката скърца на оперативно ниво, но големите цели ни държат заедно

Лидерът на СДС Румен Христов: Има нужда от смяна на министри, някои са напълно анонимни

Лидерът на СДС Румен Христов: Има нужда от смяна на министри, някои са напълно анонимни-Dnes-SDS-stava-na-34-godini--Tolkova--na-kolkoto-e-demokratsiyata-u-nas--kazva-Rumen-Hristov_1701936764.jpg

Ако всяка година трябва да плащаме по дълга 2,5 милиарда евро или 5 милиарда ...

10 дек. 2023 | 16:48

Съдбата като комбинация от случайност, чист късмет и безспирен извор на мечти през погледа на легендарния режисьор

Уди Алън пред българска медия: Животът е изпълнен със случайни шансове
(Видео)

Уди Алън пред българска медия: Животът е изпълнен със случайни шансове-Udi-Alan-pred-balgarska-mediya--Zhivotat-e-izpalnen-sas-sluchayni-shansove_1702222368.png

Смелият гений на седмото изкуство Уди Алън представи във Венеция 50-ия си филм ...

10 дек. 2023 | 17:30

Та ние не сме аборигени, за да получаваме такова унизително подаяние.

Проф. Стоян Денчев: Австрия стреля с “въздушна” пушка по българското самочувствие! Що за простотия!

Проф. Стоян Денчев: Австрия стреля с “въздушна” пушка по българското самочувствие! Що за простотия!-Prof--Stoyan-Denchev--Mariya-Gabriel---kandidat-premier--Dobro-popadenie-_1683642192.jpg

Важното е, някой от управляващата сглобка да не припознае тази глупост и вкупом ...

10 дек. 2023 | 19:26