Пълнен шаран с бекон и кашкавал

14927 | 16 дек. 2014 | 15:43

Автор:


Необходими продукти
1 бр. шаран (около
1,5 кг )
100 г гъби
100 г бекон
100 г кашкавал
1 глава лук
1 бр. лимон
1 ч.ч. бяло вино
Сол
2-3 щипки магданоз

 

Начин на приготвяне

 

1. Шаранът се почиства от люспите, като се прави отвор откъм гърба, за да се извадят вътрешностите (така няма нужда от зашиване и плънката няма да „избяга“ при печенето).
2. Рибата се измива добре, посолява се и се оставя настрана.
3. Лукът се нарязва на ситно и се запържва заедно с гъбите. След 5 минути се добавя беконът и се пържи, докато се зачерви. Сваля се от огъня. Оставя се настрана да поизстине малко.
4. Когато плънката изстине достатъчно, се добавят настърганият кашкавал и магданозът. Разбърква се добре.
5. Шаранът се пълни, докато коремчето се издуе добре (няма нужда от зашиване). Поставя се в по-дълбока тавичка. Върху него се разпределя лимонът, нарязан на тънки колелца, и се залива с чашата бяло вино.
6. Рибата се пече около 30-40 минути на 200 градуса, покрита с фолио. След половин час фолиото се маха, за да се позапече шаранът. По желание може да се декорира с парченца банан и малко дресинг за разкош.


От категорията

Брауни с тиквичка и ябълка

Брауни с тиквичка и ябълка-1659438357.png

2 авг. 2022 | 14:04

Гювечета по шопски

Гювечета по шопски -1658393711.jpg

21 юли 2022 | 11:54

Домат шмеркезе

Домат шмеркезе
-1657882521.jpg

15 юли 2022 | 13:53

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи-1659116440.jpg

Шеф-готвачът Гай Бажурготви на сергиите на пазара „Талпиот“ в Хайфа

29 юли 2022 | 20:36