Пълнена пуйка за Коледа

3869 | 25 дек. 2020 | 12:59


Необходими продукти:
пуйка - 1 бр. 
масло –75 г 
лук - 2 глави 
моркови - 2 бр. 
гъби - 250 г 
стафиди - 70 г 
магданоз - ½ връзка 
ориз - 1 ч.ч. 
черен пипер 
сол 

Начин на приготвяне:
Лукът, гъбите и морковите се нарязват и се задушават в маслото. Добавя се оризът, накиснатите стафиди и подправките. Сипва се една чаша топла вода. 

Когато оризът поеме водата, се сваля от котлона. Със сместа се напълва пуйката, която е предварително натрита отвън и отвътре със сол и черен пипер. 

Зашива се и се намазва с мазнина. Пече се в гореща фурна, покрита с фолио. Малко преди изваждането, фолиото се маха, за да се получи хрупкава коричка.


От категорията

Патладжан с кайма по турски

Патладжан с кайма по турски-1626959202.jpg

22 юли 2021 | 16:05

Какво да сготвим на Илинден - вкусни рецепти

-1543834129.jpg

19 юли 2021 | 13:05

Шокиращо шармантната шакшука - израелският миш-маш
(Видео)

Тази година наградата за цялостен принос в кулинарията на Израел бе присъдена на „д-р Шакшука“- Бино Габсо-1626984440.jpg

Питателен и вкусен репортаж от Пирот и Цариброд. Остров Иския – най-много ...

22 юли 2021 | 23:02

Руло с тиквички, шунка и крема сирене
(Видео)

Руло с тиквички, шунка и крема сирене-1626167299.jpg

13 юли 2021 | 12:07