Необходими продукти:
кайма - 500 г, смес
чушки - 10 бр., средно големи
ориз - 5 с.л.
лук - 3 глави кромид
домати - 1/2 л, сварени
вода - 1/2 л
олио - 1 к.ч.
сол
вегета
черен пипер
червен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте чушките, махнете дръжките.
В малко олио запържете трите глави лук, нарязан на ситно. Прибавете каймата, ориза, малко сол, червен пипер, черен пипер и вегета.
Разбъркайте добре и с тази смес напълнете чушките.
Пълнените чушки наредете в огнеупорна тава, в която предварително сте сипали на дъното 1/2 л варен доматен сос и 1/2 л вода. Похлупете и печете на слаб огън във фурната 45 минути.
След това махнете капака и допечете още 15 минути пълнените чушки с доматен сос.