Паниран карфиол

Паниран карфиол

11914 | 21 окт. 2019 | 15:38


Необходими продукти:
1 по-голяма глава карфиол
мазнина за пържене
2-3 бр. яйца
3-4 с.л. прясно мляко
брашно
галета
1 с.л. оцет
сол
настъргано сирене или каш­кавал
магданоз


Начин на приготвяне:
Почистеният карфиол се измива и се вари цял в подсолена и подкиселена с оцета вода за 10 минути.

 

Отцежда се и се нарязва на по-дебели филии, които се посоляват с щипка сол и се пота­пят в гъсто палачинково тесто, приготвено от яйца, прясно­ мляко, брашно и сол.

 

Розичките се овалват в галета и се пържат в гореща мазнина до светложълто оцветяване. Изваждат се в топ­ло блюдо и се наръсват със сирене или кашкавал и магданоз.

 

Карфиолът се поднася като отделно ястие, залят с доматен сос или като гарнитура към пържени и печени меса.


От категорията

Патладжан с кайма по турски

Патладжан с кайма по турски-1626959202.jpg

22 юли 2021 | 16:05

Какво да сготвим на Илинден - вкусни рецепти

-1543834129.jpg

19 юли 2021 | 13:05

Шокиращо шармантната шакшука - израелският миш-маш
(Видео)

Тази година наградата за цялостен принос в кулинарията на Израел бе присъдена на „д-р Шакшука“- Бино Габсо-1626984440.jpg

Питателен и вкусен репортаж от Пирот и Цариброд. Остров Иския – най-много ...

22 юли 2021 | 23:02

Руло с тиквички, шунка и крема сирене
(Видео)

Руло с тиквички, шунка и крема сирене-1626167299.jpg

13 юли 2021 | 12:07