Панирана коприва на фурна

Панирана коприва на фурна

8584 | 1 апр. 2022 | 14:34


Необходими продукти:
коприва - свежи връхчета


За панировката:
яйца - 4 бр.
бира - 1 к.ч., ледена
брашно - 1 к.ч.
нахутено брашно - 2 с.л.
царевично брашно - за овалване
сол
черен пипер


Начин на приготвяне:
За хрупкавото мезе подбираме по-едрите връхчета на растението.
Заливаме ги със студена вода и ги оставяме за час.

Власинките по растението задържат праха и е добре да бъдат предварително накиснати.

Изплакваме я през две-три води, като за целта използваме ръкавици.

Поставяме я в гевгир да се отцеди от водата добре. Най-добре е да я оставим от вечерта.

Перфектната панировка трябва да е със свежа и лека текстура.

В каната на пасатора разбиваме на пяна яйцата, които овкусяваме със сол и щипка черен пипер.

Прибавяме последователно бирата, която задължително трябва да е студена, и двата вида брашно.

За да получим добра панировка със светъл цвят и хрупкава текстура, е добре тя да престои за едно денонощие в хладилник.

 

Аз смесвам съставките и разбивам сместа с пасатор, като не остава неразтворено брашно.

Панировката е пухкава, с консистенция на гъсто кексово тесто.

Потапяме всяко стръкче в сместа, а после овалваме в царевичното брашно.

Подреждаме панираната коприва върху хартия за печене, която е поръсена с малко растителна мазнина.

Преди да поставим копривата във фурната, трябва да се уверим, че температурата е висока.

Печем на 220 градуса, до приятен загар.

 



Гарнирайте панирана коприва на фурна с млечно-чеснов сос и лимонов сок.

 

 


От категорията

Лятна мусака от тиквички

Лятна мусака от тиквички-1655727212.jpg

20 юни 2022 | 15:12

Чийзкейк с ягоди без печене

Лесен чийзкейк с ягоди без печене-1654684535.jpg

8 юни 2022 | 13:34

Торта от лапад "Зелено кадифе"

Торта от лапад "Зелено кадифе"
-1653914303.png

30 май 2022 | 15:13

Вегетарианска мусака с киселец и гъби

Вегетарианска мусака с киселец и гъби-1653054150.jpg

20 май 2022 | 16:41