Необходими продукти
3 домата
1 краставица
1 глава червен лук
100 г черни маслини
6 филии хляб
2 скилидки чесън
6 с. л. зехтин
1 ч.л. сушен босилек
6 листенца пресен босилек сол
1 консерва риба тон
Начин на приготвяне
1. Доматите и краставицата се нарязват на едри кубчета, a червеният лук се нарязва на тънки полумесеци.
2. Маслините се почистват от костилките и се режат на колелца.
3. Зеленчуците се смесват в купа и към тях се прибавя отцедената от соса консервирана риба тон.
4. Хлябът се нарязва на кубчета и се смесва в купа със зехтина, солта и сушения босилек. Всичко се разбърква много добре и се поставя в тавичка.
5. Хлебчетата се изпичат на грил за 6-7 минути. Важно е да станат златисти и хрупкави. След това се изваждат и се оставят леко да се охладят.
6. Добавят се към зеленчуците и се подправя със сол и пресован чесън. По желание се овкусява и с лимонов сок. Украсява се с пресен босилек.