Необходими продукти
125 г масло
1 ч. вода
150 г кашкавал
100 г сирене
1 ч. ч. брашно
4 яйца
щипка сол
чубрица
червен пипер
сминдух
Начин на приготвяне
1. Маслото, водата и щипка сол трябва да заврат, след което съдът се дръпва от котлона.
2. Към сместа се прибавя брашното и с непрекъснато бъркане се добавят 4 яйца едно по едно, докато се получи плътна смес.
3. Добавят се настърганият кашкавал и надробеното сирене, по желание и шарена сол, чубрица, червен пипер, сминдух.
4. В намаслена тава оформяме малки колкото пръст хлебчета, като ги изсипваме с лъжица.
5. Печем в незагрята фурна на 175 градуса за 25-30 мин до златисто.