Всички познаваме от малкия екран слънчевата Каролина от „Мастър шеф“. Тя пристига у нас преди осем години чак от Бразилия със своите таланти - музикален, кулинарен и чисто човешки. И ако някой си мисли, че в рода й има българска следа, греши - корените на баща й са в Италия, а на майка й - в Германия. Когато е във втори курс в университета в Сао Пауло, където учи музика, Каролина се среща с голямата българска цигуларка Евгения-Мария Попова, която я кани да дойде в България и да учи при нея. И така младото момиче се озовава в нашата страна, без да знае и дума български. Но скоро всичко се променя, а преди 4 години намира и любовта в лицето на сънародника си Дави Барето, виолончелист, който също е учил в Музикалната академия в София.
В „Мастър шеф“ Каролина се запознава с прекрасни хора и научава много, благодарна е на всички, които я подкрепят.
В момента е в оркестъра на Класик ФМ радио и преподава в две музикални школи. Тази есен ще участва в концерти на Врачанската филхармония. Освен това с колегата й от „Мастър шеф“ Ву Нгуен се готвят да отворят малко ресторанче в сърцето на София на ул. „Ангел Кънчев“, където ще приготвят гурме сандвичи от цял свят.
Пъум джи кейжо (бразилски хляб)
Необходими продукти
2 яйца
240 мл мляко
140 мл олио
300 г брашно от тапиока (продава се в биомагазините)
100 г настърган пармезан
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
1. Яйцата, млякото и олиото се разбиват в миксера, докато се получи хомогенна смес. След това се добавят солта и малко по малко брашното от тапиока и накрая - настърганото сирене пармезан.
2. В предварително загрята фурна на 180 градуса се слагат малки тавички (от типа за мъфини), намазани или с олио, или с маргарин и напълнени със сместа само до половината (стават доста по-големи, когато се пекат).
3. Отгоре се поръсва с малко пармезан. Пекат се около половин час или до златисто.