Днес в рубриката ни Кулинария с Нина ще ви покажем как да си направите вкусен пай с тиква, джинджифил и канела.
Необходими продукти:
1 маслено тесто
- за плънката:
600 г печена тиква
100 г захар
4 яйца
100 мл сладкарска сметана
1/2 ч.л. канела
100 мл прясно мляко
1 ванилия
1 г джинджифил
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта.
Пасираме тиквата и я добавяме към яйцата и захарта.
След това добавяме прясното мляко, сметаната и подправките.
Плънката изсипваме върху масленото тесто и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 45 минути.
Печенето е на принципа на чийзкейка – в крайщата трябва да е готово, докато в средата трябва да леко кремообразно.
След като е готов, изваждаме пая от фурната и го оставяме да се охлади напълно преди да го сервираме.