Печен гювеч с картофи

Печен гювеч с картофи

16574 | 26 ноем. 2019 | 15:44


Необходими продукти:
800 г картофи
1 бр. тиквичка
1–2 стръка пресен лук
200 г зелен боб (може и замразен)
2 бр. пресни домати
25–30 бр. бамя
по 1 шепа пресен магданоз и копър
100 мл доматено пюре
1 ч.л. червен пипер, сол, зехтин 


Начин на приготвяне:
Картофите се нарязват на едри кубчета, тиквичката също. Прибавят се лукът, нарязан на полумесеци, зеления боб, пресните домати (обелени) на ситно и бамята. Слагат се копъра, магданоза, солта, зехтина, червения пипер и доматеното пюре. Всичко се разбърква добре, изсипва се в тава и се залива с вода, толкова, колкото почти да покрива зеленчуците.

 

Пече се за около час или до готовност на зеленчуците в предварително загрята фурна най–отдолу на 180С градуса.

 

Гювечът не трябва да остане воден, а на мазнина.


От категорията

Брауни с тиквичка и ябълка

Брауни с тиквичка и ябълка-1659438357.png

2 авг. 2022 | 14:04

Гювечета по шопски

Гювечета по шопски -1658393711.jpg

21 юли 2022 | 11:54

Домат шмеркезе

Домат шмеркезе
-1657882521.jpg

15 юли 2022 | 13:53

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи-1659116440.jpg

Шеф-готвачът Гай Бажурготви на сергиите на пазара „Талпиот“ в Хайфа

29 юли 2022 | 20:36