Бърза и перфектна, с въображение и чувство за естетика, но и с дисциплина и с много познания за продуктите и най-здравословното им и вкусно оползотворяване. Такава е Кристина Ранкова - един от най-респектиращите участници в наскоро отминалото кулинарно тв събитие „Мастършеф“. Талантът, демонстриран в предаването, е плод на любовта й към готвенето, която я съпътства цял живот. Още съвсем млада Криси поема отговорностите на работеща жена, съпруга и майка: работи в собствено кафене, а след това - в бара на Виенския салон на хотел „Шератон“, по-късно и на Японския хотел. После си остава у дома, за да се грижи за семейството си, като запазва и развива кулинарните си умения. Можем да завиждаме на близките й, за които години наред готви всеки божи ден нещо ново и различно. Дълго време семейството живее и в Гърция, където Кристина има много време да експериментира в кухнята и да опознава „тази невероятна вселена - кулинарията“. Тя запазва страстта си към нея дори когато децата поемат по собствен път. Купува си готварски книги и списания, но най-много я обогатяват пътуванията. Най-хубавите й спомени са от Мексико и Китай, чиито кухни обожава, а при честите си пътувания до Лондон винаги пробва нови и различни нещ
Необходими продукти
една сьомгова пъстърва
топено сирене
олио
горчица
майонеза
сол
Начин на приготвяне
1. Рибата се почиства и измива добре.
2. Правят се разрези от двете страни (в зависимост от големината по 3-4, но колкото е по-голяма, по-добре)
3. Във всеки разрез се слагат парчета топено сирене по избор, но най- добре сметаново.
4. Рибата се намазва със смес от горчица и майонеза и се оставя в хладилника за 2 часа, след което се пече във фурна на 180 градуса 20-30 мин.