Днешната ни гостенка вече е гостувала на страница „Гурме“, но нейните интересни, лесни и вкусни рецепти винаги се ползват с успех, а и могат да се изпълнят във всяка домашна кухня. Макар че е шеф на търговска фирма, Мариана Гаргова с удоволствие отделя време за хобитата си, сред които са кулинарията и фотографията. За разлика от предишното представяне, когато снимките на ястията бяха подбрани в редакцията, сега тя е автор не само на рецептите, но и на стилните фотоси на вече готовите гозби.
Мариана често се включва в няколко български и чуждестранни кулинарни сайта, освен това е модератор на gotvetesmen.com.
Върху пристрастията на младата жена в кухнята е повлиял фактът, че много е пътувала, а и години наред е живяла в Русия. Тя сама отглежда подправките, които използва в кухнята, и това прибавя свежест и аромат към и без това апетитните й специалитети. Мариана има много авторски рецепти, предимно за десерти и всякакви сладки неща, чиято направа й доставя най-голямо удоволствие.
Необходими продукти
12 средни по големина пресни картофа
6 с.л. зехтин
2 с.л. оцет
6 скилидки чесън, нарязани на филийки
сол, риган, мащерка, розмарин (или подправки на вкус)
Начин на приготвяне
1. Картофите се нареждат в тавичка, режат се напречно
на разстояние около 1/2 см, не до края.
2. Във всеки разрез се слага по филийка чесън, поливат се със зехтина и оцета, поръсват се с подправките.
3. Пекат се около час в загрята фурна. След изпичането оцетът въобще не се усеща, но прави чудеса с картофите!