Пернишката топлофикация изгради и пусна участък от оросителната инсталация на сгуроотвал "7септември

Изпълнено обещание:

Пернишката топлофикация изгради и пусна участък от оросителната инсталация на сгуроотвал "7септември

2134 | 15 май 2021 | 12:26

Ясен Кацаров, директор на "Топлофикация Перник" посочи, че те работят непрекъснато, за да осигуряват качествено топлоподаване на абонатите си и се включват активно в мисията на местната власт да подобряват качеството на живот в града

Пернишката топлофикация изгради и пусна участък от оросителната инсталация на сгуроотвал "7септември-1621071095.jpgПернишката топлофикация изгради и пусна участък от оросителната инсталация на сгуроотвал "7септември-1621071127.jpg

Изпълнено обещание: Пернишката топлофикация изгради и пусна в експлоатация първи участък от оросителната инсталация на сгуроотвал "Седми септември"

"Вече изградихме и пуснахме в експлоатация първи участък от оросителната инсталация на сгуроотвала "Седми септември". Това бе ангажимент, който поехме пред жителите на гр. Перник и институциите", каза Ясен Кацаров, директор на "Топлофикация Перник". Той допълни, че хората са много щедри на обещания, но понякога намеренията не възприемат материално измерение. "Ние ясно заявихме, че при настъпване на необходимите метеорологични условия ще предприемем необходимите действия и го направихме. Чака ни още много работа, но ще спазим обещанието си като отговорно предприятие", посочи Кацаров.

Директорът на "Топлофикация Перник" обясни, че преди да пуснат част от оросителната инсталация са омокряли участъци от шламохранилището с помощта на мобилна водоноска. "Разстилана е почва върху терени от западната част на депото. Това стана възможно с помощта на допълнителна техника, която използвахме", каза още Кацаров. Той обясни, че са били доставени и мобилна помпа, тръбопроводи и разпръсквачи за изграждане на повече звена на инсталацията за оросяване на сухи участъци от шламохранилището.

"През следващите дни ще се изграждат нови участъци от оросителната инсталация и ще се насипва почва в северната и в западната част на депото. Поради значителната площ - цели 450 дка, дейностите по насипване ще продължат и през следващата седмица", заяви Ясен Кацаров.

Ясен Кацаров посочи, че те работят непрекъснато, за да осигуряват качествено топлоподаване на абонатите си и се включват активно в мисията на местната власт да подобряват качеството на живот в града.


ОЗК

От категорията

АРТЕКС: Сграда “Златен век” е символ на икономическото развитие на България и ще бъде завършена!
(Видео)

АРТЕКС: Сграда “Златен век” е символ на икономическото развитие на България и ще бъде завършена!-1623773841.jpg

Всички развити държави се надпреварват в изграждането на по-високи ...

15 юни 2021 | 19:16

Г-7 решиха: Компаниите с по-голям оборот и печалба ще плащат по-големи данъци
(Видео)

-1623395888.jpg

Макрон заяви на пресконференция след форума на Г-7 в Корнуол, че Г-7 е ...

13 юни 2021 | 23:58

Комитова: При 900 души в АПИ, отговарящи за тол системата, тя дадена на частна фирма за 5 години
(Видео)

-1623482284.png

В момента тол системата обхваща 3100 км републикански пътища и магистрали, а ...

15 юни 2021 | 23:31

Министър Комитова се срещна с изпълнителния директор на "Автомагистрали" ЕАД
(Видео)

-1622816137.jpg

Министър Комитова е уверила, че всички разплащания от страна на държавата ще ...

15 юни 2021 | 21:46