Пестил от ябълки

Пестил от ябълки

14522 | 28 авг. 2019 | 11:09


Продукти:
ябълки
захар

Начин на приготвяне:
Измийте добре ябълките, нарежете ги и ги почистете от семките. Сложете ги да се варят с малко вода, докато омекнат добре и ги претрийте през цедка.

Премерете получената каша и добавете същия грамаж захар. Сипете сместа в равна тава, сложете на котлона и я бъркайте непрекъснато, докато започне да се отделя от тавата на цели парчета.

Готовият пестил сипете в друга намазнена тава на пласт 1 см. Сложете да се суши в слаба фурна. След като се изсуши от едната страна, го обърнете да се суши от другата.

След това го навийте на руло и го приберете на сухо място. Поднесете нарязан на парчета. 


От категорията

Патладжан с кайма по турски

Патладжан с кайма по турски-1626959202.jpg

22 юли 2021 | 16:05

Какво да сготвим на Илинден - вкусни рецепти

-1543834129.jpg

19 юли 2021 | 13:05

Шокиращо шармантната шакшука - израелският миш-маш
(Видео)

Тази година наградата за цялостен принос в кулинарията на Израел бе присъдена на „д-р Шакшука“- Бино Габсо-1626984440.jpg

Питателен и вкусен репортаж от Пирот и Цариброд. Остров Иския – най-много ...

22 юли 2021 | 23:02

Руло с тиквички, шунка и крема сирене
(Видео)

Руло с тиквички, шунка и крема сирене-1626167299.jpg

13 юли 2021 | 12:07