Румен и Десислава Радеви, Кирил и Линда Петкови

Премиерът пак се изложи в храма - по дънки и кецове, съпругата му взриви религиозната догма с прекалено къса рокля

Радеви спазиха протокола навръх Великден, Петков и Линда демонстрираха неуважение чрез визията си

60398 | 25 апр. 2022 | 20:11

Деси Радева се показа като привърженик на "рециклираната" мода. Симеон Втори и Доня Маргаритк бяха еталон за елегантност и съблюдаване на правилата

Румен и Десислава Радеви, Кирил и Линда Петкови-1650896720.pngРумен и Десислава Радеви, Симеон Сакскобурготски и Доня Маргарита-1650902114.jpgРумен Радев и съпругата му Десислава в храм "Александър Невски"-1650896230.jpgРумен Радев и съпругата му Десислава в храм "Александър Невски"-1650896213.jpgРумен Радев и съпругата му Десислава в храм "Александър Невски"-1650896199.jpgРумен Радев и съпругата му Десислава в храм "Александър Невски"-1650896179.jpgКирил Петков и съпругата му Линда на разходка преди литургията
-1650896135.jpgКирил Петков и съпругата му Линда в храма в Царево
-1650896079.pngКирил Петков и съпругата му Линда в храма в Царево-1650896061.png

И на най-светлия християнски празник Великден лъснаха поредица протоколни гафове на премиера Кирил Петков, на когото все повече му проличава непознаването на държавната уредба и изискванишята за поста, който заема.

 

Първо, се породи раздор между "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2 кой от първите мъже в държавата да присъства на тържествената света литургия за Възкресение Христово в храма „Св. Ал. Невски”. Нещо, което за първи път се случва в новата история на страната ни, въпреки че нееднократно президент и премиер са били от различни политически формации. Страстите се уталожиха след като Петков избра да се черкува в църквата в Царево, тъй като тази година "е ред" на президента Румен Радев да бъде в патриаршеската катедрала в София и от НСО са заявили, че не е желателно премиер и президент да присъстват на едно и също събитие по едно и също време. Но с това комично-трагичните ситуации около празника не утихнаха.

 

За изненада на всички Кирил и Линда Петкови отново драстично погазиха протокола. В храма „Св. Успение Богородично” в град Царево първата двойка на изпълнителлната власт се появи във визия, сякаш са тръгнали на пазар - абсолютно неприсъща за миряни на този светъл празник, камо ли за министър-председател и съпругата му.

 

Петков носеше разкопчано сако и дънки в комбинация с кецове - облекло недопустимо за църква и то навръх Великден, да не говорим за среща между премиер и лице от висшата духовност. Петков по тесни дънки и отец Стоян Кралев, облечен в празнична църковна одежка, стояха неестествено.

 

Явно Петков не си е взел поука от множеството критики, които отнесе след празничното богослужение в храм-паметника "Св. Александър Невски" навръх Бъдни вечер. Тогаво той отново бе облечен в спортно сако и деним. Святата служба беше отслужена лично от Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, което още повече отличи недоглеждането от страна на Петков. Снимките на премиера в дънки и достолепния патриарх с корона един до друг стояха потресаващо.

 

Визията на премиершата Линда също бе далеч от протоколните норми. Тя се появи на богосложение в къса рокличка с дължина педя над коляното и платнени летни обувки. 

 

Всеки просветен човек е наясно с факта, че голите крайници, било то ръце или крака, се приемат за неуважение към институцията на църквата и самата религиозна общност. В някои институции дори е забранено влизането на дами с поли или рокли, разкриващи дори сантиметър от краката. В този смисъл тоалетът на г-жа Петкова бе показна неглижираност на религиозната официозност на ритуала, изискващ най-силната проява на смиреност. Дори да оставим настрана религиозната догма за миг, отново се сблъскваме с неспазване на правилата, тъй като дамите с добро възпитание задължително трябва да са с фин чаропогащник, независимо от сезона. 

 

На другия полюс бе президентското семейство, което посрещна празника в София. Румен и Десислава Радеви са наясно с протокола, тъй като това не е първото им присъствие в храм "Св. Ал. Невски" за празнична литургия. 

 

И двамата бяха елегантни. Радев, както винаги, бе с безупречен костюм в тъмен цвят, със класическо закопчано сако по норматив и стилна вратовръзка.

 

Десислава пък бе с обемен черен панталон и бяла риза с ефирни ръкавели, които нежно се подаваха под сакото. Самата горна дреха бе позната на публиката от визитата на първото ни семейство в Португалия през януари 2019 г. Връхната дреха, отличаваща се с права кройка, бе сред модните трендове за сезон есен-зима 2018/2019. Палтото е на малки черно-бели квадрати, а материята естествена вълна. Една стилна дреха, с който трудно може да се сбърка и която определено съблюдава протоколните правила. С избора си Радева показа отново, че е привърженик на т.н. "рециклирана" мода (или носене на даден тоалет повече от веднъж с цел опазване на околната среда), както множество знаменитости по цял свят. 

 

Отлично познаване на протоколните норми демонстрираха и Симеон Сакскуборготски и съпругата му доня Маргарита, които също уважиха с присъствието си светата литургия в патриаршеския храм в София. 

 

Негово Величество бе с официален костюм с класическа кройка и за пореден път показа на младите политици как трябва да изглежда един държавник. 

 

От ефирната елегантност на доня Маргарита пък трябва да се поучат дамите. Испанката бе облечена по протокол от глава до пети - стилно черно сако, тъмна пола с дължина под коляното, разбира се, задължителният чорапогащник и класическите черни обувки. Визия, която придава нужната официалност и необходимата доза смиреност, нужни за светата литургия навръх Великден.

 

Поредният протоколен гаф на премиера Петков, свързан с визията, е показателен, че е време младият политик да остъпи крачка назад и да преосмисли разбиранията си, съобразно поста, който заема. Досегашният бунтарски стил, който лидерът на ПП демонстрира, може да е бил израз на промяната в началото, но вече е рязко погазване на държавническите правила. Редно е и той, и съпругата му да "сверят" часовника си, защото вече не са редови граждани, а лицето на нацията.

 

 

 


От категорията

Мария Бакалова с две нови роли в Холивуд

Мария Бакалова с две нови роли в Холивуд-1654587709.png

Бургазлийката влиза в актьорския състав на филма Fairyland, в който режисьорски ...

18 авг. 2022 | 11:33

Йорданският принц Хюсейн се сгоди! Избранницата му не отстъпва по красота на кралица Рания

Кралица Рания със сина си и годеницата му
Сн. Туитър-1660830944.png

28-годишната Раджуа Халед Ал Саиф е завършила архитектура в Съединените ...

18 авг. 2022 | 16:54

В БНР започнаха снимките на документално-игралния филм “Оцеляване”

В БНР започнаха снимките на документално-игралния филм “Оцеляване”-1660837720.jpg

Първото интервю, част от филма, ще бъде излъчено в предаването “Изотопия” по ...

18 авг. 2022 | 18:48

Китайска медийна група стартира познавателна видеопоредица
(Галерия)

Китайска медийна група стартира познавателна видеопоредица-1660834717.jpg

звънземни ли са създали културата на „Сансиндуей“? Къде се намира най-дългият ...

18 авг. 2022 | 17:58