Пиле с бамя

Пиле с бамя

5676 | 5 юли 2021 | 11:40


Необходими продукти:
пиле - 1 бр. около 1.5 кг
домати - 1 кг
бамя - 600 - 700 г
зехтин - 2 - 3 с.л.
чесън - 4 - 5 скилидки
сол
черен пипер на вкус
мащерка - няколко клончета прясна
оцет - 5 - 6 с.л

 

Начин на приготвяне:
Почистете дръжките на бамята, сложете я в плитък съд, залейте я с вода, колкото да я покрие, и налейте оцета. Остава я накисната за около 1 час, докато пусне лигавия си сок.

Сложете пилето в предварително намазнена тава, поръсете с нарязания на филийки чесън и клончетата мащерка. Сложете сол и черен пипер, залейте със зехтин.

В тавата добавете нарязаните на кубчета домати и печете селската гозба в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.

Извадете тавата, обърнете пилето и добавете отцедената бамя. Разбъркайте зеленчуците, върнете обратно във фурната и печете пилето с бамя още около 20 минути до омекване на бамята и зачервяване на пилето.


От категорията

Патладжан с кайма по турски

Патладжан с кайма по турски-1626959202.jpg

22 юли 2021 | 16:05

Какво да сготвим на Илинден - вкусни рецепти

-1543834129.jpg

19 юли 2021 | 13:05

Шокиращо шармантната шакшука - израелският миш-маш
(Видео)

Тази година наградата за цялостен принос в кулинарията на Израел бе присъдена на „д-р Шакшука“- Бино Габсо-1626984440.jpg

Питателен и вкусен репортаж от Пирот и Цариброд. Остров Иския – най-много ...

22 юли 2021 | 23:02

Руло с тиквички, шунка и крема сирене
(Видео)

Руло с тиквички, шунка и крема сирене-1626167299.jpg

13 юли 2021 | 12:07