Днес ни гостува Ива Вутова, управителка на изградена по европейски проект къща за гости - хотел „Перла“ в Мездра. Комплексът разполага с уютен 50-местен ресторант, в който се предлагат предимно ястия от българската национална кухня. „По-вкусно от бабините манджи няма. Рецептите не са сложни, но е важно в тях да се влагат качествени продукти и приготвянето да става с търпение и много любов“, споделя Ива. Изборът на националните ястия като акцент в менюто на „Перла“ е неин, защото е убедена, че и чрез трапезата можем да запазим своята самобитност. Стратегията се оказала печеливша и чести гости в заведението сега са германски, австрийски и белгийски туристи. Захапало лимон цяло печено прасенце, например, е блюдото, с което чужденците се надпреварват да се снимат, преди да го опитат. А това, че след време мнозина се връщат, е най-голямото доказателство, че им е било уютно и вкусно.
На читателите на „Преса“ Ива Вутова предлага бърза, лесна, апетитна и икономична рецепта.
Пилешки хрупкави филенца
Необходими продукти (за 1 порция)
250 г прясно пилешко филе
2 яйца
150 г галета
150 г корнфлейкс
сол
черен пипер
олио за пържене
Начин на приготвяне
1. Пилешкото филе се нарязва на ленти.
2. Осолява се и се добавя черен пипер на вкус.
3. Лентите последователно се овалват в галета, потапят се в разбитите яйца и накрая се овалват в корнфлейкса.
4. Пържи се на тих огън 7-8 мин.
5. Сервира се с млечно-чеснов сос.