Днешният ни гост е 24-годишният Тони Брашненков, който се занимава с кулинария от 4 години. Преди това е работил какво ли не, чак до момента, в който пристига от Самоков в София, за да следва. Започва да си търси и работа и в този преломен момент съдбата му прави подарък - попада в артистичен и отлично подготвен екип, воден от авторитетния и грижовен към младите шеф готвач Ивайло Петков. Тони започва като помощник в кухнята и интересът му към готвенето лека-полека се разпалва. И преди това е обичал да готви вкъщи, но в професионалната кухня научава много. В момента отговаря за хляба, пицата и десертите в ресторант Lazy. Освен това осигурява повечето от продуктите, с които се работи там, а това е доста отговорна задача - за да се поддържа високото ниво и качество на предлаганата храна, изборът на продукти е от огромно значение.
Тони е голям фен на италианската кухня и много обича да приготвя паста и пица, това са и любимите му храни. Все пак се стреми да ги ограничава, тъй като спортува доста. Изпитва потребност от здравословно хранене и спорт и смята, че всеки, който държи на формата си, трябва да се стреми към това. А то не е лесно, понеже всекидневно ни изкушават много вредни храни, пълни с какви ли не съмнителни съставки. „Много хора твърдят, че здравословната храна не е вкусна, казва младият кулинар - но това не е така, и се надявам да го докажа с предложените тук рецепти.“
Пилешко ролце
Необходими продукти
200 г пилешко филе
50 г извара или сирене
6 големи листа пресен спанак
2 аспержи
1 бейби морков
1 лента тиквичка
черен пипер
сол
Начин на приготвяне
1. Разтваряме пилешките гърди и начукваме месото внимателно, за да стане тънко и голямо, след което бланшираме спанака, като го топваме във вряла вода за няколко секунди и го вадим.
2. Подсушаваме листата спанак и редим 3 от тях върху пилешкото месо. В средата на пилешкото слагаме и изварата, поръсваме със сол и черен пипер и навиваме на руло.
3. Рулото завиваме с останалите листа спанак и го слагаме да се готви на пара или
във фурната на 180 градуса за 10-15 минути.
4. Обелваме аспержите и моркова и заедно с тиквичката ги минаваме през грил- тиган, докато се сготвят. Добавяме сол на вкус и малко зехтин на зеленчуците.