Пламена Милева снима на 32,7 м в Атлантическия океан

В Покана за пътуване на 20 март 2022 по програма Христо Ботев на БНР

Пламена Милева снима на 32,7 м в Атлантическия океан

2857 | 19 март 2022 | 21:51

Певицата K.LINA за студентския живот в Лондон и изпълненията в британски клубове

Пламена Милева снима на 32,7 м в Атлантическия океан-1647719750.jpgПламена Милева снима на 32,7 м в Атлантическия океан-1647719765.jpgПламена Милева снима на 32,7 м в Атлантическия океан-1647719708.jpgПламена Милева снима на 32,7 м в Атлантическия океан-1647719684.jpgПевицата K.LINA за студентския живот в Лондон и изпълненията в британски клубове. Снимка Златина Точкова-1647719569.jpg

В Покана за пътуване сме ви водили къде ли не – до пустини и ледници, високи планини и вулканични кратери, но на пръстите на едната ръка можем да преброим пътешествията… под вода.

 

Пламена Милева е носител на над 50 награди от световни конкурси, обиколила е света и е превърнала подводната фотография от хоби в професия.  Любовта към морета е в кръвта на младата дама. Нормално – тя е от Варна и затова разговаряме по телефона. Със снимането под вода тя започва да се занимава през 2010 година. Тримесечният й син е нейният пръв модел. Майчиното й професионалното чувство се сблъскват, когато създава кадри докато бебето й е под повърхността.

 

Днес тя работи с професионален модел, когото е обучила специално. Откакто видях снимките й се чудя как да я представя – като жената амфибия или вълшебницата на обектива. Запитах я как се правят подводни снимки, защото една от тях държи рекорда за фотос на дълбочина – 32 метра и 70 сантиметра.

 

За работата си Пламена Милева  споделя:  „За мен фотографията е специална. Чрез нея аз изследвам красотата във всичките й измерения. Тя ми дава изразните средствата, за да предам емоциите и копнежите ми към съвършеното човешко творение.“

 

Подводният фотограф Пламена Милева е живяла 8 месеца на Тенерифе и е направила доста от забележителните си снимки там. Вероятно много от слушателите на Покана за пътуване са ходили на този испански остров, но малцина са го виждали под водата като моята събеседничка. А тя дори е заснела там зашеметяваща фотосесия с опасни огромни скатове и гол модел.

 

Надявам се, че Пламена Милева ще осъществи мечтата си да снима отблизо сини китове и ще дойде в Покана за пътуване да ни разкаже.

 

Музика разпределена поравно между София и Лондон. Калина Баткова, по-известна с артистичния си псевдоним K.LINA, е автор и изпълнител на няколко запомнящи се песни с щипка носталгичен винтидж шик с елегантни видеа към тях. Както сте се досетили от фамилията й, тя е дъщеря на известния адвокат Тодор Батков, но си е избрала съвсем различна кариера.

 

K.LINA завършва в Лондон паралелно бизнес и музика. Разговаряме за студентските години в Англия, как се пробива в тамошните клубове и какви са отношенията между студентите.

 

Младата дама се е изявявала в клуб, където е пяла Ейми Уайнхаус. 

 

За Калина Баткова с псевдоним K.LINA, Лондон е не само място, където е получила и двете си висши образования по бизнес-маркетинг и музика, ами е символ на свобода. Защото в България е принудена да ходи с охрана. По онова време баща й, адвокат Тодор Батков, е собственик на футболен отбор и децата му са застрашени от отвличане. Запитах я наслаждавала ли се е на факта, че в Англия никой не я познава.

K.LINA обеща да напише и песен на български. Генетично има всички предпоставки за това – дядо й по бащина линия – Коста Батков е бил известен журналист, а другият – Георги Христов е поет.

 

Калина Баткова сподели, че като малка е пяла в детска вокална група и веднъж дошли на интервю в националното радио.  Обзета от микрофонна треска тя си написала на листче въпросите и отговорите, но когато дошъл нейният ред успяла само да промълви „Да“. 

 Подводна фотосесия на ПЛамена Милева на Тенерифе

Певицата K.LINA за студентския живот в Лондон и изпълненията в британски клубове

Подводна фотосесия на Пламена Милева със скатове и костенурки на Тенерифе.

Певицата K.LINA за студентския живот в Лондон и изпълненията в британски клубове

Подготовка за подводна фотосесия със специално обучен модел. Фотограф Пламена Милева

Певицата K.LINA за студентския живот в Лондон и изпълненията в британски клубове

Певицата K.LINA за студентския живот в Лондон и изпълненията в британски клубове

Певицата K.LINA за студентския живот в Лондон и изпълненията в британски клубове

От категорията

Анджелина Джоли се появи по пижама и чехли на голямо лондонско летище (Снимки)

Анджелина Джоли се появи по пижама iи чехли на голямо лондонско летище
Сн. Инстаграм-1659515191.png

Изборът ѝ на тоалет със сигурност е повече от нетипичен, всъщност той е ...

3 авг. 2022 | 11:20

Продават колекция с „изгубени“ бижута на Елвис Пресли

Продават колекция с „изгубени“ бижута на Елвис Пресли
Кадър: бТВ-1659426460.jpg

Аксесоарите певецът е подарил на своя мениджър полковник Том Паркър през ...

2 авг. 2022 | 10:44

Summer Fashion Weekend 2022 - българска и световна мода на брега на морето
(Галерия)

Summer Fashion Weekend 2022 - българска и световна мода на брега на морето-1660400189.jpg

Дизайнерите се насладиха на романтична среднощна “разходка с лодка”. Те бяха ...

13 авг. 2022 | 17:13

Кейт Мидълтън разтревожи феновете на кралското семейство
(Галерия)

Къде е пръстенът със сапфира, питат почитателите на кралското семейство.-1524486165.jpg

Привържениците на монархията се притесняват, че нещата между херцозите на ...

10 авг. 2022 | 15:48