Д-р Снежана Атанасова

Д-р Снежана Атанасова пред epicenter.bg

Подмладяване без скалпел държи 2,5 години

24329 | 27 окт. 2015 | 12:25

Съчетаването на две терапии осигурява по-бърз и безболезнен ефект при борбата с възрастта

Д-р Снежана Атанасова-1445941606.jpg-1445941656.jpg-1445941647.jpg-1445941637.jpg-1445941624.jpg

Д-р Снежана Атанасова от медицински център Атадерма-Пловдив няколко доказано ефективни процедури, които предизвикаха истинска революция в модерната естетична дерматология и борбата със старостта.
Тя предлага на своите пациенти впечатляващи резултати след еднократна сесия на Ултера и Тредлифтинг. Комбинацията от две отделнитерапии предизвика истински фурор на последния симпозиум World Experts Meeting (WEM) Барселона 2015, който д-р Снежана Атанасова посети. Тя отговори на въпросите на epicenter.bg.

- Комбинацията от двете терапии, която предлагате за първи път в Барселона ли беше представена?

- Комбинираната процедура на Ултера и Тредлифтинг я прилагам в моята практика отдавна. Но на симпозиума World Experts Meeting (WEM) в Барселона 2015, за първи път чух че говорят официално за съчетаването на конците и Ултера в една сесия за постигане на по-силен лифтинг ефект.

 

- Колко време трае подмладяването с него и има ли болка и някакви странични ефекти?


- Сами по себе си процедурите Ултерапи и Тредлифтинг  са безболезнени манипулации, без странични ефекти. Единствено Тредлифтинга, който е сконци се отнася към вида малоинвазивен (без разрези) лифтинг. Т.е. има само 2-3 малки дупчици от иглата, като предварително се обезболява зоната. Така че процедурата става абсолютно безболезнена).
Резултатът при комбинирането им дава впечатляващи резултати, които могат да се запазят до 2- 2,5 години.
 
- Колко пъти може да бъде приложено, защото се знае, че оперативният лифтинг не бива да е повече от три пъти в живота?


-Това е неоперативен лифтинг и може да се прилага на всеки 2 години става дума за комбиниран вариант конци+Ултера) Иначе самата Ултера може да се прави веднъж годишно.
 
- Веднага ли си проличава промяната или е нужно време?


От комбинирането на Ултерапи и Тредлифтинга резултатът се вижда след 1 месец. Докато при процедура само с Ултера,  резултатът забелязва след 3-6 месеца.

- Бихте ли обяснили как действат двата етапа от процеса?


Ултерапи е нехирургична процедура - безкръвен лифтинг с ми­крофокусиран ултразвук, която противодейства на влиянието на годините и гравитацията върху кожата. За видими резултати от третирането с Ултера, е необходимо процедурата да се прави един път в годината. Тя включват лифтинг и тонизиране на стареещата кожа.

Лифтингът на веждите се изразява в намаляване на отпускане­то на зоната около клепачите и очите стават по-млади и от­ворени. Линията на челюстта под брадичката се стяга и лице­то ви изглежда по-фино. Така се създава нов колаген и еластин, което подпомага стягането на кожата отвътре.
 
От друга страна Тредлифтинг – поставяне на различни видове конци от резорбируем материал, предизвиква силно подмладяващ ефект благодарение на стимулирането на производството на колаген (колагеногенезата) и ускоряването на микроциркулацията на кръвта в точките на приложение.

Това я прави и изключително подходяща за съчетание с други естетични методи като Ултерапи.
 
Комбинацията от двете терапии се осъществява като първо проблемната зона се третира с Ултера и  веднага след това се поставят конците. Ултерапи задейства образуването на нов колаген, който "обвива" впоследствие конеца много по-стегнато. По този начин се засилва ефекта на конците и така се получава по-силен лифтинг ефект от сливането на двете процедури - Ултерапи и Тредлифтинг.
 
- Има твърде много терапии, които предизвикват производството на колаген. С какво Ултера е по-различна?


- Ултера се различава от другите терапии по дълбочината и прецизността на въздействието върху колагена! Ултера действа по-дълбоко (обработва един слой, който състои само от колагенови влакна и е разположен върху мускула - т.нар. SMAS слой. А също така обработва колагена на повърхностната и дълбоката дерма с различни накрайници!

По време на процедурата има и визуализацията на екрана на слоевете на кожата, което позволява да се обработва конкретния слой на кожата! Колагенът се нагрява до 65 градуса, това води до денатурацията му и стимулация на нов колаген. Веднага след тази стимулация се поставят и конците. Така колагенът по-силно обвива конеца и засилва по-този начин лифтинг-ефекта и на конците!

 

- Колко мезоконци са необходими за да има реален резултат и всъщност, той не се ли дължи на тях, а не на апарата? 


- Количеството на конците е строго индивидуално и се определя след консултацията! Конците и Ултера подсилват взаимно ефекта един на друг! Пациент сам си избира, дали ще направи комбинацията от двете или само едното!
 
Още за ултразвуковата енергия 


Ултразвуковата енергия е безопасно използвана в медицината повече от 50 години. През 2009 г. Ultherapy получава одобрение от FDA (американската агенция за храни и лекарства) и оттогава се практикува в цял свят. Както при другите процедури с ултразвук, върху кожата се сла­га апликатор, който позволява визуализация на тъканите в дълбочина. Той се използва след това за достигане на малки ко­личества ултразвукова енергия на правилната дълбочина в ко­жата, в същото време повърхността й остава незасегната. По този начин се стимулира растежът на нов колаген на раз­лични нива, а това води до видимо стягане на отпуснатите тъкани.

Процедурата се извършва само от лекар.

След Ultherapy не е нужно време за възстановяване и вие ведна­га можете да продължите обичайните си занимания.
 


От категорията

Борис Джонсън е пръскал държавна пара по любовници?

Борис Джонсън е пръскал държавна пара по любовници?-1588075212.jpg

Близкото до управляващата Консервативна партия издание публикува на сайта си ...

23 юни 2022 | 14:21

Камила откровено за живота си: С Чарлз седим и четем книгите си в различни ъгли на една и съща стая

Сн. Инстаграм-1655985598.png

Наблюдавана съм отблизо толкова дълго време, че просто трябва да намериш начин ...

23 юни 2022 | 14:58

Мариан Вълев-Куката - в пилотната кола на юбилейното Премиум Рали София-Свети Влас
(Галерия)

Мариан Вълев-Куката - в пилотната кола на юбилейното Премиум Рали София-Свети Влас-1656049375.jpg

Конвоят от зрелищни автомобили ще финишира на 25 юни (събота) в 18,30 ч. на ...

24 юни 2022 | 08:40

Йоанна Драгнева получи песен-подарък
(Видео)

Йоанна Драгнева получи песен-подарък-1656016011.png

Новата версия на BABY е в специален ремикс на Росен Стоев

23 юни 2022 | 23:26