Необходими продукти (за 4 порции)
250 г царевичен грис (полента)
600 г сурова наденица чоризо
200 г сирене фета или обикновено българско сирене
2-3 с.л. зехтин
20-30 г настърган пармезан
магданоз за поръсване
Начин на приготвяне
1. Царевичният грис се вари около 3 минути в 1 литър подсолена вода при непрекъснато бъркане с тел или дървена лъжица.
2. След като се свали от огъня, се добавя настърганият пармезан и отново се разбърква. Готовата полента се разпределя в чиниите.
3. Наденицата се нарязва на колелца и се запържва в зехтина, след което се разпределя върху полентата заедно с мазнината.
4. Сиренето се нарязва на кубчета и се добавя в чиниите. Отгоре се поръсва с пресен магданоз.
*Вместо наденица чоризо може да се използва обикновена сурова наденица, но след като се изпържи, трябва да се добави малко червен пипер и гранулиран чесън.