Необходими продукти:
• 750 г телешко месо
• 100 г масло или мас
• 1-2 глави кромид лук
• 10 скилидки чесън
• 1 кг дребни лукчета
• 2-3 бр. домати
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 2-3 бр. дафинов лист
• 1/2 ч.ч. вино
• 1 ч.л. червен пипер
• 10-15 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на дребни парчета и се запържва леко в част от мазнината, след което се изважда. В същата мазнина се запържва до златисто оцветяване ситно нарязаният лук, а след това се прибавят брашното, което също се запържва, доматеното пюре и червеният пипер.
Връща се месото, залива се с виното и топла вода, посолява се и се вари заедно с черния пипер и дафиновия лист. Когато омекне месото, се прибавят дребните лукчета, предварително варени в две води, а след това задушени в останалата част от мазнината, обелените скилидки на чесъна и дребно нарязаните домати. Ястието се вари още няколко минути и се сваля от огъня.