Анатолий Антонов, посланик на Русия в САЩ

И въпреки това светът върви към многополярност, коментира Анатолий Антонов

Посланикът на Русия в САЩ: Белият дом е готов да воюва "до последния украинец"

5768 | 26 апр. 2022 | 13:04

САЩ искат да запазят огнище на нестабилност в Европа и по този начин да сплотят около себе си западните съюзници, за да удържат позициите на Вашингтон на световната сцена, обяснява дипломатът


Посланикът на Русия във Вашингтон Анатолий Антонов заяви, че действията на властите в САЩ са насочени към задържане на руската спецоперация в Украйна, което използват като "военен таран" против Москва.

Така Антонов коментира информацията, че Белият дом е поискал от Конгреса да одобри допълнително финансиране за оръжейните доставки за Киев.

"Според медиите, Белият дом иска от Конгреса допълнително финансиране за осигуряване на непрекъснат поток от воърожения за Украйна. И това при положение, че досегашната помощ на администрацията е над 4 млрд долара. Може би е по-добре да се използват тези средства за обикновените американци, върху които се стовари рекордна инфлация?", пита Антонов.

"Очевидно е, че зад тези действия на Вашингтон стои стремежът на всяка цена да бъде задържана руската специална операция, за да се нанесе максимална вреда на Русия и да се воюва до последния украинец. САЩ искат да запазят огнище на нестабилност в Европа и по този начин да сплотят около себе си западните съюзници, за да удържат позициите на Вашингтон на световната сцена. И въпреки това светът върви към многополярност. Този факт не може да бъде игнориран", коментира още Анатолий Антонов.

"Конфликтът в Украйна и образът на Русия като външна заплаха се експлоатира активно от управляващите кръгове, за да се отвлече вниманието на избирателите от собствените провали на държавното управление и нарастващите политически и социално-икономически проблеми в САЩ, обяснява посланикът.

"Всичко това навежда на мисълта, че укаинският конфликт беше умишлено провокиран от Запада. Използват съседната ни страна като военен таран против нас. Русия няма да позволи да бъде поставена на колене. Илюзорните западни проекти останаха в миналото. Крайно време е това да бъде разбрано и да се уважават руските национални интереси", категоричен е Антонов.

"Подчертавам, че нашата специална военна операция не е насочена срещу украинците. Основните цели са: защита на ДНР и ЛНР, неутрален и безядрен статут на Украйна, демилитаризация и денацификация на тази република. За нашата национална сигурност е важно да отстраним заплахите, идмащи от украинска територия заради нейното "усвояване" от НАТО. Стоящите пред нас задачи ще бъда изпълнени в пълен обем", завършва Анатолий Антонов.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 


Намери своята история

От категорията

Падна големият бастион на украинската съпротива в Луганск - руснаците овладяха Северодонецк

Падна големият бастион на украинската съпротива в Луганск - руснаците овладяха Северодонецк-1656136232.jpg

На украинските военни части беше наредено да се оттеглят, тъй като вече няма ...

25 юни 2022 | 08:47

Кулеба не изключи възможността да се обсъждат границите на страната "преди 24 февруари"

Кулеба не изключи възможността да се обсъждат границите на страната "преди 24 февруари"-1650468369.jpg

Русия е по-силна, така че оръжията, доставени от Запада, "не са ...

25 юни 2022 | 08:14

Американското разузнаване:Русия унищожи предоставените от Запада на Украйна оръжия, вкл.гаубици М777

Американското разузнаване:Русия унищожи предоставените от Запада на Украйна оръжия, вкл.гаубици М777-1646476601.png

Американското разузнаване прогнозира големи загуби в жива сила и техника и на ...

26 юни 2022 | 00:06

Русия ще достави ракети за ядрени бойни глави на Беларус

Русия ще достави ракети за ядрени бойни глави на Беларус-1647002432.jpg

На въоръжение в беларуската армия се намират много самолети Су-25. Те могат да ...

25 юни 2022 | 21:56