Постен борш с кисело зеле

Постен борш с кисело зеле

11863 | 11 дек. 2019 | 14:11


Необходими продукти:
1/4 малка кисела зелка
1 бр. морков
целина (глава)
1 бр. картоф
100 г грах
100 г зелен фасул
500 мл зелева чорба
магданоз, целина (стръкове)
червен пипер

черен пипер

сол 


Начин на приготвяне:
Нарязаното кисело зеле се задуава с малко вода и олио. Прибавят се  нарязаните на дребно морков и целина. Яатието се поръсва с червен пипер, разбърква се и се долива 1 - 1.5 л. вода.

 

След като заври, се прибавят нарязания на кубчета картоф, граха и зеления боб.

 

10 минути преди сваряването на всички продукти ястието се поръсва с черен пипер и се долива зелевата чорба.

 

Котлонът се изключва и когато боршът спре да ври, се слагат нарязаните стръкове магданоз и целина.

 

Супата се сервира с кисело мляко. Може да се консумира и студена.


От категорията

Брауни с тиквичка и ябълка

Брауни с тиквичка и ябълка-1659438357.png

2 авг. 2022 | 14:04

Гювечета по шопски

Гювечета по шопски -1658393711.jpg

21 юли 2022 | 11:54

Домат шмеркезе

Домат шмеркезе
-1657882521.jpg

15 юли 2022 | 13:53

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи-1659116440.jpg

Шеф-готвачът Гай Бажурготви на сергиите на пазара „Талпиот“ в Хайфа

29 юли 2022 | 20:36