Постен кейк с грис и мандарини

Постен кейк с грис и мандарини

5686 | 14 дек. 2020 | 18:16


Необходими продукти:
грис - 100 г
брашно - 1 ч.ч.
бакпулвер - 1 бр.
кафява захар - 1 ч.ч.
какао - 30 г
портокалов сок - 1 ч.ч.
олио - 2 с.л.
мандарини - 2 бр.

 

За глазурата:
соево мляко - 100 мл
какао - 1 - 2 с.л.
коксово масло - 2 с.л.

Начин на приготвяне:
В купа смесете всички сухи съставки (грис, брашно, захар, какао и бакпулвер). Хубаво ги смесете и добавете олиото и сока.

Обелете и нарежете мандарините на кубчета (ако имат семки, ги отстранете). Прибавете ги към сместа и разбъркайте добре.

Изсипете я в намаслена и поръсена с какао форма.

Печете кейка на 180 градуса за около 40 минути. Извадете и оставете да се охлади. След това го преместете в чиния.

В касерола сложете маслото, млякото и какаото. Сложете на котлона и бъркайте, докато се разтопи и започне да се сгъстява.

Оставете глазурата леко да се охлади и залейте кейка.

Украсете с карамелизирани сушени мандарини.


От категорията

Брауни с тиквичка и ябълка

Брауни с тиквичка и ябълка-1659438357.png

2 авг. 2022 | 14:04

Гювечета по шопски

Гювечета по шопски -1658393711.jpg

21 юли 2022 | 11:54

Домат шмеркезе

Домат шмеркезе
-1657882521.jpg

15 юли 2022 | 13:53

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи-1659116440.jpg

Шеф-готвачът Гай Бажурготви на сергиите на пазара „Талпиот“ в Хайфа

29 юли 2022 | 20:36