Необходими продукти:
ориз - 1 1/2 ч.ч.
зелен лук - 2 стръка
гъби - 300 г
олио - 200 мл
сол
червен пипер - 1 ч.л.
лапад - листа
Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете лука и го задушете в мазнината. Добавете гъбите и ориза и гответе за кратко при непрекъснато бъркане.
Овкусете със сол е червен пипер.
Добавете 1 ч.ч. вода, разбъркайте и махнете от огъня. Оставете сместа да се охлади и ориза да набъбне.
Изчистете листата от дръжките, потапяйте ги в гореща вода и слагайте по лъжица от плънката.
Завийте сармичките и наредете в дълбока тава. Залейте с гореща вода и изпечете в загрята фурна до готовност.