През лятото курортът Мальовица ще се превърне в арена за приключения за малки и големи

Зимната писта за шейни става писта за летен тубинг, пускат въжен тролей, бънджи батути и много детски катерушки

През лятото курортът Мальовица ще се превърне в арена за приключения за малки и големи

5653 | 19 май 2022 | 14:46

През юли и август от курорта организират 5-дневни лагери с начало всяка неделя с включена храна. По време на лагерите целодневно за децата ще бъдат организирани спортни и логически игри, планински преходи, посещение на „Фермата на щастливите магарета“


Рила планина е едно от най-подходящите места за любителите на приключенията, както през зимата, така и през лятото.


В последните 2 години курортът Мальовица се утвърди като предпочитана дестинация за любителите на зимни спортове благодарение на обновените ски съоръжения и близостта си до големия град. Курортът предлага и много възможности за почивка и активен туризъм през лятото.


“Ваканцията в планината е свързана с много движение на чист въздух и сред красива природа. За да е пълна емоцията от вашата почивка, винаги можете да си организирате семеен турнир по бадминтон, състезание по стрелба с лък, а ако сте по-голяма компания играта на волейбол или мини футбол със сигурност ще Ви зареди с енергия! Меча поляна е на Ваше разположение! Планираме през лятото поляната да се превърне в арена за приключения не само за деца, а и за възрастни.

 

Целогодишно организираме тимбийлдинги“, обяви Янко Аврамов от курорта.


Той издаде, че зимната писта за шейни ще се превърне в писта за летен тубинг, ще бъде построен въжен тролей, ще се поставят бънджи трамплини и много детски катерушки.


През юли и август от курорта организират петдневни детски лагери с начало всяка неделя с включена храна. По време на лагерите целодневно за децата ще бъдат организирани спортни и логически игри, планински преходи, посещение на „Фермата на щастливите магарета“ и много забавления, които не само ще ги накарат да разпуснат от уроците, а и ще обогатят знанията им по забавен начин.


В самия курорт се намира входът на природен парк Рила, от където тръгват множество пътеки, както лесни, така и за напреднали, които могат да Ви отведат до едни от най-красивите места в Рила.


„Най-посещаваният и един от леките маршрути е до емблематичната хижа Мальовица. Турът продължава по-малко от час, като пътеката криволичи до река, която прекрасно допълва лятната прохлада и свежест на сенчестата пътека. От хижа Мальовица стартира и изкачването към едноименния връх, който е един от най-известните в България“, каза Янко Аврамов.


Прекрасни гледки се откриват и по марушрутите са до Йончево езеро и Страшното езеро.


От същото място стартират и маршрутите до Седемте рилски езера и емеблематичния Рилски манастир.


От Централната планинска школа „Христо Проданов“, която се намира в сърцето на курорта Мальовица могат да се наемат и квалифицирани планински водачи, които ще гарантират, че планинската разходка ще е приятна и безопасна. Приятното преживяване ще бъде придружено и с многобройни разкази не само за флората и фауната в района, и за историята.

 

„Има места, където животът тече като в приказка и там се случват вълшебства … Мальовица е едно от тях!“, каза Янко Аврамов.


Намери своята история

От категорията

Съдят осем медици за смъртта на Марадона

Съдят осем медици за смъртта на Марадона-1619876022.jpg

Двукратният световен шампион почина на 60-годишна възраст, докато се ...

23 юни 2022 | 14:25

Разпитват Борислав Михайлов в ГДБОП

Разпитват Борислав Михайлов в ГДБОП-1461319240.jpg

Това не е първият път, в който служители на ГДБОП се занимават с казуси около ...

22 юни 2022 | 12:32

Правилата на Световното в Катар стреснаха феновете: Алкохолът и партитата са строго забранени

Правилата на Световното в Катар стреснаха феновете: До 7 години затвор наказание за секс за една нощ-1655800006.jpg

До 7 години затвор е наказанието за секс за една нощ, пишат английски медии

21 юни 2022 | 11:26

Боряна Калейн взе два златни и един бронзов медал на финалите на отделните уреди

Снимка: БТА-1655643745.jpg

България вече има девет медала от шампионата - четири златни, два сребърни и ...

19 юни 2022 | 16:02