По думите на херцога на Съсекс той е бил готов да посегне и към наркотиците

Принц Хари: Пиех много, за да преодолея травмата от смъртта на мама! Бях депресиран и самотен

4140 | 21 май 2021 | 13:01

Това, което което си спомням най-ясно от този ден, е пръхтенето на конете. Аз вървях след ковчега и сякаш не бях в своето тяло. Въпреки годините, този момент обаче така и не се изтри от съзнанието ми, каза още аристократът


Аз пиех много, за да преодолея травмата от смъртта на мама, това каза британският Принц Хари, цитиран от Би Би Си.

Британският принц Хари стартира новата си кариера като холивудски продуцент с документална поредица - плод на сътрудничеството му с медийната знаменитост Опра Уинфри . Сред участниците в продукцията са актрисата Глен Клоуз и поп звездата Лейди Гага.

 

"Нямаше да е справедливо да молим хората да излязат пред всички, да бъдат уязвими, да споделят своята история, ако не бяхме готови да направим същото"  Правя това, за да помогна и на другите, за да споделя историята си с тях. Ако дори един човек ме чуе и си вземе поука за мен ще е имало смисъл“, споделя той.    

 

 Документалната поредица от пет части бележи първата изява на Хари като продуцент, откакто той и съпругата му Меган Маркъл се отказаха от задълженията си към британското кралско семейство.

 

Поредицата разкрива как Хари се подлага на форма на терапия, за лечение на тревожност, произтичаща от гнева му към медиите и смъртта на майка му, принцеса Даяна, когато е едва 12-годишен. Хари започва терапията преди около пет години, когато среща Меган.

 

"Бързо установих, че ако искам тази връзка да се получи, трябва да се справя с миналото си", казва Хари.

 

Принцът разкрива подробно как кончината на майка му през 1997 г. повлиява върху решението му да се откаже от фалшивия блясък на живота в кралското семейство.


Хари споделя също как баща му, престолонаследникът принц Чарлз, му е казал, че медийното внимание и това да бъде част от институцията е нещо, с което трябва да свикне.

 

"В това няма смисъл. Само защото ти си страдал, не означава, че и децата ти трябва да страдат. Всъщност е точно обратното. Ако си страдал, направи всичко възможно, за да се увериш, че на базата на собствения негативен опит можеш да постъпиш правилно заради децата си. Всичко опира до това да прекъснеш цикъла“, заявява принцът.

Той разкрива още, че и до ден днешен си спомня звука на конските копита в деня на погребението на майка му, както и как години по-рано е пътувал на задната седалка в автомобил бършейки сълзите на майка си принцеса Даяна, преследвана от папараци.

 

Хари не крие, че не е успял да се справи със загубата на майка си повече от десетилетие, както и че страхът да не загуби и съпругата си Меган Маркъл е станал една от основните причини за решението му да се откаже от кралския живот и да се премести в САЩ.

 

Принцът споделя още,че е имал проблеми с алкохола … освен това е получавал паник атаки и е усещал силно  безпокойство когато е бил 20 годишен  и че все още се ужасява, когато види камери.

 

"Бях толкова ядосан от случилото се с майка ми и от факта, че няма справедливост ... същите хора, които я преследваха през онзи тунел, я снимаха как умира на задната седалка на автомобила. Щракането на камери и светкавици всеки път кара кръвта ми да кипва. Това ме ядосва. Връща ме към случилото се с майка ми, това, което преживях като дете, чувството за безпомощност"

 

Хари допълва, че дори сега когато е на 36 години,   завръщането в Лондон всеки път го кара да се чувства напрегнат и преследван.

 

Опра Уинфри, която понастоящем е една от най-влиятелните чернокожи жени в САЩ, на свой ред говори за детството си, когато е била бита от баба си, изпращана да спи на верандата от майка си и изнасилена от свой братовчед на 9-годишна възраст.

 

Уинфри споделя, че за нея разказването на собствената й история е било от решаващо значение, за да може да я осмисли.


Опра Уинфри допълва, че документалната поредица, принос към която имат 14 здравни експерти, е замислена да стане глобална по своя обхват.
 


От категорията

Анджелина Джоли се появи по пижама и чехли на голямо лондонско летище (Снимки)

Анджелина Джоли се появи по пижама iи чехли на голямо лондонско летище
Сн. Инстаграм-1659515191.png

Изборът ѝ на тоалет със сигурност е повече от нетипичен, всъщност той е ...

3 авг. 2022 | 11:20

Продават колекция с „изгубени“ бижута на Елвис Пресли

Продават колекция с „изгубени“ бижута на Елвис Пресли
Кадър: бТВ-1659426460.jpg

Аксесоарите певецът е подарил на своя мениджър полковник Том Паркър през ...

2 авг. 2022 | 10:44

Кейт Мидълтън разтревожи феновете на кралското семейство

Къде е пръстенът със сапфира, питат почитателите на кралското семейство.-1524486165.jpg

Привържениците на монархията се притесняват, че нещата между херцозите на ...

10 авг. 2022 | 15:48

Дарина-Наталия Янева спечели наградата на БНР на 10-ия МФФ „Фолклорен извор“

Дарина-Наталия Янева спечели наградата на БНР на 10-ия МФФ „Фолклорен извор“-1660068347.jpg

Осемгодишната изпълнителка стана лауреат на фестивала, заради високото си ...

9 авг. 2022 | 21:05