Кадър: Гонг.бг

Анимацията изглежда като правена за друг регион на света и само нагодена към "синия" клуб

Проектът на Диксън за стадион на "Левски" лъсна в сайт за 3D графики

4163 | 24 юни 2021 | 16:34

На компютърна анимация се вижда съоръжение с около 25 000 места, с козирки навсякъде и обградено от палми, както и с алея към него, също заградена с палми


По-рано в днешния ден чрез агенция БТА беше споделено видео, с което бе показано как би изглеждал бъдещия стадион на футболен клуб Левски. Клипчето трябваше да онагледи намеренията на кандидата за собственик на "Левски" Джоузеф Диксън, като според него до арената да бъде построен голям мол.

По-късно обаче се разбра, че въпросният клип не е реален и видеото се разпространява в сайт за графики, като макетът може да се изтегли безплатно след въвеждането на имейл, съобщава Гонг.бг.

Според презентацията на Диксън спортното съоръжение трябва да бъде с капацитет от около 25 хиляди седящи места, като всички сектори ще бъдат покрити.

В близост до стадиона трябва да бъде построен търговски център с площ 50 хиляди кв.м., в който ще има магазини, ресторанти и кино и др. Предвижда се и изграждане релакс-зона с няколко басейна, както и хранителни и питейни заведения извън територията на МОЛ-а.

На компютърна анимация се вижда съоръжение с около 25 000 места, с козирки навсякъде и обградено от палми, както и с алея към него, също заградена с палми. Вижда се и огромен търговски център (площ 50 000 кв. м), какъвто Диксън вече спомена, че планира - с магазини, ресторанти, кино и т.н. Наблизо вероятно ще има и хотелска част, тъй като е предвидена и спа-зона с басейни. Общата инвестиция, по думите на Диксън, е за 250 млн. долара

Анимацията обаче изглежда като правена за друг регион на света и само нагодена към "синия" клуб с един напдис "Levski Sofia" на изобразения стадион. Отделно са високите футуристични сгради наоколо, които предполагат промяна на целия квартал около "Герена". Да не говорим за палмите и лявото движение, изобразени на анимацията, пише "Сега".

По-късно лъсна и неприятно за Диксън разкритие - че проектът е "зает" от сайта 3Dwarehouse, като търговският център е копие на представения там стартов проект за мол SM City Monumento в Манила. Там дори авторът е написал "Това не е реален проект, а само за забавление. Моля, не крадете моите проекти или ме цитирайте, ако ще го използвате."

Стадионът пък се оказа, че има сходна визия с "Парк де Пренс" в Париж. Този проект (използван и като база за "Георги Аспарухов") е именуван "Кинг Палас Стейдиъм" и по оригинален замисъл на своя автор (испанеца Микаел Кинтела) е с капацитет 78 000 зрители.

Диксън вече съобщи, че е готов да вложи над 240 милиона долара в проекта, за който има осигурено финансиране от американска финансова институция.

Англичанинът дори обяви, че е предоставил документи и гаранции на управата на "сините", като очаква в близките дни да получи договор от страна на Левски, който да разгледа и обсъди с адвокатите си преди финализирането на сделката.

 Проектът на Диксън за стадион на "Левски" лъсна в сайт за 3D графики

На компютърна анимация се вижда съоръжение с около 25 000 места, с козирки навсякъде и обградено от палми, както и с алея към него, също заградена с палми
Намери своята история

От категорията

Съдят осем медици за смъртта на Марадона

Съдят осем медици за смъртта на Марадона-1619876022.jpg

Двукратният световен шампион почина на 60-годишна възраст, докато се ...

23 юни 2022 | 14:25

Разпитват Борислав Михайлов в ГДБОП

Разпитват Борислав Михайлов в ГДБОП-1461319240.jpg

Това не е първият път, в който служители на ГДБОП се занимават с казуси около ...

22 юни 2022 | 12:32

Правилата на Световното в Катар стреснаха феновете: Алкохолът и партитата са строго забранени

Правилата на Световното в Катар стреснаха феновете: До 7 години затвор наказание за секс за една нощ-1655800006.jpg

До 7 години затвор е наказанието за секс за една нощ, пишат английски медии

21 юни 2022 | 11:26

Боряна Калейн взе два златни и един бронзов медал на финалите на отделните уреди

Снимка: БТА-1655643745.jpg

България вече има девет медала от шампионата - четири златни, два сребърни и ...

19 юни 2022 | 16:02