Проф. Евгений Дайнов

Видният демократ предлага държавата така да "респектира" недоволните, че 30 години да не помислят да протестират

Проф. Дайнов изтрещя: Нарича протестиращите "орки", "кръвосмесени гномове", "крепостни" и "роби"

28396 | 3 окт. 2023 | 13:39

Този метеж на въглищарските путиноиди и техните крепостни орки не може повече да бъде търпян. Ангажирайте цялата мощ на държавата. Ще бъдете подкрепени, пише Дайнов


Уважаваният от мнозина, особено в общността, която обича да нарича себе си "демократична", професор по политически научи в Нов български университет Евгений Дайнов буквално изтрещя.

 

В поредица от публикации във Фейсбук и в коментари под тях професорът най-"демократично" нарича протестиращите за хляба си пети ден миньори и енергетици "орки", "кръвосмесени гномове", "крепостни" и "роби", "декласирани елементи". И разбира се - "въглищарски путиноиди", "рашистки кръвосмесени орки", защото протестират срещу евроатлантическо правителство.

 

Дайнов призовава държавата да си свърши работата и да разчисти блокадите. С други думи - така да ги "респектира", че 30 години да не помислят да протестират. И показва нагледно как да стане това, като често пуска снимки от 1984 г. във Великобритания, на които се вижда как полицията разгонва протестиращи миньори. Те обикновено са придружени със следния коментар: "Преговори с недоволни английски миньори, протестиращи под ръководството на съветски агенти, през 1984 година."

 

Припомняме, че проф. Евгений Дайнов е учил в Оксфорт по времето на социализма, когато обикновените отличници можеше да се надяват най-много на някой вуз в Москва. Но Дайнов не е обикновен, неговият баща, Александър Дайнов, е постоянен кореспондент на органа на партията държава БКП - вестник „Работническо дело“ в Москва и Лондон, а след това е главен редактор на вестник „Софийски новости“. 

 

Най-запомнящата се с използваните епитети публикация на професора, изглежда бе отстранена от социалната мрежа, но скрийншот от нея продължава да се разпространява. Ето какво е написал късно снощи Дайнов: "Дивите орди, блатните твари, кръвосмесените джуджета не искали да преговарят с правителството, току-що разбрах. Моля? Я, пак? Някакви диваци, мразещи да са в Европа и искащи да са в Мухонасранкс, но не отиващи там, защото ги е страх от жените им - та точно тези подгизнали и плесенясали блатни диваци не искат да преговарят с правителство на страна - член на ЕС и НАТО? Е, време е тази страна - член да им покаже защо е страна - член и защо те са презрени диваци, пребиваващи в перманентен ужас от жените си."

 

Capture_1

 

Ето и другите постове на проф. Евгений Дайнов във Фейсбук, посветени на протестите:

 

Вижте сега. Този метеж на въглищарските путиноиди и техните крепостни орки не може повече да бъде търпян.
Ангажирайте цялата мощ на държавата. Ще бъдете подкрепени. Българският народ е преди всичко боязлив и се прекланя пред власт, която показва, че е такава.
Действайте твърдо сега и си решавате големи проблеми за 30 години напред. Правено е (Тачър, Рейгън). Ако искате, мога да ви изнеса кратки лекции.
Но действайте, за да не се задействат гражданите и да стане страшно. Последното нещо, което искате, е на магистралата да се появят линч-отряди. А те ЩЕ се появят.
ПС. Ако в четвъртък, когато пак трябва да тръгна из страната, путониодните кръвосмесени крепостни продължават да блокират пътищата, аз лично ще се заема. Не го допускайте, моля.

 

***

 

В края на 1950-т години видният философ и психоаналитик Теодор Адорно стига до извода, че единственият начин едно общество да обезвреди разните си там фашисти, нацисти и комунисти е да ги подложи на псхихотерапия. Адорно е в ужас: никое общество няма нито времето, нито ресурсите да направи това с всичките си "-исти".
Само четвърт век по-късно Маргарет Тачър демонстрира нагледно, как тази работа може да бъде свършена само за един отоплителен сезон с помощта на mounted police.
Не се, прочее, вайкайте, като гледате, колко рашисти, копейкисти и подобни "-исти" бликат наоколо. Има доказано лечение. Откак Тачър го приложи, да сте чували за "-исти" в Англия?

 

***

 

Една от основните задачи на всяка държава - далеч по-важна от социалните осигуровки, например - е да поддържа сигурност и проходимост на пътищата. Ако не може да се минава безопасно по пътищата, значи на дадената територия няма държавна организация. А има някакви племенни формирования.
ЕС е съюз не на племена, а на държави; НАТО също.
Само напомням.

 

***

 

Положението изобщо не е безопасно, както предупреждава колегата Дичев (Ивайло Дичев). Отново иде реч да ни избутат вън от ЕС и НАТО.
Само че накрая няма миньорите да садят картофи. Ще търсят да колят такива като нас, защото ние ще им излезем виновни. Ще проведат болшевишко-феодална революции и едва след нея ще се чудят, защо няма картофи за ядене.

 

***

 

Рядко се случва, но сутринта гледах ТВ. Орките на пътя бяха опънали плакат, че не били приемали европейските директиви.
Някой да им обясни, че в Мухонасранск такива няма, но затова пък там ги чакат с отворени обятия и цели шапки с рубли.

 

***

 

Вчера се прибирах, с всички заобикалки и катастрофи, за 7 часа и половина от Синеморец в София.
Докато орките ми пречат, за да ме изнудват да им плащам професорски заплати, та да си остават орки, аз всеки ден ще публикувам исторически снимки.

 

***

 

 

Кръвосмесени гномове твърдят, че именно аз трябва да им платя 36 заплати.
Кръвосмесени, ама хитри...

 

***

 

Доколкото си спомням от историята, крепостните биват вкарвани в рамките на приличието с помощта на нагайки и конни стражари.
Де ги?
Ама не може бе, наистина не може в 21-ви век шайка декласирани елементи да изнудват цяла една дхържава, за да имат техните господари яхти и майбаси, платени от редовните граждани. Държавата трябва да ги респектира - така, че следващите 30 години да не си помислят да правят същото.

 

***

 

Крепостните, дето искат да им дишаме отровите и да им плащаме заплати като на министри, били и днес блокирали магистрала Тракия и Подбалканското шосе. А аз утре трябва да се прибирам от морето към София.
Добре, че не съм крепостен. Свободен и следователно - умен съм. Няма да могат да ме спрат. Ха!

 

***

 

Въглищните господари и техните роби се опитват да блокират цялата страна. Искат завинаги хем да ни тровят, хем да им плащаме заплатите. Европейски програми и финансиране не щат.
Робските души на тези хора позорят всички ни.

 

 

 


"Знам, че алкохолът не прощава на никого, но словоизлеянията на т.нар. "професор" доста откровено описват отношението на симпатизиращите му мозъчни дюстабанлии не само спрямо миньорите и енергетиците, но и към всички хора, които реално се трудят в тази страна. Подобни долни квалификации, които нямат място и в хоремага в с. Миндя са доказателство за въйпиюща простотия, тотална некомпетентност и неразбиране на проблемите, а и не на последно място за отклонения, които се лекуват най-добре със здрав прът", написа в свой коментар Иван Иванов.

 

"И този човек преподава на студенти...Не знам кога ще реагират от НБУ, но това безобразие трябва да се санкционира", пише потребителят във Фейсбук Людмила Елкова.

 

"Мисля, че в неговия случай вече става дума за пълна личностна деградация - характерна и за други номенклатурни чеда. Алкохолът накрая наистина не прощава", е мнението на проф. Искра Баева.

 

Мнението на Георги Матеев е:

"Нищо изненадващо в желанията на г-н Дайнов. Имайки предвид произхода му, вероятно неговите родители са говорили същото за протестиращите от Пражката пролет например".

 

Ето какво пише и Янка Гъркова:

КОЙ Е ЕВГЕНИЙ ДАЙНОВ?
--СИН НА БАЩА СИ
--СИН НА МАЙКА СИ
--МЪЖ НА ЖЕНА СИ (рускиня)
--ОТРОК НА СОЦА
ИЛИ СРАМ И ПОЗОР ЗА ИЗБРОЕНИТЕ?
Дайнов е син на известния в миналото журналист Александър Дайнов, който навремето е бил постоянен кореспондент на в-к "Работническо дело" в Москва, после в Лондон, а след това е главен редактор на "Софийски новости".
Някой има ли съмнения какъв е бил баща му като постоянен кореспондент в Москва и Лондон?
Майка му пък, Лидия Маринчевска, е дъщеря на активни борци против фашизма и капитализма.
И така, закоравялото днес евроатлантиче, със загрубяла от татуси кожа и още по-груб език, в същността си е галено синче на "мракобесния соц"!!!
Със сигурност когато работническите деца са вадили по 20 ст. в училищната лафка, Дайновото отроче се е бъркало за левче.
Синковецът е завършил Оксфорд и е работил редом с Георги Първанов в Института по история на БКП.
Солидно образование, нали?
По-късно получава научната степен кандидат на историческите науки с дисертация, забележете--
"Френската комунистическа партия и проблемът за политическите науки"!
От март 1985 г. е асистент в Софийския университет, а малко след това е гост-преподавател в колежа "Св. Антони" на Оксфордския университет.
Оставям на вас да прецените кои са имали възможност през 80-те години да бъдат гост-преподаватели и като бонус да кръстосват света!
Освен това специализира в Париж под ръководството на не кой да е, а на самият професор Ален Лансло!
Нещо да ви прави впечатление?
Кои, или по-точно чии деца имаха привилегията да учат в столици като Лондон, Париж и Москва?
Развитието му претърпява пълен обрат когато през 90-те години започва работа за фондация "Отворено общество" на Сорос, като през 1998 г. става някакво шибано шефче там.
Затова сега, когато четете крайно обидните му коментари, нетипични за човек с научни титли, имайте предвид кой стои на отсрещната страна.
И тъй като е едновременно тъжно и смешно, изберете втората опция--смейте се!

Евгени Петров е категоричен:

Сега - съвсем сериозно. Прочетох десетки възмутени мнения във ФБ по повод един свръхциничен, свръхгаменски и свръхобиден статус на проф. Евгений Дайнов.
Това не е първата позиция на професора с близко до това по тон и съдържание. Десетки са и са от години.
Влогърката Флора Стратиева преди месеци описа и поведението а Дайнов по време а лекции.
Искам да припомня, че заради подобни изказвани в лекции в Ютюб от СУ беше уволнен проф. Михаил Мирчев.
Не виждам никаква принципна разлика между него и недопустимите публикации в социалата мрежа на проф. Даайнов.
Ето защо призовавам ръководството на НБУ да разгледа както тази, така и предишни публични изяви на проф. Дайнов и ако има еднаква мярка и обективност, да препоръча незабавното му освобождаване като преподавател в уважавания университет.
Що се отнася до медиите, които с удоволствие публикуваха статиите му, някои от тях със спорно и политически пристрастно и необективно съдържание - най-добре е да прегледат в критичен план качеството а авторите си.


От категорията

Economist: Путин изглежда печели войната в Украйна - засега, западните санкции се провалиха

Economist: Путин изглежда печели войната в Украйна - засега, западните санкции се провалиха-Economist--Putin-izglezhda-pecheli-voynata-v-Ukrayna---zasega--zapadnite-sanktsii-se-provaliha_1701924133.jpg

През 2024 г. Русия ще бъде в по-силна позиция да се бие, защото ще има повече ...

7 дек. 2023 | 06:41

Боян Чуков: Зеленски вече разбира, че не е желан в Съединените щати

Боян Чуков-Boyan-Chukov-Snimka--Agentsiya--Fokus-_1697876672.jpg

Америка винаги ще избере Израел пред Украйна, Израел е нещо като 51-ви ...

6 дек. 2023 | 17:10

Гордън Браун: Победата на Тръмп ще донесе отмъщение в САЩ и хаос за световния ред

Гордън Браун-1565509442.jpg

В момент, който спешно се нуждаят от "пожарникар", който да потуши ...

7 дек. 2023 | 18:46

Президентските избори на 17 март вероятно ще подпечатат оставането на Путин на власт в Русия

Президентските избори на 17 март вероятно ще подпечатат оставането на Путин на власт в Русия поне до края на това десетилетие-Vladimir-Putin-Snimka--kremlin-ru_1692092296.jpg

За първи път в президентски избори в Русия ще имат право да гласуват жителите ...

7 дек. 2023 | 14:06

Най-важното

Здравният министър беше бламиран от ресорната парламентарна комисия, коментира тя

Илияна Йотова: Не виждам какво му остава на Хинков, освен да си подаде оставката

Илияна Йотова-Iliyana-Yotova-Snimka--BTA_1701792956.jpg

Според вицепрезидентът по-сериозното е, че скандалът в "Пирогов" ...

7 дек. 2023 | 17:42

Руският петрол се спира от 1 март, но от 1 януари се спира износа на всякакъв вид продукти, произведени от руски петрол

ГЕРБ спират дъвката "Лукойл", дерогацията пада от 1 март. Борисов и Петков постигат консенсус
(Видео)

Борисов: Оттеглихме двата проектозакона на ПП-ДБ и ГЕРБ за дерогацията-Borisov--Otteglihme-dvata-proektozakona-na-PP-DB-i-GERB-za-derogatsiyata_1701963773.jpg

Направихме един междинен вариант, така че безпокойството на колегите, че може ...

7 дек. 2023 | 17:41

Депутатите спряха заседанието на НС заради скандала с болницата

Здравната комисия защити шефа на "Пирогов" от уволнение, Той: Не ми е връчен одитния доклад
(Видео)

Здравната комисия защити шефа на "Пирогов" от уволнение, Той: Не ми е връчен одитния доклад-Zdravnata-komisiya-zashtiti-shefa-na--Pirogov--ot-uvolnenie--Toy--Ne-mi-e-vrachen-oditniya-doklad_1701961520.jpg

Когато финансов министър ти поиска оставката мисля, че няма какво да се чудиш ...

7 дек. 2023 | 15:35

Ние сме изпълнили всички условия от 2011 г. насам, изтъква евродепутатът

Илхан Кючюк за Шенген: Може би си заслужава идеята за частично членство, но има рискове

Илхан Кючюк за Шенген: Може би си заслужава идеята за частично членство, но има рискове-1593865850.png

Големите разширявания обаче не са явление в европейската политика, казва той

7 дек. 2023 | 09:03

Вносители на решението са Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков

Спешно даваме още ракети на Украйна, молим НАТО да ни пази с ПВО

Спешно даваме още ракети на Украйна, молим НАТО да ни пази с ПВО-Speshno-davame-oshte-raketi-na-Ukrayna--molim-NATO-da-ni-pazi-s-PVO_1701955484.jpg

България отваря небето си за обучение на украински пилоти на F-16

7 дек. 2023 | 15:14

Вносителите на двата законопроекта за "Лукойл" заявиха писмено, че ги оттеглят (ВИДЕО)

Обрат! ГЕРБ, ППДБ и ДПС се разбраха: Отпада предложението за отмяна на дерогацията от 1 януари 2024
(Видео)

Обрат! ГЕРБ, ППДБ и ДПС се рзбраха: Отпада предложението за отмяна на дерогацията от 1 януари 2024-Obrat--GERB--PPDB-i-DPS-se-rzbraha--Otpada-predlozhenieto-za-otmyana-na-derogatsiyata-ot-1-yanuari-2024_1701947976.jpg

Само час преди това това Борисов заплаши, че ще си подаде оставката като ...

7 дек. 2023 | 13:10

Ген. Залужни критикува Зеленски, Кличко го подкрепи

NYT: Украйна се раздира от политически скандали на фона на проблемите със западната помощ

Ген. Залужни критикува Зеленски--Ukrainskaya-pravda--Zelenski-obshtuva-s-komandirite-zad-garba-na-Zaluzhni_1701685282.png

Лидерът на опозицията Петро Порошенко не беше пуснат да излезе от страната

7 дек. 2023 | 15:27

Шефът на руското разузнаване предупреди Америка, че Украйна ще стане черна дупка, която ще поглъща все повече ресурси и хора

Наришкин към САЩ: Конфликтът в Украйна ще се превърне за вас във втори Виетнам

Шефът на руското разузнаване предупреди САЩ, че Украйна ще се превърне за тях във втори Виетнам-Sergey-Narishkin_1697117178.jpg

Западът предостави на Киев повече от 246 милиарда долара военна и хуманитарна ...

7 дек. 2023 | 16:58

Иранският президент покани Путин на официална визита, руският лидер прие с благодарност

Путин: Обсъждането на палестинския въпрос е жизненоважно. Раиси: Израелските удари в Газа са геноцид

Снимки: kremlin.ru-Snimki--kremlin-ru_1701977839.jpg

Двамата лидери се съгласиха, че сътрудничеството между двете страни се развива ...

7 дек. 2023 | 21:36