1Проф. Любомир Стойков заедно с Тахир Муевлу, Станимира Йоцова, Мадлена Иванова, Людмила Иванова, Ивет Апостолова и Екатерина Свечева

Абитуриентската мода: Хармония между индивидуалността и празничното облекло

Проф. Любомир Стойков: В България творят прекрасни дизайнери, създаващи шедьоври за абитуриентите!

10463 | 28 февр. 2023 | 18:02

Специална „Вечер на стила“ бе посветена на облеклото на зрелостниците

1Проф. Любомир Стойков заедно с Тахир Муевлу, Станимира Йоцова, Мадлена Иванова, Людмила Иванова, Ивет Апостолова и Екатерина Свечева-i_1677600489.jpgДизайнерката Радостина Долапчиева и топмоделът Станимира Йоцова, облечена в аутфит на модна къща „Алегра“-Dizaynerkata-Radostina-Dolapchieva-i-topmodelat-Stanimira-Yotsova--oblechena-v-autfit-na-modna-kashta--Alegra-_1677600711.jpgДизайнерката Поля Кинова и топмоделът Мадлена Иванова, облечена в тоалет на “Paloma Fashion”-Dizaynerkata-Polya-Kinova-i-topmodelat-Madlena-Ivanova--oblechena-v-toalet-na--Paloma-Fashion-_1677600683.jpgДизайнерката Светослава Кирилова и моделът Людмила Иванова, облечена в неин тоалет-Dizaynerkata-Svetoslava-Kirilova-i-modelat-Lyudmila-Ivanova--oblechena-v-nein-toalet_1677600658.jpgИвет Апостолова, облечена в тоалет на модния бранд “Antony Langountin” и с аксесоари на “Mia Touchè”, заедно с дизайнерката Мария Радославова-Ivet-Apostolova--oblechena-v-toalet-na-modniya-brand--Antony-Langountin--i-s-aksesoari-na--Mia-Touch--zaedno-s-dizaynerkata-Mariya-Radoslavova_1677600641.jpgЕкатерина Свечева, облечена в тоалет на “La Cara Mi Exclusive” и дизайнерката Мила Захариева-Ekaterina-Svecheva--oblechena-v-toalet-na--La-Cara-Mi-Exclusive--i-dizaynerkata-Mila-Zaharieva_1677600620.jpgТопмоделът Мадлена Иванова и Тахир Муевлу с тоалети на модна къща “Andrews”-Topmodelat-Madlena-Ivanova-i-Tahir-Muevlu-s-toaleti-na-modna-kashta--Andrews-_1677600605.jpgПроф. Любомир Стойков задно с Ирен Бабачева, Мария Хаджикирева и Кристина Несторова-Prof--Lyubomir-Stoykov-zadno-s-Iren-Babacheva--Mariya-Hadzhikireva-i-Kristina-Nestorova_1677600580.jpgПроф. Любомир Стойков и Деси Бакърджиева-Prof--Lyubomir-Stoykov-i-Desi-Bakardzhieva_1677600565.jpgПроф. Любомир Стойков заедно с Христо Дурчев и Екатерина Свечева, облечена в тоалет на “La Cara Mi Exclusive”, с дизайнер Мила Захариева-Prof--Lyubomir-Stoykov-zaedno-s-Hristo-Durchev-i-Ekaterina-Svecheva--oblechena-v-toalet-na--La-Cara-Mi-Exclusive--s-dizayner-Mila-Zaharieva_1677600548.jpg

В края на месец февруари се проведе поредното важно събитие, част от социално-културния проект на Академията за мода „Вечери на стила“. Този път естетическият фокус беше поставен върху абитуриентската мода. Гостите се насладиха на предложенията на едни от най-успешните български дизайнери в галерия „Милениум“.


Председателят на Академията за мода проф. Любомир Стойков – естет и културолог, подчерта: „Абитуриентското облекло не е просто част от външността на зрелостниците и фрагмент от тяхната празнична култура. То е основен визуален фактор за подобаващо отбелязване на такъв вълнуващ момент, какъвто е абитуриентската вечер в живота на младежта. Към бъдещите абитуриенти и техните родители ще отправя три апела.

 

Първо, не демонстрирайте по примитивен начин лукс и благосъстояние със свръхскъпи маркови тоалети, а най-напред помислете дали ще ви стоят добре.

 

Второ, кажете „стоп“ на вулгарното и пошлото във външността си и потърсете възможно най-чистия и красив начин да изглеждате модерни и стилни.

 

Трето, внимавайте напъните да станете център на внимание да не ви превърнат в карикатури, палячовци и посмешища. И още нещо – търсете хармония между индивидуалността си и празничното облекло без да обръщате гръб на българската мода. В България творят прекрасни дизайнери, които създават шедьоври за абитуриентските балове!”.


Във вечерта, посветена на темата „абитуриентската мода“, бяха показани няколко тематично издържани произведения на носителите на „Златна игла“ – Радостина Долапчиева, Поля Кинова, модна къща “Andrews”, Мария Радославова и Антон Узунов. Участие взеха и други талантливи и иновативните дизайнери, сред които Мила Захариева и Светослава Кирилова.


Модна къща “Andrews” – носител на „Златна игла 2022“ в категория „Модна къща на годината – мъжка мода“, даде началото на модното ревю, като презентира два тоалета. Първият бе дело на бутик „Ла Бонтé“ (част от семейството на “Andrews” от 2021 г.) – феерична дълга рокля в цвят индиго. Второто произведение беше за мъжката аудитoрия – костюм “Ceremony Slim”.


Мария Радославова – дизайнер на “Mia Touché” и носител на „Златна игла 2022” в категория „Аксесоари“, и Антон Узунов – дизайнер на “Antony Langountin” и носител на „Златна игла 2021“ в категория „Най-добър млад дизайнер“, показаха как аксесоарите и дрехите се допълват и подчертават женския силует по стилен и красив начин.


Модният бранд “Valdini”, с дизайнер Светослава Кирилова, представи един от любимите си модели – аутфит, който излъчва живот и душа – нежно произведение, от което остават спомени от прекрасен женски аромат и чар, от прекрасен силует и прекрасни цветове.


Носителят на „Златна игла“ – модна къща “Paloma Fashion”, с дизайнер Поля Кинова, презентира модел “Zenobia” от колекция “Queen of Paloma” 2023. Роклята е изработена от дантела, пайети и метални текстури, които са топ тренд и допринасят гарантиран ефект за запомняща се атрактивна визия.


Модното ревю завърши с Радостина Долапчиева – дизайнер на модна къща „Алегра“ и носител на „Златна игла 2022“ в категория „Абитуриентска мода“, като предложи модел „Естер“ от колекция “Un Amor”, който е в линия русалка с подвижен шлейф.


Водеща на събитието бе Екатерина Свечева – лице на „Златна игла 2022“, инфлуенсър и топмодел. Тя беше облечена в тоалет на модния бранд “La Cara Mi EXCLUSIVE“ с дизайнер Мила Захариева. Аутфитът беше издържан в стила на малката черна рокля, а уникалността му се изразяваше в авторския десен на подплатата, който е изработен специално за бранда.


Меценат на „Вечер на стила“ беше г-н Христо Дурчев и неговата компания „Балкантел“. Изисканото събитие беше уважено от ярки представители на медиите, културата, изкуството, артистичния свят и бизнеса, сред които проф. Ефрем Ефремов, Весела Мирянова, Деси Бакърджиева, Елена Караколева, Десислава Краваева, Кирил Чалъков, Ирина Гъркова, Иво Кръстев, Лидия Ангелова, Стела Йорданова, Цвети Радойчева, Анна Банова, Васил Банов, Костадин Жиков, Любен Станев, Кристина Несторова, Диана Конова и др. Присъстваха и студенти на проф. Любомир Стойков от специалностите „Моден дизайн“, „Журналистика и медии“, „Журналистика“, „Връзки с обществеността“ в НХА, УНСС и ФЖМК.Проф. Любомир Стойков: В България творят прекрасни дизайнери, създаващи шедьоври за абитуриентите!

Специална „Вечер на стила“ бе посветена на облеклото на зрелостниците

От категорията

Високотехнологичен постмодерен фитнес център отваря врати след броени дни
(Видео)

Цветизара Найденова и проф. Любомир Стойков-Tsvetizara-Naydenova-i-prof--Lyubomir-Stoykov_1721657783.png

Два пъти по-високи резултати за два пъти по-кратко време

22 юли 2024 | 17:09

Кралски биограф твърди: Даяна виждаше принц Хари като по-подходящ владетел от по-големия му брат

Кралски биограф твърди: Даяна виждаше принц Хари като по-подходящ владетел от по-големия му брат-Kralski-biograf-tvardi--Dayana-vizhdashe-prints-Hari-kato-po-podhodyasht-vladetel-ot-po-golemiya-mu-brat_1720973811.jpg

„Хората биха били изумени от обикновения живот, който живеем с Уилям. Аз ...

14 юли 2024 | 19:15

Започна програмата „Забавно лято, грижовна есен“ за 10-та година в тютюнопроизводителните региони

Започна, програмата, „Забавно лято, грижовна есен“ за 10-та година в тютюнопроизводителните региони -Zapochna--programata---Zabavno-lyato--grizhovna-esen--za-10-ta-godina-v-tyutyunoproizvoditelnite-regioni-_1721758676.jpg

Програмата на Фондация „BCause“ за подкрепа на местните общности в отдалечени ...

23 юли 2024 | 21:16

Вокалният педагог на Сан Ремо журира младежкия конкурс „Киното – моя любов, моя песен“ във Варна
(Видео)

Вокалният педагог на Сан Ремо журира младежкия конкурс „Киното – моя любов, моя песен“ във Варна-Vokalniyat-pedagog-na-San-Remo-zhurira-mladezhkiya-konkurs--Kinoto---moya-lyubov--moya-pesen--vav-Varna_1721765191.jpg

Музикалният специалист е разработил с екип от лекари своя лична методика, която ...

20 юли 2024 | 23:06

НАЙ-ВАЖНОТО

Няма опънат чадър от страна на МВР над Ивелин Михайлов, категоричен е министър Калин Стоянов

28 проверки на МВР срещу Ивелин Михайлов за финансови измами, побои и следене

Министър Стоянов: Няма опънат чадър от страна на МВР над Ивелин Михайлов-Ministar-Stoyanov--Nyama-opanat-chadar-ot-strana-na-MVR-nad-Ivelin-Mihaylov_1721825077.png

Има съмнения за схема за пране на пари, при която имотите се закупуват на силно ...

24 юли 2024 | 15:43

Докато не се произнесе съдът, председател на БСП съм аз и аз трябва да подпиша документите за ЦИК, добави тя

Нинова: Няма да отида на Бузлуджа. Не мога да съм до Гуцанов и Зафиров. Искат да ме изключат от БСП

Нинова: Няма да отида на Бузлуджа. Не мога да съм редом до Борислав Гуцанов и Атанас Зафиров-Ninova--Nyama-da-pozvolim-izprashtane-na-voynitsi-v-Ukrayna--Veche-vnesohme-takova-reshenie-v-parlamenta_1717569386.jpg

Сегашното ляво обединение ще доведе до още по-голямо разединение. Наказват ...

24 юли 2024 | 17:38

Ще ви разказвам как са потулени делата на ПП-ДБ, на техния баща Радев, защо нищо не прави прокуратурата

Пеевски: Искам да знам - колко срещи е имал Христо Иванов с шефа на съда и с главния прокурор
(Видео)

Пеевски: Тепърва ще ви разказвам защо са потулени делата на ПП-ДБ и Радев-Delyan-Peevski_1720014052.jpg

По-рано днес Пеевски изпрати до МВР, Прокуратурата и ДАНС доклада за ...

24 юли 2024 | 09:33

Трябва да се смирим. Другите да използват бухалки, ние ще работим за хората, каза Борисов

Борисов: Николай Ненчев е бил 4 години военен министър, кандидатурата му за посланик е добра
(Видео)

Борисов за третия мандат: Станахме като прогноза за времето-Liderat-na-GERB-i-na-PG-na-GERB-SDS-Boyko-Borisov-Snimka--BTA_1721302535.jpg

Винаги съм бил против институциите и съдебната власт да се ползват за арбитър ...

24 юли 2024 | 09:37

Най-бързият механизъм за подкрепа е по програма de minimis

Министър Тахов: Има шанс до петък да подпомогнем земеделците с изгорели ферми

Министърът на земеделието и храните д-р Георги Тахов-Ministar-Georgi-Tahov-shte-inspektira-shtetite-ot-pozharite-v-Haskovsko-Snimka--MZH_1721641221.jpg

"От два месеца съм министър и минах през много обстоятелства, които са ...

24 юли 2024 | 20:35

От Киев реагирали остро на кандидатурата му за български посланик

Спрели назначението на одобрения от Радев Петър Танев за посланик в Украйна заради съпруга рускиня

Румен Радев одобрил Петър Танев за посланик в Украйна-Radev-se-yadosa--Nikolay-Nenchev-nyama-kachestva-i-podgotovka-za-poslanik--otkazah-da-go-naznacha-_1721711845.jpg

Очевидно е, че г-н Ненчев има необходимите качества, още повече, че е минал ...

24 юли 2024 | 18:28

Когато БСП е била управляваща, от Бузлуджа са прозвучавали намеренията й в изпълнителната власт

И "Бузлуджа" влезе в битката за БСП. Храмът не бива да бъде подпалван отвътре

--_1670329277.jpg

Дори през 1997 година една от най-тежките за левицата на никого и през ум не му ...

24 юли 2024 | 18:14

Христо Иванов, Атанас Славов, Йонко Грозев, Андрей Янкулов са в яростна атака срещу висшите магистрати

Истеричната кампания срещу Конституционния съд и провалената съдебна реформа на Христо Иванов

Истеричната кампания срещу Конституционния съд и провалената съдебна реформа на Христо Иванов-Isterichnata-kampaniya-sreshtu-Konstitutsionniya-sad-i-provalenata-sadebna-reforma-na-Hristo-Ivanov_1721724406.jpg

В близките дни магистратите трябва да се произнесат по атакуваните ...

23 юли 2024 | 11:21

Европейската комисия издава шест препоръки за нашата страна

ЕК отчита промените в Конституцията на България в годишния доклад за върховенството на закона

-Evropeyska-komisiya--EK_1712853186.jpg

Отбелязва се липсата на напредък за постигането на окончателни присъди по дела ...

24 юли 2024 | 12:56