Проф. Стоян Денчев получи международно признание

Българският учен и общественик ще списва „Высшее образование сегодня“

Проф. Стоян Денчев е избран за член на Международния редакционен съвет на руско списание

3073 | 9 окт. 2019 | 11:42

Списанието се издава от 2001 год. и се разпространява в Росия, СНГ -Общността на независимите държави. Освен проф. Денчев в състава влизат изтъкнати световни учени и университетски преподаватели от няколко европейски страни и САЩ

Проф. Стоян Денчев получи международно признание-1570610677.jpgПроф. Стоян Денчев получи международно признание-1570610878.png

От няколко дни известният български учен и общественик проф. Стоян Денчев е избран за член на Международния редакционен съвет на руското списание „Высшее образование сегодня“ (Висшето образование днес).


Списанието се издава от 2001 год. и се разпространява в Росия, СНГ -Общността на независимите държави (страните от бившия Съветски съюз), Балтийските държави, Европа , Канада и САЩ.


Высшее образование сегодня е ежемесечно научно и професионално списание по проблемите на висшето образование. То е рецензирано издание на Висшата атестационна комисия на Руската федерация. В него се публикуват статии по педагогически, психологически, социални, икономически и други аспекти от развитието на висшето образование в света. Показва се най-добрия опит, свързан с подготовката и повишаване на квалификацията на кадрите на висшите училища. Дават се обзорни мнения на най-добрите световни специалисти по проблемите на образованието.


Главен редактор на списанието е проф. В. М. Филипов, академик на Руската академия на образованието и председател на Висшата атестационна комисия на Руката федерация.


От руска страна членове на редколегията са и проф. В. А. Садовничий, ректор на Московския държавен университет „М. В. Ломоносов“ и президент на Руския съвет на ректорите; проф. Зернов, ректор на Новия руски университет и председател на Асоциацията на недържавните вузове на Русия; проф. Г. А. Бордовский, президент на Руския държавен педагогически университет „А. И. Херцен“ и др.


Освен проф. Денчев в състава на Международния редакционен съвет влизат изтъкнати световни учени и университетски преподаватели от няколко европейски страни и Съединените американски щати.


От категорията

Томислав Дончев и Даниел Митов стават първи заместници на Бойко Борисов в ГЕРБ

Даниел Митов и Томислав Дончев стават първи зам.-председатели на ГЕРБ
-1620716199.jpg

Проф. Ангелов вчера е станал член на партия ГЕРБ.

11 май 2021 | 10:02

Новите министри: Проф. Стоилов - правосъдие, проф.Минеков- култура, проф. Кацаров - здравеопазване

Новите министри:  Янаки Стоилов - правосъдие, д-р Кацаров - здравеопазване, Минеков- култура-1620678198.jpg

Новият външен министър пристига от Дания - посланик Светлан Стоев. Доскорошният ...

11 май 2021 | 06:02

Мирослав Боршош е назначен за заместник-кмет на София

Мирослав Боршош-1499783462.jpg

Той е създател на емблематичните за София културни пространства - литературен ...

11 май 2021 | 10:10

"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в част от м. „Гърдова глава“

-1590999253.png

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната ...

11 май 2021 | 10:01