Путин към народа: Признаваме независимостта на Донецк и Луганск

НАЦИЯТА ДА СЕ ГОТВИ ЗА ОТВЕТЕН УДАР - КРИЛАТИ РАКЕТИ МОГАТ ДА УДАРЯТ МОСКВА

Путин към народа: Признаваме независимостта на Донецк и Луганск! Незабавно ще им предложим помощ!

45558 | 21 февр. 2022 | 20:57

Руският лидер подписа с ръководителите на ДНР и ЛНР договори за дружба, сътрудничество и взаимопомощ. Според експертите подписването на договорите ще позволи на Москва да окаже военна помощ на двете републики

Путин към народа: Признаваме независимостта на Донецк и Луганск-1645475117.jpgНа церемонията присъстваха и лидерите на двете републики -  Денис Пушилин (ДНР) и Леонид Пасечник (ЛНР), които също поставиха подписите си под двустранните споразумения с Русия. -1645481184.jpgУказът на Путин за признаването на Донецката народна република -1645481157.jpgУказът на Путин за признаването на Луганската народна република-1645481071.jpgПутин подписа укаите за признаване независимостта на Донецк и Луганск!-1645476204.jpgЛенин, Сталин и Хрушчов създадоха Украйна чрез откъсване на територии от Русия, обяви руският лидер-1645474931.jpgВладимир Путин прави обръщение към руския народ-1645470018.jpg

"Признавам суверенитета на ДНР и ЛНР и подписах указа за това, без никакво забавяне!" Това обяви тази вечер президентът на РФ Путин Владимир Путин в обръщение към руския народ.

 

ПУТИН ПОДПИСА УКАЗИТЕ ЗА НЕЗАВИСИМОСТТА НА ДНР И ЛНР

 

На официална церемония в Кремъл Путин подписа укази за признаването на независимостта на двете републики, както и договори за дружба, сътрудничество и взаимопомощ с тях.

 

На церемонията присъстваха и лидерите на двете републики -  Денис Пушилин (ДНР) и Леонид Пасечник (ЛНР), които също поставиха подписите си под двустранните споразумения с Русия. 

 

Преди това президентът аргументира решението си в едночасова телевизионна реч, завършвайки с думите:

„Считам за необходимо да приема отдавна назряло решение - незабавно да призная суверенитета на Донецката народна република и Луганската народна република. Моля федералното събрание на Руската федерация да подкрепи това решение, а след това - и да ратифицира договорите за Дружба и взаимопомощ с двете републики. Незабавно трябва да се прекратят военните действия там, в противен случай ще бъдат обявени други мерки. Моля руската Дума да ратифицира тези документи и незабавно да им предложи помощ". 

 

Решението на Кремъл дефакто значи, че за Русия "републиките" вече са независими и че те имат с Москва договори за сигурност, които биха предоставили фактическа руска защита на двата неконтролирани от Киев района. Предстои да се разбере и дали заплаха на двете Републики (каквато Москва твърди, че има) би дала достатъчно основание за нахлуване в Украйна, за да бъдат те защитени. 

 

За новината стана ясно преди речта на Путин, тъй като той я съобщи на лидерите на Франция и Германия, което стана известно от сайта на Кремъл.

 

За утре е насрочено съвместно заседание на двете камари на парламента - Държавната дума и Съвета на федерацията. Няма съмнение, че решението на президента ще бъде единодушно подкрепено, а съответните документи - ратифицирани.

 

Путин поздрави Денис Пушилин и Леонид Пасечник с подписването на договорите.

 

Според експертите подписването на договорите ще позволи на Москва да окаже военна помощ на двете републики.

 

ЕДНОЧАСОВО ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ НАРОДА

 

В обръщението си към народа Путин каза, че ситуацията в Източна Украйна отново е станала критична.

"Още веднъж искам да подчертая, че за нас Украйна не е просто съседна страна. Тя е неразделна част от нашата собствена история, култура и духовно пространство. Това са наши другари, близки, сред които имаме не само колеги, приятели, но и роднини, хора, които имат с нас кръвни, семейни връзки", подчерта в телевизионното си обръщение Путин.

"Въпросът е много сериозен. Ситуацията в Донбас придоби критичен характер. Не искам да давам оценки, а да кажа следващите стъпки.

 

Украйна не е съседна наша страна, а е неотделима част от нашата история, там са нашите близки и приятели", заяви той.

 

ЛЕНИН, СТАЛИН И ХРУШЧОВ СЪЗДАДОХА УКРАЙНА ОТ РУСКАТА ЗЕМЯ

"За да обясним действията на Русия и целите, които си поставяме, трябва да кажа няколко важни думи: Съвременна Украйна бе създадена изцяло от Русия. Сталин присъедини СССР и й даде някои земи, по-рано принадлежали на Румъния и Полша. През 1954 г- Хрушчов също ѝ подари допълнителни земи. Така се сформира територията на съвременната Украйна", подчерта Путин.

"Този процес започва на практика веднага след революцията от 1917 г, при което Ленин и неговите съратници са вършили нещата по особено груб за самата Русия начин - за сметка на отделянето, откъсването от нея на части от нейните собствени исторически територии", отбеляза Путин.

Според президента Украйна може да бъде наречена на името "на Владимир Илич Ленин", той е нейният автор.

Според президента при създаването на СССР болшевиките са удовлетворявали всички прищевки на националистите, за да се задържат на власт на всяка цена.

И ако Украйна, създадена от болшевиките, иска истинска декомунизация, Русия е съгласна, отбеляза Путин.

 

ГРЕШКИТЕ НА БОЛШЕВИКИТЕ ДОВЕДОХА ДО ПРОВАЛА НА СССР

 

Грешките на болшевиките доведоха до провала на СССР, а разпадането на историческа Русия лежи на тяхната съвест, отбеляза президентът в обръщението си към народа.

"Две години преди разпадането на СССР неговата съдба фактически беше предрешена. Сега радикалите и националистите, в това число и преди всичко в Украйна, си приписват като заслуга извоюването на независимостта," отбеляза Путин.

Това обаче съвсем не е така, подчерта президентът.

"До разпадането на нашата единна страна доведоха историческите, стратегически грешки на лидерите на болшевиките, ръководствата на КПСС, допуснати по различно време в държавното строителство, икономическата и националната политика. Разпадът на историческа Русия под името СССР лежи на тяхната съвест", констатира руският лидер.

Той отбеляза, че правото на републиките на излизане от СССР е било като заложена мина, тъй като бацилът на национализма в годините на съветската власт не е изчезнал.

 

Путин заяви, че след разпадането на СССР Русия е сътрудничила с Украйна открито, честно и с уважение към нейните интереси.

 

Общите печалби за украинския бюджет от помощите на Русия за периода 1991-2013 г по експертни оценки възлизат на $250 млрд, обяви Путин. Той отбеляза, че Украйна се е възползвала безцеремонно от руската помощ, достигайки до откровена кражба на природен газ.

 

УКРАЙНА СЕ УПРАВЛЯВА ОТВЪН


Украйна е поставена под управление отвън. "Зестрата от имперските и съветските времена е профукана и окрадена от съвременна Украйна", отбеляза Путин. Газотранспортната система на страната е дотолкова овехтяла, че експлоатацията ѝ е свързана с големи искове.

Имаме преки доказателства, че агресивните действия на Украйна срещу Крим се предприемат при подкрепата на чужди специални служби, отбеляза още Путин.

Той заяви, че имената на виновните за трагедията от 2 май 2014 г в Одеса са известни и ще бъде направено всичко, за да бъдат те открити и предадени на съд. Тогава най-малко 46 души бяха убити, а десетки други бяха ранени при обсадата на сградата на профсъюзите, по-голямата част от тях от пожар, предизвикан от коктейли "Молотов".

 

Заплахата на Украйна отново да стане ядрена държава не е празнословие, Киев има възможности да направи това и Русия не може да не се почувства заплашена, заяви още президентът.

САЩ изкарват Русия враг единствено защото не им е необходима такава голяма стана, подчерта Путин.

Той отбеляза, че материалната подкрепа за т.нар. "протестен лагер" на площада на Независимостта в Киев през 2014 г от страна на посолството на САЩ е възлизала на $1 млн на ден.

Радикалите, които се възползваха от спрадевливия гняв на хората срещу корупцията и системата в Украйна, доведоха до Майдана и държавния преврат.

"При това те получаваха пряко съдействие от чужди държави", изтъкна Путин.

 

ВЛИЗАНЕТО НА УКРАЙНА В НАТО Е ПРЯКА ЗАПЛАХА ЗА РУСИЯ

 

Влизането на Украйна в НАТО е пряка заплаха за сигурността на Русия, отбеляза президентът. Тя ще послужи като преден плацдарм за удар на пакта срещу Русия, категоричен бе Путин.

Западът шантажира Русия със санкции, но предлог за тях винаги ще бъде намерен или изфабрикуван, уверен е той. Президентът заяви, че Русия никога няма да отстъпи от своя национален суверенитет и своите ценности.

 

ЗА КРИМ

 

"Отделно ще кажа и за Крим. Жителите на полуострова направиха своя свободен избор - да бъдат заедно с Русия. На тази ясна воля киевските власти не могат да противопоставят друго, освен агресивни действия, активиране на гнезда от екстремисти, в това число радикални ислямистки организации, прехвърляне на диверсионни групи за тероистични актове срещу обекти на критично важна инфраструктура, за похищение на граждани на Русия. И ние имаме преки доказателства, че тези агесивни действия се предприемат при подкрепата на чужди спецслужби", заяви Путин.

"През март 2021 г Украйна прие нова военна стратегия. Този документ на практика е напълно посветен на Русия, поставя си за цел да вкара чужди държави в конфликт с нашата страна. Стратегията предполага организирането в руски Крим и на територията на Донбас на терористична нелегална организация", добави Путин.

Хората в Крим и Севастопол през 2014 г провалиха плановете на НАТО да разгъне инфраструктурата си на полуострома, заяви още руският президент.

"Построеният от американците Център за морски операции в Очаков им позволява да осигуряват действията на корабите на НАТО, вклчително използването на високоточни оръжия против Черноморския флот и нашата инфраструктура по цялото Черноморско крайбрежие. По онова време САЩ възнамеряваха да създадат подобни обекти и в Крим. Но хората от Крим и Севастопол провалиха нези планове и ние винаги ще помним това", увери Путин.

 

Още през 1991 г. Украйна започна да следва чужди политически интереси, които започнаха да стават интереси на управляващите, но не и на обикновения народ. Интересите се състояха в това да оказват услуги на геополитическите врагове на Русия, вместо да правят живота на хората по-добър. Започна борба с различни олигархически кланове, корупцията придоби особен характер - тя разяде украинското правителство. Именно тя доведе до преврат през 2014 г.", допълни Путин.

 

МАЙДАНЪТ НЕ ВЪРНА ДЕМОКРАЦИЯТА В УКРАЙНА

"Майданът не върна демокрацията в Украйна, а напротив - доведе ситуацията там до задънена улица. Украйна е в остра криза - през 2019 г. почти 6 милиона украинци - около 15% от цялото население, са били принудени да търсят хляб извън пределите на страната. През 2020 г. в условията на пандемията над 6000 лекари са напуснали страната, за да работят в чужбина", каза още Путин.

"Искам да кажа направо: когато нашето предложение за равноправен диалог със САЩ и НАТО бе отхвърлен, Русия има пълно право да обезпечи собствената си безопасност и така и ще постъпи", подчерта Путин.

 

НАЦИЯТА ДА СЕ ГОТВИ ЗА ОТВЕТЕН УДАР - КРИЛАТИ РАКЕТИ МОГАТ ДА УДАРЯТ МОСКВА ЗА 5 МИН.

 

Обръщам се към нацията да са готови за внезапен удар към страната ни. В стратегически американски документи е записано, че може да се очакват такива удари. В документите на НАТО Русия е посочена като основна заплаха за евроатлантическия съюз.

 

Не искаме да вярваме в това, но това са фактите. Искам те да са ясни за Украйна, и за Русия. Тактическата авиация на НАТО може да порази границите ни до Казахстан, а техниката на НАТО ще позволи да контролират въздушното ни пространство до Урал. С балистически ракети могат да поразят цели до 5000 километра.

 

Крилати ракети могат да ударят Москва за пет минути, а други ракети могат да стигнат дори за 4. Това е като да ти забият нож в гърлото, допълни Путин.

 

Миналия декември дадохме на западните си партньори договор с гаранция за безопасност между САЩ, НАТО и Русия. Отговориха ни с много общи думи, с никаква конкретика. Отнесоха дискусията настрани, като казаха, че всички предложения ще се коментират в пакет. Никой не обърна внимание на основните ни три искания.

 

Три ключови пункта искахме: край на разширението на НАТО, спиране на разполагането на войсик покрай границите ни, и връщане на състоянието на войските на НАТО в състоянието им от 1997 г.

 

Всяка страна има право да встъпва в каквито и да е военни съюзи и да се защитава както иска - не сме променили това искане.

В момента всеки се опитва да ни шантажира.

 

ЗА ДОНБАС


Относно Донбас - управляващата върхушка в Украйна не иска мирно решение на конфликта, а напротив - опитва се да създаде нова авантюра като през 2014 г. Използват непрекъснато безпилотни самолети, издевателстват над хората, включително жени, стари хора и деца.

Цивилизованият мир е нарушен, когато нарушават правата на хората и ги тероризират - колко може да продължи това?

Сменят се президенти и депутати в Радата, но не спира националистическият характер, завладял режима в Киев! Те не искат друго решение на въпроса с Донбас, освен военен.

 

ЧУЖДИ СТРАНИ ВЪОРЪЖАВАТ УКРАЙНА

 

"Всички говорят за война днес, а целият свят защитава Украйна. Днес тя заговори за ядрено оръжие, а забравя, че всичкото й оборудване идва от Русия! Затова, ако тя днес реши да прави такова оръжие, ще й е лесно, особено когато то се поддържа от чужди страни. Днес усилено се говори за оръжие за масово поразяване - още повече когато западните сътрудници казват, че ще помогнат на Украйна за това. Като безкраен поток чужди страни въоръжават Украйна като демонстрация на огромна сила. Постоянно в страната присъстват чужди военни. Командването на украинските военни сили се осъществява от НАТО.

 

САЩ взеха територията на Русия като сцена на военен театър. Вече е приет закон за участие в многонационални учения - ясно е, че става въпрос за войските на НАТО, и в близките години са планирани множество учения. За всички е ясно, че това е само претекст към увеличаването на военните в страната, а въздушното й пространство е отворено за чужди самолети и дронове, с които се наблюдава и състоянието на Русия. Същото е и положението в Черноморието", заяви още Путин.

 

Той припомни, че според Конституцията на Украйна не може да се разполагат чужди войски. "Да, всяка страна има правото да избира членството си в съюзи, но според международните документи е записано, че няма право да укрепва своята система в ущърб на други страни. Встъпването на Украйна в НАТО е пряка заплаха за Русия", подчерта руският президент, и допълни, че Украйна е длъжна да се съобрази с волята на по-стария си партньор.

 

САЩ ИСКАТ УКРАЙНА ДА НИ Е ВРАГ

 

"Сега искам да попитам: защо, защо е всичко това? Добре, не искате да сме ви съюзник, но защо ни правите враг? Отговорът е един: защото САЩ искат така! Това е и отговорът на всичките ни опити за диалог", каза още Путин като припомни петте вълни на разширяване на алианса на изток.

 

РУСКАТА ДУМА НЕЗАБАВНО ДА ПРЕДЛОЖИ ПОМОЩ НА ДНР и ЛНР


Затова Русия признава независимостта на ДНР и ЛНР. Моля руската Дума да ратифицира тези документи и незабавно да им предложи помощ!

Незабавно трябва да се прекратят военните действия там, в противен случай ще бъдат обявени други мерки, завърши Путин.

Веднага след обръщението на Путин бяха подписани указите за обявяване на независимостта на двете отцепили се републики.

 

По-рано пресслужбата на Кремъл съобщи, че Владимир Путин е провел телефонни разговори с президента на Франция Еманюел Макрон и канцлера на Германия Олаф Шолц. Руският лидер ги е уведомил, че възнамерява да подпише указ за признаването независимостта на ДНР и ЛНР.


Президентът е информирал събеседниците си за заключенията на разширеното заседание на Съвета по сигурността на РФ, на което е била обсъдена ситуацията около Донбас. Отбелязал е и искането на ДНР и ЛНР за принаване на техния суверенитет във връзка с военната агресия на украинските власти и масираните обстрели на територията на Донбас, от които страда мирното население.

 

"Във връзка с всичко това президентът на Русия заяви, че много скоро ще подпише съответния указ", уточни по-рано днес пресслужбата на Кремъл, като даде да се разбере, че признаването на двете републики ще стане до часове..

 

ЛАВРОВ


По-рано днес министърът на външните работи Сергей Лавров подчерта, че Киев саботира минските споразумения, като се отказва от пряк диалог с Донецк и Луганск. „Единственият конфликт, при който едната от страните отказва да разговаря с другата и това напълно се подкрепя от Запада е конфликтът в Източна Украйна".

 

КОЗАК

 

В същия дух се изказа и Дмитрий Козак, който води от името на Русия преговорите в нормандския формат на равнище политически съветници.

„Днес е напълно очевидно, че Донбас е абсолютно ненужен и на Украйна, и на нейните западни съюзници. При каквито и да било условия". 

 

ВОЛОДИН

 

А председателят на Държавната дума Вячеслав Володин припомни, че още миналата седмица депутатите приеха проект на постановление за признаването на Донецката и Луганската народна република.

 

ЗЕЛЕНСКИ

 

Украинският президент Володимир Зеленски свика тази вечер извънредно заседание на Националния съвет за сигурност и отбрана.

 

БАЙДЪН и МАКРОН

 

Президентите на Съединените щати и на Франция - Джо Байдън и Еманюел Макрон - заседават спешно със съветниците си по сигурността заради действията на Русия.

 

Ходът на Москва може да провали предложението за среща на високо равнище с президента на САЩ Джо Байдън, за да се предотврати нахлуването на Русия в Украйна.

 

Рублата ускори понижението си по време на изказването на Путин, като в един момент се падна до над 80 рубли за долар.

 

С решението си Путин отхвърли предупрежденията на Запада, че подобна стъпка ще бъде незаконна, ще провали мирните преговори и ще предизвика санкции срещу Москва.

 

Русия отрича да планира да нападне съседката си, но заплаши с неуточнени "военно-технически" действия, ако не получи широки гаранции за сигурност, включително обещание, че Украйна никога няма да се присъедини към НАТО.

 

Признаването на районите, контролирани от бунтовниците, може да проправи пътя на Москва да изпрати открито военни сили в двата сепаратистки региона - Донецк и Луганск - и да твърди, че се намесва като съюзник, за да ги защити от Украйна.

 

БОРОДАЙ

 

Александър Бородай, член на руския парламент и бивш политически лидер на Донецк, заяви, че тогава сепаратистите ще се обърнат към Русия с молба да им помогне да си върнат контрола над частите от двата региона, които все още са под контрола на украинските сили. 

 

БОРЕЛ

 

Европейският съюз предупреди за санкции от страна на блока от 27 държави, ако Москва анексира или признае двата региона в източната част на Украйна, които до голяма степен се контролират от подкрепяните от Русия сепаратисти.

 

"Ако има анексиране, ще има санкции, а ако има признаване, ще сложа санкциите на масата и министрите ще решат", заяви ръководителят на външната политика на ЕС Жозеп Борел след среща на външните министри на блока.

 

ДЖОНСЪН

 

Британският премиер Борис Джонсън заклейми признаването от страна на Москва на независимостта на сепаратистки региони на Украйна като „очевидно нарушение на суверенитета на страната“ и „отказ“ от Минските мирни споразумения.

 

ГУТЕРИШ

 

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш отмени посещението си в Демократична република Конго в понеделник и реши да се върне бързо в Ню Йорк поради влошаващата се криза около Украйна.

 

СТОЛТЕНБЕРГ 

 

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди, че ако Путин признае двете републики за независими, това ще бъде нарушение на Минските споразумения и международното право. "Ако това се случи, ще бъде още едно флагрантно нарушение на териториалната цялост и суверенитета на Украйна", заяви той на пресконференция преди началото на заседание на военните министри на страните от Алианса в Брюксел.

 

БАЙДЪН

 

На 19.02.2022 Джо Байдън излезе с изявление в Белия дом, в което заеви,че вярва, че руският президент Владимир Путин е решил да нахлуе в Украйна. "Към този момент съм убеден, че той е взел решението", каза американският президент. "Ние правим всичко по силите си, за да премахнем всяка причина, която Русия може да даде, за да оправдае нахлуването в Украйна и да им попречим да го направи. САЩ и нашите съюзници са готови да защитават всеки сантиметър от територия на НАТО от всякаква заплаха за нашата колективна сигурност", добави президентът.

 

По-рано тази седмица американски и европейски официални представители заявиха, че САЩ и съюзниците им не са напълно единни как да реагират в случай на засилена подкрепа за проруските сепаратисти.

 

Решението на Кремъл също така ще стесни дипломатическите възможности за избягване на войната, тъй като е изричен отказ от седемгодишното примирие с посредничеството на Франция и Германия, изтъквано като рамка за бъдещи преговори за по-широката криза. 

 

Отделно от това Москва заяви, че украински военни диверсанти са се опитали да навлязат на руска територия с въоръжени превозни средства, което е довело до смъртта на петима души - обвинение, отхвърлено от Киев като "фалшива новина". 

 

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 Путин към народа: Ленин и съратниците му създадоха Украйна чрез откъсване на територии от Русия

Руският лидер подписа с ръководителите на ДНР и ЛНР договори за дружба, сътрудничество и взаимопомощ. Според експертите подписването на договорите ще позволи на Москва да окаже военна помощ на двете републики
Намери своята история

От категорията

Бивш командващ руските Въздушно-космически сили: И България снабдява Киев с бойни самолети

Генерал-полковник Виктор Бондарев-General-polkovnik-Viktor-Bondarev_1664281111.jpg

Генерал-полковник Виктор Бондарев, който в момента е председател на комитета на ...

27 септ. 2022 | 15:16

Десницата получава 237 места в Камарата на депутатите и 115 места в Сената на италианския парламент

Бъдещият премиер на Италия Джорджа Мелони Снимка: Фейсбук-Badeshtiyat-premier-na-Italiya-Dzhordzha-Meloni-Snimka--Feysbuk_1664272618.jpg

Очертава се убедително мнозинство на десните и в двете камари, в които има ...

27 септ. 2022 | 12:55

Бивш командващ британската армия: Можем да потопим целия руски Черноморски флот

Лорд Ричард Данат-Lord-Richard-Danat_1664288878.jpg

"Ултранационалистите в Русия могат да спретнат дворцов преврат и да свалят ...

27 септ. 2022 | 17:27

Първа в Европа! Унгария ще проведе национално допитване "за" или "против" санкциите срещу Русия

Първа в Европа! Унгария ще проведе национално допитване "за" или "против" санкциите срещу Русия-1649013793.jpg

Вече има много гневни хора. Не е чудно, че ядосан и излъгани хора сменят ...

27 септ. 2022 | 17:25

Най-важното

Повод за неговата остра реакция е смъртта на полицейски служител от Стралджа

Гешев зове: Да предприемем решителни и безкомпромисни мерки за възпиране убийствата на пътя

Гешев: Да предприемем решителни и безкомпромисни мерки за възпиране убийствата на пътя-1645097846.jpg

Всички институции, призвани да служат на гражданите, трябва да предприемем ...

27 септ. 2022 | 14:07

Откриването стана неслучайно на 22 септември, денят на обявяването от Цар Фердинанд I на Българската независимост!

Радев се "скри" в Деня на Независимостта във "Врана". Заедно със Симеон II слушат млади таланти

В Царския Дворец Врана се състоя първият музикален фестивал “Стремеж”.
Снимки Невена Рикова-V-Tsarskiya-Dvorets-Vrana-se-sastoya-parviyat-muzikalen-festival--Stremezh-_1664278915.jpg

Царския Дворец Врана се състоя първият музикален фестивал “Стремеж”, посветен ...

27 септ. 2022 | 14:41

Радев реставрира целия екип на Юруков-Лукарски в министерство на икономиката

Чистката! Кабинетът на Радев назначи миска за финансов контрольор на АПИ

Мисис България – Радка Орцова е назначена за финансов контрольор на „Агенция пътна инфраструктура“-Misis-Balgariya---Radka-Ortsova-e-naznachena-za-finansov-kontrolyor-na--Agentsiya-patna-infrastruktura-_1664277974.jpg

Чистката, провеждана от служебното правителство в различни държавни структури и ...

27 септ. 2022 | 13:44

Всички само обещаваха, ние направихме конкретни неща за Северозапада, заявява тя

Нинова: Бойко плаши, че няма да има пари за пенсии. Няма, ако ги дадете с Радев за нови самолети

Лидерът на БСП Корнелия Нинова във Видин, където продължи обиколката си в страната-Liderat-na-BSP-Korneliya-Ninova-vav-Vidin--kadeto-prodalzhi-obikolkata-si-v-stranata_1664285320.jpg

Страната има нужда от стабилно управление и предвидимост, категорична е лидерът ...

27 септ. 2022 | 16:26

Ако няма разбирането на народа и подкрепата на политическата класа, декември месец няма да има пари за пенсии, предупреди той

Борисов: Влизаме в дългова спирала, това е тотален крах на финансовата система! (ВИДЕО)
(Видео)

Кадър: Фейсбук-Kadar--Feysbuk_1664269275.jpg

"От няколко месеца, стана година, ние алармираме, че всяка седмица се ...

27 септ. 2022 | 11:54

Ако се състави друго правителство, то ще е за да вкара страната ни в конфликт, смята лидерът на формацията

Костадинов: Ще подкрепим само кабинет с мандата на "Възраждане"

Костадинов: Ще подкрепим само кабинет с мандата на "Възраждане"-Kostadinov--Shte-podkrepim-samo-kabinet-s-mandata-na--Vazrazhdane-_1664260835.jpg

„Русия ще спечели тази война, защото тя отиде там, за да защитава свои ...

27 септ. 2022 | 09:39

ГЕРБ предложихме визия, експертиза и екип. Отговориха ни с халтура и детинщини

Деница Сачева: При ефективно работеща съдебна система Кирил Петков трябваше да е извън политиката

Деница Сачева: При ефективно работеща съдебна система Кирил Петков трябваше да е извън политиката-Denitsa-Sacheva--Pri-efektivno-raboteshta-sadebna-sistema-Kiril-Petkov-tryabvashe-da-e-izvan-politikata_1664261600.jpg

Бойко Борисов е избран за председател от нашите членове и тук няма място за ...

27 септ. 2022 | 09:29

Кому беше нужна цялата септемврийска предизборна вакханалия?

Димитър Недков: Президентът превръща България в генерал-губернаторство на ЕС…

Димитър Недков-1637040086.jpg

Да поканиш на откровено пиар-мероприятие и то с “мирис на газ”, председателката ...

27 септ. 2022 | 17:06

Нужно е да заложим на качество в образованието, подчерта лидерът на ДПС

Карадайъ към младежи във Велинград: Длъжни сме да бъдем най-подготвените, да сме № 1 във всяка сфера

Карадайъ към младежи във Велинград: Длъжни сме да бъдем най-подготвените, да сме № 1 във всяка сфера-Karadaya-kam-mladezhi-vav-Velingrad--Dlazhni-sme-da-badem-nay-podgotvenite--da-sme---1-vav-vsyaka-sfera_1664259146.jpg

Той бе категоричен, че моделът парите следват ученика и парите следват ...

27 септ. 2022 | 09:11