Путин към руснаците: Гответе се за ответен удар! Крилата ракети могат да ударят Москва за 5 мин.

В момента всеки се опитва да ни шантажира, подчерта Путин.

Путин към руснаците: Гответе се за ответен удар! Крилати ракети могат да ударят Москва за 5 мин.

26261 | 22 февр. 2022 | 01:45

Три ключови пункта искахме: край на разширението на НАТО, спиране на разполагането на войсик покрай границите ни, и връщане на състоянието на войските на НАТО в състоянието им от 1997 г.


НАЦИЯТА ДА СЕ ГОТВИ ЗА ОТВЕТЕН УДАР - КРИЛАТИ РАКЕТИ МОГАТ ДА УДАРЯТ МОСКВА ЗА 5 МИНУТИ.

 

Обръщам се към нацията да са готови за внезапен удар към страната ни. В стратегически американски документи е записано, че може да се очакват такива удари. В документите на НАТО Русия е посочена като основна заплаха за евроатлантическия съюз.

 

Това заяви в едночасовото си обръщение към руския народ президентът на РФ Владимир Путин, след като подписа указите за признаването на независимостта на Донецката народна република и Луганската народна република. 

 

"Не искаме да вярваме в това, но това са фактите. Искам те да са ясни за Украйна, и за Русия. Тактическата авиация на НАТО може да порази границите ни до Казахстан, а техниката на НАТО ще позволи да контролират въздушното ни пространство до Урал. С балистически ракети могат да поразят цели до 5000 километра.

 

Крилати ракети могат да ударят Москва за пет минути, а други ракети могат да стигнат дори за 4. Това е като да ти забият нож в гърлото, допълни Путин.

 

Миналия декември дадохме на западните си партньори договор с гаранция за безопасност между САЩ, НАТО и Русия. Отговориха ни с много общи думи, с никаква конкретика. Отнесоха дискусията настрани, като казаха, че всички предложения ще се коментират в пакет. Никой не обърна внимание на основните ни три искания.

 

Три ключови пункта искахме: край на разширението на НАТО, спиране на разполагането на войсик покрай границите ни, и връщане на състоянието на войските на НАТО в състоянието им от 1997 г.

 

Всяка страна има право да встъпва в каквито и да е военни съюзи и да се защитава както иска - не сме променили това искане.

В момента всеки се опитва да ни шантажира, подчерта Путин.

 

Украйна е поставена под управление отвън. "Зестрата от имперските и съветските времена е профукана и окрадена от съвременна Украйна", отбеляза Путин. Газотранспортната система на страната е дотолкова овехтяла, че експлоатацията ѝ е свързана с големи искове.

Имаме преки доказателства, че агресивните действия на Украйна срещу Крим се предприемат при подкрепата на чужди специални служби, отбеляза още Путин.

Той заяви, че имената на виновните за трагедията от 2 май 2014 г в Одеса са известни и ще бъде направено всичко, за да бъдат те открити и предадени на съд. Тогава най-малко 46 души бяха убити, а десетки други бяха ранени при обсадата на сградата на профсъюзите, по-голямата част от тях от пожар, предизвикан от коктейли "Молотов".

 

Заплахата на Украйна отново да стане ядрена държава не е празнословие, Киев има възможности да направи това и Русия не може да не се почувства заплашена, заяви още президентът.

САЩ изкарват Русия враг единствено защото не им е необходима такава голяма стана, подчерта Путин.

Той отбеляза, че материалната подкрепа за т.нар. "протестен лагер" на площада на Независимостта в Киев през 2014 г от страна на посолството на САЩ е възлизала на $1 млн на ден.

Радикалите, които се възползваха от спрадевливия гняв на хората срещу корупцията и системата в Украйна, доведоха до Майдана и държавния преврат.

"При това те получаваха пряко съдействие от чужди държави", изтъкна Путин.

 

ВЛИЗАНЕТО НА УКРАЙНА В НАТО Е ПРЯКА ЗАПЛАХА ЗА РУСИЯ

 

Влизането на Украйна в НАТО е пряка заплаха за сигурността на Русия, отбеляза президентът. Тя ще послужи като преден плацдарм за удар на пакта срещу Русия, категоричен бе Путин.

Западът шантажира Русия със санкции, но предлог за тях винаги ще бъде намерен или изфабрикуван, уверен е той. Президентът заяви, че Русия никога няма да отстъпи от своя национален суверенитет и своите ценности.

 

Нашият народ призна геополитическата реалност, станала след разпада на СССР. Още от момента на обявяване на независимост на Украйна, Русия винаги й е помагала. По експертни оценки обемите на ежегодните кредити, които Русия е давала на Украйна от 1991 до 2013 г. е в размер на 250 милиарда долара. 100 милиарда долара е дала Русия по други линии на Украйна от 1991 г. насам. Русия помага и на всички бивши съветски републики, подчерта Путин.

 

Новите независими държави трябваше да се откажат от исканията си за членства в различни организации зад граница, допълни президентът. И въпреки това Русия винаги е сътрудничила с Украйна и е уважавала нейния интерес. "Така в 2011 г. двустранните ни връзки бяха в размер на 50 милиарда долара - много повече отколкото търговията й с ЕС преди пандемията. Вместо партньорство, Украйна започна да проявява безцеремонен характер. В Киев се опитаха дори да използват диалога с Русия като шантаж към Запада. С това украинските власти започнаха да трупат позитиви за себе си с абсолютно отрицание на всичко руско. Национализмът взе ръст, и украинците забравиха колко много им е помагала Русия.

 

По думите му Украйна в момента се опитва да направи "блицкриг на Донбас". "Не минава нито ден без обстрел", заключи Путин и изреди целия арсенал, с който е атакувано населението на Донбас. Убийствата, издевателства над деца, старци и жени не спират, както и гаврите с рускоговорещите, отбеляза той.

"Цивилизовият свят, както западните страни се наричат, предпочита да не забелязва това, геноцида, целия ужас", заяви руският президент. "Колко още може това да продължава и да се търпи? Русия е направила всичко за съхраняването на териториалната цялост на Украйна", каза той.

"В сложната ситуация, когато нашите предложения останаха без отговор, Русия има пълното право да действа, както намери добре, за да гарантира безопасността си", обобщи Путин по повод предложенията, които си размени Руската федерация с НАТО по време на преговорите. "Ние чудесно разбираме нашата отговорност за сигурността в региона", изтъкна руският президент, като добави и отговорността за сигурността на Европа, но заключи, че НАТО и САЩ се опитват да шантажират страната му.

 

Що се отнася до санкциите, Путин беше категоричен, че така или иначе винаги Западът ще си намери "формален повод" да ги наложи, даже без Украйна да е причината. "Целта е една - да се спира развитието на Русия", заключи той, само защото, по думите му, е голяма и независима страна. "Влизането на Украйна в НАТО е пряка заплаха към Русия", повтори Путин и припомни договореността от 1991 г., че НАТО няма да се разширява на Изток. По думите му Русия е била измамена. "Всичко се получи точно обратното. Русия изпълни всички свои ангажименти", констатира Путин. 

 

"Ние имаме доказателства, че диверсионните групи са поддържани от западни служби", обвини още държавният гава на Руската федерация.

 

Той предупреди, че Украйна се готви да създаде ядрено оръжие. "Не можем да не реагираме на тази реална опасност", заяви Путин.

Путин обвини още Запада, че през последната година на територията на Украйна постоянно са присъствали чужди контингенти под предлог на съвместни учения, които са насочени към Русия, а въздушното пространство на Украйна е отворено за безпилотни разузнавателни полети на САЩ.

 

По-рано днес ръководителите на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики Денис Пушилин и Леонид Пасечник поискаха от Владимир Путин да признае независимостта на републиките. Освен това те настояха и руският президент да разгледа възможността за подписване на споразумение за сътрудничество в отбранителния сектор.

 

Решението на Владимир Путин на практика означава отделянето на двата района от Украйна и присъединяването им към Русия – нещо, което може да запали война между двете страни. През последния месец Русия струпа огромни войски около границата с Украйна – по различни изчисления между 130 000 и 190 000, като те са разположени както в Русия, така и в съседен Беларус. Заедно с тях е разположена и тежка военна техника.
 


Намери своята история

От категорията

На Тръмп са повдигнати федерални обвинения заради класифицирани документи

На Тръмп са повдигнати федерални обвинения заради класифицирани документи-Pet-izvoda-ot-istoricheskoto-obvinenie-sreshtu-Tramp_1680272124.jpg

Те са за възпрепятстване на правосъдието, за унищожаване или фалшифициране на ...

9 юни 2023 | 08:21

ISW: Украйна проведе контраофанзивни операции с различен резултат в три сектора на фронта

ISW: Украйна проведе контраофанзивни операции с различен резултат в три сектора на фронта -ISW--Ukrayna-provede-kontraofanzivni-operatsii-s-razlichen-rezultat-v-tri-sektora-na-fronta-_1686288943.jpg

Украинските сили ще претърпят загуби, включително на западно и съветско ...

9 юни 2023 | 08:34

НАТО осъжда решението на Русия да се оттегли от Договора за обикновените въоръжени сили в Европа

НАТО осъжда решението на Русия да се оттегли от Договора за обикновените въоръжени сили в Европа-NATO--Rusiya-se-provali-v-opitite-da-slomi-Ukrayna_1677228764.jpg

Отбелязва се, че този договор, който установява правно обвързващи и подлежащи ...

9 юни 2023 | 16:50

Аналена Бербок: Подкрепям ЕС за по-строг подход към миграцията

Аналена Бербок: Подкрепям ЕС за по-строг подход към миграцията-1650453895.jpg

Решението бе "много трудно като външен министър, като представител на ...

9 юни 2023 | 16:21

Най-важното

Във връзка с конкретни досъдебни производства, свързани с корупция по високите етажи на властта и търговия с влияние, посочва той

Гешев поиска да бъде изслушан в закрито заседание на НС по дела за корупция и търговия с влияние

Гешев поиска изслушване в НС за корупция по високите етажи на властта и търговия с влияние-1629385698.jpg

Главният прокурор посочва, че изслушването следва да се проведе при закрити ...

9 юни 2023 | 16:14

Никой не може да доминира в тази комисия, защото се касае за конституцията на България, поддчерта той

Пеевски след среща с правосъдния министър: В новата конституция предвиждаме да няма главен прокурор

Делян Пеевски: В новата конституция предвиждаме да няма главен прокурор-Delyan-Peevski--V-novata-konstitutsiya-predvizhdame-da-nyama-glaven-prokuror_1686311077.jpg

Никога не съм казвал, че се работи само върху проекта на конституция на ДПС, ...

9 юни 2023 | 14:09

БСП трескаво чете папките "Барселонагейт" в деловодството на парламента

Нинова: В парламента крият Борисов, внасяме проект за решение за сваляне на имунитета му

Депутатите от БСП се запознават с искането за имунитета на Борисов
Сн. БНР-Deputatite-ot-BSP-se-zapoznavat-s-iskaneto-za-imuniteta-na-Borisov-Sn--BNR_1686299841.jpg

След като те нищо не правят, той няма доблестта сам да си го даде, ...

9 юни 2023 | 11:34

След като Нинова видя документите по "Барселонагейт"

Маноил Манев, ГЕРБ: Лидерката на БСП се държи като асистентка на главния прокурор Иван Гешев

Маноил Манев, ГЕРБ: Лидерката на БСП се държи като асистентка на главния прокурор Иван Гешев -Manoil-Manev--Uvazhavam-mazhkite-salzi-na-Demerdzhiev--no-vinovnikat-Boyko-Rashkov-e-v-zalata_1668073522.png

Госпожа Корнелия Нинова стои, стои, и като някой натисне бутончето, тя започва ...

9 юни 2023 | 12:37

Тошко Йорданов уточни, че се е запознал с изпратените от прокуратурата в парламента материали по делото "Барселонагейт"

ИТН ще подкрепи искането за снемането на имунитета на Бойко Борисов

ИТН ще подкрепи искането за снемането на имунитета на Бойко Борисов-Toshko-Yordanov--PP-postapva-samovlyubeno-s-proektokabinet-s-Asen-Vasilev_1683267125.jpg

Това, което видях, е излизало по медиите, но е по-интересно, каза Йордамов за ...

9 юни 2023 | 15:15

Средствата са за системи за сигурност на помещенията за съхранение на класифицирано оборудване и въоръжение

Парламентът одобри нов договор за 7,2 млн. долара за изтребителите F-16

Парламентът одобри нов договор за 7,2 млн. долара за изтребителите F-16-1644321495.jpg

Влизането в сила на този договор има пряко отражение върху сроковете за ...

9 юни 2023 | 17:25

След края на мандата си той може да излезе на партийния терен

Георги Киряков: Радев ще търси да обедини всички недоволни - не сега, след три години

Георги Киряков: Радев ще търси да обедини всички недоволни - не сега, след три години-1583697474.png

Президентът натрупа достатъчно символен капитал, за да го изостави толкова ...

9 юни 2023 | 16:52

Турция се превърна в силен играч на глобално ниво, политическата конюнктура сближи Анкара и Москва

Любомир Кючуков: Милитаризацията на Черно море е основен риск, кабинетът да изработи ясна позиция

Любомир Кючуков: Милитаризацията на Черно море е основен риск, кабинетът да изработи ясна позиция-Lyubomir-Kyuchukov--Balgariya-tryabva-da-e-po-blizo-do--patsifistite--v-Evropa_1665482079.jpg

Формулата на настоящото правителство и начинът му на формиране не дават особени ...

9 юни 2023 | 13:58

И ако ПП-ДБ играят за момента, при ГЕРБ ситуацията е точно обратната – те разчитат на бъдещи ползи

Димитър Ганев: Тези, които протестираха, направиха коалиция с тези, срещу които протестираха

Димитър Ганев: Тези, които протестираха, направиха коалиция с тези, срещу които протестираха-1641382969.jpg

ПП-ДБ в момента консумират власт, докато играта на ГЕРБ-СДС е точно обратната. ...

9 юни 2023 | 11:20