Путин към руснаците: Гответе се за ответен удар! Крилата ракети могат да ударят Москва за 5 мин.

В момента всеки се опитва да ни шантажира, подчерта Путин.

Путин към руснаците: Гответе се за ответен удар! Крилати ракети могат да ударят Москва за 5 мин.

25645 | 22 февр. 2022 | 01:45

Три ключови пункта искахме: край на разширението на НАТО, спиране на разполагането на войсик покрай границите ни, и връщане на състоянието на войските на НАТО в състоянието им от 1997 г.


НАЦИЯТА ДА СЕ ГОТВИ ЗА ОТВЕТЕН УДАР - КРИЛАТИ РАКЕТИ МОГАТ ДА УДАРЯТ МОСКВА ЗА 5 МИНУТИ.

 

Обръщам се към нацията да са готови за внезапен удар към страната ни. В стратегически американски документи е записано, че може да се очакват такива удари. В документите на НАТО Русия е посочена като основна заплаха за евроатлантическия съюз.

 

Това заяви в едночасовото си обръщение към руския народ президентът на РФ Владимир Путин, след като подписа указите за признаването на независимостта на Донецката народна република и Луганската народна република. 

 

"Не искаме да вярваме в това, но това са фактите. Искам те да са ясни за Украйна, и за Русия. Тактическата авиация на НАТО може да порази границите ни до Казахстан, а техниката на НАТО ще позволи да контролират въздушното ни пространство до Урал. С балистически ракети могат да поразят цели до 5000 километра.

 

Крилати ракети могат да ударят Москва за пет минути, а други ракети могат да стигнат дори за 4. Това е като да ти забият нож в гърлото, допълни Путин.

 

Миналия декември дадохме на западните си партньори договор с гаранция за безопасност между САЩ, НАТО и Русия. Отговориха ни с много общи думи, с никаква конкретика. Отнесоха дискусията настрани, като казаха, че всички предложения ще се коментират в пакет. Никой не обърна внимание на основните ни три искания.

 

Три ключови пункта искахме: край на разширението на НАТО, спиране на разполагането на войсик покрай границите ни, и връщане на състоянието на войските на НАТО в състоянието им от 1997 г.

 

Всяка страна има право да встъпва в каквито и да е военни съюзи и да се защитава както иска - не сме променили това искане.

В момента всеки се опитва да ни шантажира, подчерта Путин.

 

Украйна е поставена под управление отвън. "Зестрата от имперските и съветските времена е профукана и окрадена от съвременна Украйна", отбеляза Путин. Газотранспортната система на страната е дотолкова овехтяла, че експлоатацията ѝ е свързана с големи искове.

Имаме преки доказателства, че агресивните действия на Украйна срещу Крим се предприемат при подкрепата на чужди специални служби, отбеляза още Путин.

Той заяви, че имената на виновните за трагедията от 2 май 2014 г в Одеса са известни и ще бъде направено всичко, за да бъдат те открити и предадени на съд. Тогава най-малко 46 души бяха убити, а десетки други бяха ранени при обсадата на сградата на профсъюзите, по-голямата част от тях от пожар, предизвикан от коктейли "Молотов".

 

Заплахата на Украйна отново да стане ядрена държава не е празнословие, Киев има възможности да направи това и Русия не може да не се почувства заплашена, заяви още президентът.

САЩ изкарват Русия враг единствено защото не им е необходима такава голяма стана, подчерта Путин.

Той отбеляза, че материалната подкрепа за т.нар. "протестен лагер" на площада на Независимостта в Киев през 2014 г от страна на посолството на САЩ е възлизала на $1 млн на ден.

Радикалите, които се възползваха от спрадевливия гняв на хората срещу корупцията и системата в Украйна, доведоха до Майдана и държавния преврат.

"При това те получаваха пряко съдействие от чужди държави", изтъкна Путин.

 

ВЛИЗАНЕТО НА УКРАЙНА В НАТО Е ПРЯКА ЗАПЛАХА ЗА РУСИЯ

 

Влизането на Украйна в НАТО е пряка заплаха за сигурността на Русия, отбеляза президентът. Тя ще послужи като преден плацдарм за удар на пакта срещу Русия, категоричен бе Путин.

Западът шантажира Русия със санкции, но предлог за тях винаги ще бъде намерен или изфабрикуван, уверен е той. Президентът заяви, че Русия никога няма да отстъпи от своя национален суверенитет и своите ценности.

 

Нашият народ призна геополитическата реалност, станала след разпада на СССР. Още от момента на обявяване на независимост на Украйна, Русия винаги й е помагала. По експертни оценки обемите на ежегодните кредити, които Русия е давала на Украйна от 1991 до 2013 г. е в размер на 250 милиарда долара. 100 милиарда долара е дала Русия по други линии на Украйна от 1991 г. насам. Русия помага и на всички бивши съветски републики, подчерта Путин.

 

Новите независими държави трябваше да се откажат от исканията си за членства в различни организации зад граница, допълни президентът. И въпреки това Русия винаги е сътрудничила с Украйна и е уважавала нейния интерес. "Така в 2011 г. двустранните ни връзки бяха в размер на 50 милиарда долара - много повече отколкото търговията й с ЕС преди пандемията. Вместо партньорство, Украйна започна да проявява безцеремонен характер. В Киев се опитаха дори да използват диалога с Русия като шантаж към Запада. С това украинските власти започнаха да трупат позитиви за себе си с абсолютно отрицание на всичко руско. Национализмът взе ръст, и украинците забравиха колко много им е помагала Русия.

 

По думите му Украйна в момента се опитва да направи "блицкриг на Донбас". "Не минава нито ден без обстрел", заключи Путин и изреди целия арсенал, с който е атакувано населението на Донбас. Убийствата, издевателства над деца, старци и жени не спират, както и гаврите с рускоговорещите, отбеляза той.

"Цивилизовият свят, както западните страни се наричат, предпочита да не забелязва това, геноцида, целия ужас", заяви руският президент. "Колко още може това да продължава и да се търпи? Русия е направила всичко за съхраняването на териториалната цялост на Украйна", каза той.

"В сложната ситуация, когато нашите предложения останаха без отговор, Русия има пълното право да действа, както намери добре, за да гарантира безопасността си", обобщи Путин по повод предложенията, които си размени Руската федерация с НАТО по време на преговорите. "Ние чудесно разбираме нашата отговорност за сигурността в региона", изтъкна руският президент, като добави и отговорността за сигурността на Европа, но заключи, че НАТО и САЩ се опитват да шантажират страната му.

 

Що се отнася до санкциите, Путин беше категоричен, че така или иначе винаги Западът ще си намери "формален повод" да ги наложи, даже без Украйна да е причината. "Целта е една - да се спира развитието на Русия", заключи той, само защото, по думите му, е голяма и независима страна. "Влизането на Украйна в НАТО е пряка заплаха към Русия", повтори Путин и припомни договореността от 1991 г., че НАТО няма да се разширява на Изток. По думите му Русия е била измамена. "Всичко се получи точно обратното. Русия изпълни всички свои ангажименти", констатира Путин. 

 

"Ние имаме доказателства, че диверсионните групи са поддържани от западни служби", обвини още държавният гава на Руската федерация.

 

Той предупреди, че Украйна се готви да създаде ядрено оръжие. "Не можем да не реагираме на тази реална опасност", заяви Путин.

Путин обвини още Запада, че през последната година на територията на Украйна постоянно са присъствали чужди контингенти под предлог на съвместни учения, които са насочени към Русия, а въздушното пространство на Украйна е отворено за безпилотни разузнавателни полети на САЩ.

 

По-рано днес ръководителите на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики Денис Пушилин и Леонид Пасечник поискаха от Владимир Путин да признае независимостта на републиките. Освен това те настояха и руският президент да разгледа възможността за подписване на споразумение за сътрудничество в отбранителния сектор.

 

Решението на Владимир Путин на практика означава отделянето на двата района от Украйна и присъединяването им към Русия – нещо, което може да запали война между двете страни. През последния месец Русия струпа огромни войски около границата с Украйна – по различни изчисления между 130 000 и 190 000, като те са разположени както в Русия, така и в съседен Беларус. Заедно с тях е разположена и тежка военна техника.
 


Намери своята история

От категорията

Бивш командващ руските Въздушно-космически сили: И България снабдява Киев с бойни самолети

Генерал-полковник Виктор Бондарев-General-polkovnik-Viktor-Bondarev_1664281111.jpg

Генерал-полковник Виктор Бондарев, който в момента е председател на комитета на ...

27 септ. 2022 | 15:16

Десницата получава 237 места в Камарата на депутатите и 115 места в Сената на италианския парламент

Бъдещият премиер на Италия Джорджа Мелони Снимка: Фейсбук-Badeshtiyat-premier-na-Italiya-Dzhordzha-Meloni-Snimka--Feysbuk_1664272618.jpg

Очертава се убедително мнозинство на десните и в двете камари, в които има ...

27 септ. 2022 | 12:55

Хиляди руснаци бягат в Грузия, Казахстан и Монголия заради мобилизацията

Руснаци на граничен пункт с Грузия Снимка: Туитър-Rusnatsi-na-granichen-punkt-s-Gruziya-Snimka--Tuitar_1664284432.jpg

Вътрешното министерство на Казахстан съобщи, че 98 000 руски граждани са ...

27 септ. 2022 | 16:06

Путин: Отговорността за световната хранителна криза е на колективния Запад

Путин: Отговорността за световната хранителна криза е на колективния Запад
Снимка Официален сайт на Кремъл-Putin--Otgovornostta-za-svetovnata-hranitelna-kriza-e-na-kolektivniya-Zapad-Snimka-Ofitsialen-sayt-na-Kremal_1664283999.jpg

Според него „санкциите срещу Русия заплашват да се превърнат в по-нататъшно ...

27 септ. 2022 | 16:00

Най-важното

Повод за неговата остра реакция е смъртта на полицейски служител от Стралджа

Гешев зове: Да предприемем решителни и безкомпромисни мерки за възпиране убийствата на пътя

Гешев: Да предприемем решителни и безкомпромисни мерки за възпиране убийствата на пътя-1645097846.jpg

Всички институции, призвани да служат на гражданите, трябва да предприемем ...

27 септ. 2022 | 14:07

Откриването стана неслучайно на 22 септември, денят на обявяването от Цар Фердинанд I на Българската независимост!

Радев се "скри" в Деня на Независимостта във "Врана". Заедно със Симеон II слушат млади таланти

В Царския Дворец Врана се състоя първият музикален фестивал “Стремеж”.
Снимки Невена Рикова-V-Tsarskiya-Dvorets-Vrana-se-sastoya-parviyat-muzikalen-festival--Stremezh-_1664278915.jpg

Царския Дворец Врана се състоя първият музикален фестивал “Стремеж”, посветен ...

27 септ. 2022 | 14:41

Радев реставрира целия екип на Юруков-Лукарски в министерство на икономиката

Чистката! Кабинетът на Радев назначи миска за финансов контрольор на АПИ

Мисис България – Радка Орцова е назначена за финансов контрольор на „Агенция пътна инфраструктура“-Misis-Balgariya---Radka-Ortsova-e-naznachena-za-finansov-kontrolyor-na--Agentsiya-patna-infrastruktura-_1664277974.jpg

Чистката, провеждана от служебното правителство в различни държавни структури и ...

27 септ. 2022 | 13:44

Най-голямо количество ДЦК на аукциона придобиха банките

Държавата взима нов дълг от 150 млн. лв. при много висока лихва 4,13 %

Държавата взима нов дълг от 150 млн. лв. при много висока лихва 4,13 %-Darzhavata-vzima-nov-dalg-ot-150-mln--lv--pri-mnogo-visoka-lihva-4-13--_1664272218.jpg

Общият размер на подадените поръчки достигна 203,85 млн. лв.

27 септ. 2022 | 12:20

Ако няма разбирането на народа и подкрепата на политическата класа, декември месец няма да има пари за пенсии, предупреди той

Борисов: Влизаме в дългова спирала, това е тотален крах на финансовата система! (ВИДЕО)
(Видео)

Кадър: Фейсбук-Kadar--Feysbuk_1664269275.jpg

"От няколко месеца, стана година, ние алармираме, че всяка седмица се ...

27 септ. 2022 | 11:54

Всички само обещаваха, ние направихме конкретни неща за Северозапада, заявява тя

Нинова: Бойко плаши, че няма да има пари за пенсии. Няма, ако ги дадете с Радев за нови самолети

Лидерът на БСП Корнелия Нинова във Видин, където продължи обиколката си в страната-Liderat-na-BSP-Korneliya-Ninova-vav-Vidin--kadeto-prodalzhi-obikolkata-si-v-stranata_1664285320.jpg

Страната има нужда от стабилно управление и предвидимост, категорична е лидерът ...

27 септ. 2022 | 16:26

ГЕРБ предложихме визия, експертиза и екип. Отговориха ни с халтура и детинщини

Деница Сачева: При ефективно работеща съдебна система Кирил Петков трябваше да е извън политиката

Деница Сачева: При ефективно работеща съдебна система Кирил Петков трябваше да е извън политиката-Denitsa-Sacheva--Pri-efektivno-raboteshta-sadebna-sistema-Kiril-Petkov-tryabvashe-da-e-izvan-politikata_1664261600.jpg

Бойко Борисов е избран за председател от нашите членове и тук няма място за ...

27 септ. 2022 | 09:29

Нужно е да заложим на качество в образованието, подчерта лидерът на ДПС

Карадайъ към младежи във Велинград: Длъжни сме да бъдем най-подготвените, да сме № 1 във всяка сфера

Карадайъ към младежи във Велинград: Длъжни сме да бъдем най-подготвените, да сме № 1 във всяка сфера-Karadaya-kam-mladezhi-vav-Velingrad--Dlazhni-sme-da-badem-nay-podgotvenite--da-sme---1-vav-vsyaka-sfera_1664259146.jpg

Той бе категоричен, че моделът парите следват ученика и парите следват ...

27 септ. 2022 | 09:11

Ако се състави друго правителство, то ще е за да вкара страната ни в конфликт, смята лидерът на формацията

Костадинов: Ще подкрепим само кабинет с мандата на "Възраждане"

Костадинов: Ще подкрепим само кабинет с мандата на "Възраждане"-Kostadinov--Shte-podkrepim-samo-kabinet-s-mandata-na--Vazrazhdane-_1664260835.jpg

„Русия ще спечели тази война, защото тя отиде там, за да защитава свои ...

27 септ. 2022 | 09:39