Путин към руснаците: Гответе се за ответен удар! Крилата ракети могат да ударят Москва за 5 мин.

В момента всеки се опитва да ни шантажира, подчерта Путин.

Путин към руснаците: Гответе се за ответен удар! Крилати ракети могат да ударят Москва за 5 мин.

26519 | 22 февр. 2022 | 01:45

Три ключови пункта искахме: край на разширението на НАТО, спиране на разполагането на войсик покрай границите ни, и връщане на състоянието на войските на НАТО в състоянието им от 1997 г.


НАЦИЯТА ДА СЕ ГОТВИ ЗА ОТВЕТЕН УДАР - КРИЛАТИ РАКЕТИ МОГАТ ДА УДАРЯТ МОСКВА ЗА 5 МИНУТИ.

 

Обръщам се към нацията да са готови за внезапен удар към страната ни. В стратегически американски документи е записано, че може да се очакват такива удари. В документите на НАТО Русия е посочена като основна заплаха за евроатлантическия съюз.

 

Това заяви в едночасовото си обръщение към руския народ президентът на РФ Владимир Путин, след като подписа указите за признаването на независимостта на Донецката народна република и Луганската народна република. 

 

"Не искаме да вярваме в това, но това са фактите. Искам те да са ясни за Украйна, и за Русия. Тактическата авиация на НАТО може да порази границите ни до Казахстан, а техниката на НАТО ще позволи да контролират въздушното ни пространство до Урал. С балистически ракети могат да поразят цели до 5000 километра.

 

Крилати ракети могат да ударят Москва за пет минути, а други ракети могат да стигнат дори за 4. Това е като да ти забият нож в гърлото, допълни Путин.

 

Миналия декември дадохме на западните си партньори договор с гаранция за безопасност между САЩ, НАТО и Русия. Отговориха ни с много общи думи, с никаква конкретика. Отнесоха дискусията настрани, като казаха, че всички предложения ще се коментират в пакет. Никой не обърна внимание на основните ни три искания.

 

Три ключови пункта искахме: край на разширението на НАТО, спиране на разполагането на войсик покрай границите ни, и връщане на състоянието на войските на НАТО в състоянието им от 1997 г.

 

Всяка страна има право да встъпва в каквито и да е военни съюзи и да се защитава както иска - не сме променили това искане.

В момента всеки се опитва да ни шантажира, подчерта Путин.

 

Украйна е поставена под управление отвън. "Зестрата от имперските и съветските времена е профукана и окрадена от съвременна Украйна", отбеляза Путин. Газотранспортната система на страната е дотолкова овехтяла, че експлоатацията ѝ е свързана с големи искове.

Имаме преки доказателства, че агресивните действия на Украйна срещу Крим се предприемат при подкрепата на чужди специални служби, отбеляза още Путин.

Той заяви, че имената на виновните за трагедията от 2 май 2014 г в Одеса са известни и ще бъде направено всичко, за да бъдат те открити и предадени на съд. Тогава най-малко 46 души бяха убити, а десетки други бяха ранени при обсадата на сградата на профсъюзите, по-голямата част от тях от пожар, предизвикан от коктейли "Молотов".

 

Заплахата на Украйна отново да стане ядрена държава не е празнословие, Киев има възможности да направи това и Русия не може да не се почувства заплашена, заяви още президентът.

САЩ изкарват Русия враг единствено защото не им е необходима такава голяма стана, подчерта Путин.

Той отбеляза, че материалната подкрепа за т.нар. "протестен лагер" на площада на Независимостта в Киев през 2014 г от страна на посолството на САЩ е възлизала на $1 млн на ден.

Радикалите, които се възползваха от спрадевливия гняв на хората срещу корупцията и системата в Украйна, доведоха до Майдана и държавния преврат.

"При това те получаваха пряко съдействие от чужди държави", изтъкна Путин.

 

ВЛИЗАНЕТО НА УКРАЙНА В НАТО Е ПРЯКА ЗАПЛАХА ЗА РУСИЯ

 

Влизането на Украйна в НАТО е пряка заплаха за сигурността на Русия, отбеляза президентът. Тя ще послужи като преден плацдарм за удар на пакта срещу Русия, категоричен бе Путин.

Западът шантажира Русия със санкции, но предлог за тях винаги ще бъде намерен или изфабрикуван, уверен е той. Президентът заяви, че Русия никога няма да отстъпи от своя национален суверенитет и своите ценности.

 

Нашият народ призна геополитическата реалност, станала след разпада на СССР. Още от момента на обявяване на независимост на Украйна, Русия винаги й е помагала. По експертни оценки обемите на ежегодните кредити, които Русия е давала на Украйна от 1991 до 2013 г. е в размер на 250 милиарда долара. 100 милиарда долара е дала Русия по други линии на Украйна от 1991 г. насам. Русия помага и на всички бивши съветски републики, подчерта Путин.

 

Новите независими държави трябваше да се откажат от исканията си за членства в различни организации зад граница, допълни президентът. И въпреки това Русия винаги е сътрудничила с Украйна и е уважавала нейния интерес. "Така в 2011 г. двустранните ни връзки бяха в размер на 50 милиарда долара - много повече отколкото търговията й с ЕС преди пандемията. Вместо партньорство, Украйна започна да проявява безцеремонен характер. В Киев се опитаха дори да използват диалога с Русия като шантаж към Запада. С това украинските власти започнаха да трупат позитиви за себе си с абсолютно отрицание на всичко руско. Национализмът взе ръст, и украинците забравиха колко много им е помагала Русия.

 

По думите му Украйна в момента се опитва да направи "блицкриг на Донбас". "Не минава нито ден без обстрел", заключи Путин и изреди целия арсенал, с който е атакувано населението на Донбас. Убийствата, издевателства над деца, старци и жени не спират, както и гаврите с рускоговорещите, отбеляза той.

"Цивилизовият свят, както западните страни се наричат, предпочита да не забелязва това, геноцида, целия ужас", заяви руският президент. "Колко още може това да продължава и да се търпи? Русия е направила всичко за съхраняването на териториалната цялост на Украйна", каза той.

"В сложната ситуация, когато нашите предложения останаха без отговор, Русия има пълното право да действа, както намери добре, за да гарантира безопасността си", обобщи Путин по повод предложенията, които си размени Руската федерация с НАТО по време на преговорите. "Ние чудесно разбираме нашата отговорност за сигурността в региона", изтъкна руският президент, като добави и отговорността за сигурността на Европа, но заключи, че НАТО и САЩ се опитват да шантажират страната му.

 

Що се отнася до санкциите, Путин беше категоричен, че така или иначе винаги Западът ще си намери "формален повод" да ги наложи, даже без Украйна да е причината. "Целта е една - да се спира развитието на Русия", заключи той, само защото, по думите му, е голяма и независима страна. "Влизането на Украйна в НАТО е пряка заплаха към Русия", повтори Путин и припомни договореността от 1991 г., че НАТО няма да се разширява на Изток. По думите му Русия е била измамена. "Всичко се получи точно обратното. Русия изпълни всички свои ангажименти", констатира Путин. 

 

"Ние имаме доказателства, че диверсионните групи са поддържани от западни служби", обвини още държавният гава на Руската федерация.

 

Той предупреди, че Украйна се готви да създаде ядрено оръжие. "Не можем да не реагираме на тази реална опасност", заяви Путин.

Путин обвини още Запада, че през последната година на територията на Украйна постоянно са присъствали чужди контингенти под предлог на съвместни учения, които са насочени към Русия, а въздушното пространство на Украйна е отворено за безпилотни разузнавателни полети на САЩ.

 

По-рано днес ръководителите на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики Денис Пушилин и Леонид Пасечник поискаха от Владимир Путин да признае независимостта на републиките. Освен това те настояха и руският президент да разгледа възможността за подписване на споразумение за сътрудничество в отбранителния сектор.

 

Решението на Владимир Путин на практика означава отделянето на двата района от Украйна и присъединяването им към Русия – нещо, което може да запали война между двете страни. През последния месец Русия струпа огромни войски около границата с Украйна – по различни изчисления между 130 000 и 190 000, като те са разположени както в Русия, така и в съседен Беларус. Заедно с тях е разположена и тежка военна техника.
 


Намери своята история

От категорията

Путин: Украйна няма нищо свое

Путин: Украйна няма нищо свое-Putin--Ukrayna-nyama-nishto-svoe_1702214838.png

Фрагмент от разговора публикува журналистът от "Россия-1" Павел ...

10 дек. 2023 | 15:25

ООН: Газа гладува, близо 90% от мирните жители не се хранят всеки ден

ООН: Газа гладува, близо 90% от мирните жители не се хранят всеки ден-OON-predupredi--che-humanitarnite---operatsii-v-Gaza-sa-pod-vapros-zaradi-nedostig-na-gorivo-Snimka--Telegram_1700044209.jpg

Само малка част от необходимата храна влиза в Ивицата Газа поради блокадата от ...

10 дек. 2023 | 14:34

Заложници на Хамас за издевателствата, на които били подложени: Изпитвахме глад и ужасяващ страх

Заложници на Хамас за издевателствата, на които били подложени: Изпитвахме глад и ужасяващ страх-Snimki-na-zalozhnitsite-na--Hamas--zaloveni-pri-napadenieto-na-7-oktomvri--Snimka--AP-BTA_1700837513.jpg

77-годишната жена разказва, че в началото е била оставена сама в продължение на ...

10 дек. 2023 | 17:38

Русия се скара на германския посланик за негово изказване в московска катедрала

Русия се скара на германския посланик за негово изказване в московска катедрала-Rusiya-se-skara-na-germanskiya-poslanik-za-negovo-izkazvane-v-moskovska-katedrala_1702222497.jpg

Много е жалко, че германският посланик забрави да благодари на своето ...

10 дек. 2023 | 17:34

Най-важното

С промените в Конституцията този срамен епизод приключва, заяви председател на ПГ на ДПС

Пеевски остро: Радев се опитва да обърка посоката на държавата, да прочете отново правомощията си

Пеевски: Радев се опитва да обърка посоката на държавата, добре е отново да прочете правомощията си-Peevski--Radev-se-opitva-da-obarka-posokata-na-darzhavata--dobre-e-otnovo-da-prochete-pravomoshtiyata-si_1702217068.jpg

Нещата, всъщност, са прости - на Президента не му харесва, че България повече ...

10 дек. 2023 | 15:16

Той каза, че няма как да участва със свои предложения

Радев: Не е нормално парламент с критично ниско представителство да посяга на Конституцията
(Видео)

Радев: Не е нормално НС с критично ниско гражданско представителство да посяга на Конституцията-Radev--Ne-e-normalno-NS-s-kritichno-nisko-grazhdansko-predstavitelstvo-da-posyaga-na-Konstitutsiyata_1702205070.jpg

Относно възможността за налагане на вето на Бюджет 2024, Радев заяви, че има ...

10 дек. 2023 | 12:24

Министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер е готов да разхлаби ветото под условие

Виена ни пуска в Шенген по въздуха, ако приемаме сирийци и афганистанци. Радев: Това е неприемливо!

Виена ни пуска в Шенген по въздуха срещу приемане на търсещи убежище сирийци и афганистанци-Viena-ni-puska-v-Shengen-po-vazduha-sreshtu-priemane-na-tarseshti-ubezhishte-siriytsi-i-afganistantsi_1702207535.jpg

В понеделник министър Герхард Карнер ще пътува до Словения, за да обсъди на ...

10 дек. 2023 | 13:21

Сглобката скърца на оперативно ниво, но големите цели ни държат заедно

Лидерът на СДС Румен Христов: Има нужда от смяна на министри, някои са напълно анонимни

Лидерът на СДС Румен Христов: Има нужда от смяна на министри, някои са напълно анонимни-Dnes-SDS-stava-na-34-godini--Tolkova--na-kolkoto-e-demokratsiyata-u-nas--kazva-Rumen-Hristov_1701936764.jpg

Ако всяка година трябва да плащаме по дълга 2,5 милиарда евро или 5 милиарда ...

10 дек. 2023 | 16:48

Д-р Димитров отрече да има декапитализация на дружеството

Шефът на "Пирогов": Финансовата загуба на болницата не е по мое време
(Видео)

Шефът на "Пирогов": Финансовата загуба на болницата не е по мое време-Shefat-na--Pirogov--Finansovata-zaguba-na-bolnitsata-ne-e-po-moe-vreme_1702224377.jpg

Аз работя в "Пирогов" при 5 правителства. С всяко едно правителство ...

10 дек. 2023 | 18:05

Конфликтите са симптом, не са причината правителството да изглежда слабо, каза той

Тома Биков: В ГЕРБ никога не е обсъждана идея Борисов да бъде премиер при ротацията

Тома Биков: В ГЕРБ никога не е обсъждана идея Борисов да бъде премиер при ротацията-Toma-Bikov--V-GERB-nikoga-ne-e-obsazhdana-ideya-Borisov-da-bade-premier-pri-rotatsiyata_1702198160.jpg

По думите на Биков управлението се осъществява от коалиция, но не е осъществена ...

10 дек. 2023 | 10:49

Ако всичко е разписано, скандалите ще се решават по споразумение и няма да са толкова публични

Диана Дамянова: Пеевски е незаобиколим фактор, Борисов изживя своя катарзис, ПП-ДБ са "изнасилени"

Диана Дамянова: Пеевски е незаобиколим фактор и ще продължи да бъде, ПП-ДБ са "изнасилени"-Diana-Damyanova--Balgariya-ima-mnogo-golyam-politicheski-igrach---Delyan-Peevski_1700722929.jpg

Според Дамянова Бойко Борисов пък е изживял своя катарзис при протестите през ...

10 дек. 2023 | 12:32

Нито може да се сяда на нея, нито е арт инсталация, обикновен нашенски прогресивен булшит, написа Милана Фучеджиева

Странни талпи препречват тротоар в София! Граждани: Това коледна украса ли е или нова арт-инсталация

Странни талпи препречват тротоар в столицата! Граждани: Това коледна украса ли е или нова арт-инсталация-Stranni-talpi-preprechvat-trotoar-v-stolitsata--Grazhdani--Tova-koledna-ukrasa-li-e-ili-nova-art-instalatsiya_1702218052.jpg

За новата "арт"-инсталация сигнализираха потребители в социалната ...

10 дек. 2023 | 16:20

На страж пред “Вечния огън” се извисява коледна елха - като доказателство за днешната ни Безпросветност, Безродност и Безсъщност.

Валерия Велева: Безпросветност, Безродност и Безсъщност

Коледно настроение на площад "Св. Александър Невски"-Koledno-nastroenie-na-ploshtad--Sv--Aleksandar-Nevski-_1702135368.jpg

Впрочем цяла София е потънала в угнетяваща сивота - мръсни улици, няма светеща ...

9 дек. 2023 | 17:21