Рекордните 1702 журналисти са акредитирани за годишната пресконференция на руския президент

Расте опасността от ядрена война, която ще доведе до гибелта на цивилизацията (ОБНОВЕНА, ВИДЕО)

Путин: Хашоги беше убит, Скрипал е жив, но удариха Русия със санкции, а в другия случай - тишина

10741 | 20 дек. 2018 | 11:34

"БВП нарасна с 1,7 процента. Обработващите отрасли нараснаха с 3,2 процента. Зафиксиран е ръст на реалните доходи на населението с 0,5 процента", отчете държавният глава на Русия

Рекордните 1702 журналисти са акредитирани за годишната пресконференция на руския президент-1545298795.jpgНаблягаме на икономиката, както и на технологиите, ръстът на реалните доходи на населението е 0,5 процента, заяви държавният глава-1545298828.jpgКадър: RT-1545298548.jpg

"БВП нарасна с 1,7 процента. Обработващите отрасли нараснаха с 3,2 процента. Зафиксиран е ръст на реалните доходи на населението с 0,5 процента." Това заяви руският президент Владимир Путин в началото на годишната си пресконференция. За нея са акредитирани рекорден брой руски и чуждестранни журналисти - 1702.

Днешната пресконференция на президента е 14-та от встъпването му за пръв път в длъжност, отбелязват руските медии.

Путин подчерта, че на страната е нужен пробив в икономиката и обществените сектори. Без правилно поставени цели не могат да се постигнат резултати, подчерта президентът и поясни, че за това са създадени 12 национални проекта - в сферите на науката, здравеопазването, образованието.

Той добави, че се набляга на икономиката, както и на технологиите.

Финансите на страната укрепват, растат и златно-валутните резерви, подчерта президентът.

 

"Хашоги беше убит, а Скрипал е жив, слава Богу, но срещу Русия наложиха санкции, а в другия случай - пълна тишина. Това е политизиран, русофобски подход. Той е само повод за организиране на атака срещу Русия. Ако не бяха Скрипал, щяха да измислят нещо друго. Целта им е само една - да задържат развитието на Русия като възможен конкурент", заявил Путин, коментирайки развитието на случая с убития от саудитците журналист Джамал Хашоги.

"Що се отнася до съдбата на нашите съграждани, тя не ни е безразлична. Това, че са заставили Бутина да признае нещо (30-годишната рускиня Мария Бутина бе арестувана във Вашингтон на 15 юли, в навечерието на срещата Владимир Путин и Доналд Тръмп в Хелзинки. Тя бе обвинена в участие в заговор с цел извършване на дейност в полза на руското правителство на територията на Съединените щати, бел. ред.), аз не разбирам какво би могла тя да признае, след като не е получавала никакви задачи от държавата или държавните органи на Русия. Но отговорно мога да кажа, че пред заплаха да лежи 12-15 години в затвора, тя ще признае какво ли не", отбеляза още Путин.

"Нядавам се, че човечеството има здрав разум и чувство за самосъхранение, за да не стига до крайности. Смята се, че опасността от подобно развитие на нещата намалява, но ако нещо се случи, това може да доведе до гибелта на цивилизацията", отговори Путин на въпрос за недооценяването на опасността от ядрена война.

"Опасност за такова развитие на събитияте се създава и от постепенното разрушаване на международната система за ограничаване на въоръженията, както и от снижаването на прага за използване на ядрено оръжие", подчерта президентът, явно визирайки заплахите на Тръмп да извади САЩ от Договора за ракетите с малък и среден обсег.

Освобождаването на украинските моряци, задържани при провокацията в Керченския пролив е възможно след като приключи разследването по случая, подчерта той. Провокацията беше насочена към изостряне на ситуацията, каза Путин и обясни действията на властите в Киев с предстоящите президентски избори. Той отбеляза, че в резултат Порошенко леко е повишил рейтинга си за сметка на интересите на страната си.

"Докато в Киев на власт са русофоби, които не разбират какви са интересите на собствения им народ, ситуацията ще се повтаря. Независимо от това кой е в Кремъл", подчерта Путин.

"Украинските власти наложиха пълна икономическа блокада на териториите, които те смятат за свои и всеки ден ги обстрелват. Опитите политически въпроси да бъдат решени със сила са обречени на провал. Това трябва да се разбере", подчерта държавният глава.
Очаквайте подробности

 Путин отчете успехи: Ръстът на БВП е 1,7%, финансите на страната укрепват

"БВП нарасна с 1,7 процента. Обработващите отрасли нараснаха с 3,2 процента. Зафиксиран е ръст на реалните доходи на населението с 0,5 процента", отчете държавният глава на Русия
Намери своята история

От категорията

Падна големият бастион на украинската съпротива в Луганск - руснаците овладяха Северодонецк

Падна големият бастион на украинската съпротива в Луганск - руснаците овладяха Северодонецк-1656136232.jpg

На украинските военни части беше наредено да се оттеглят, тъй като вече няма ...

25 юни 2022 | 08:47

Кулеба не изключи възможността да се обсъждат границите на страната "преди 24 февруари"

Кулеба не изключи възможността да се обсъждат границите на страната "преди 24 февруари"-1650468369.jpg

Русия е по-силна, така че оръжията, доставени от Запада, "не са ...

25 юни 2022 | 08:14

Американското разузнаване:Русия унищожи предоставените от Запада на Украйна оръжия, вкл.гаубици М777

Американското разузнаване:Русия унищожи предоставените от Запада на Украйна оръжия, вкл.гаубици М777-1646476601.png

Американското разузнаване прогнозира големи загуби в жива сила и техника и на ...

26 юни 2022 | 00:06

Русия ще достави ракети за ядрени бойни глави на Беларус

Русия ще достави ракети за ядрени бойни глави на Беларус-1647002432.jpg

На въоръжение в беларуската армия се намират много самолети Су-25. Те могат да ...

25 юни 2022 | 21:56