Путин отговори на 60 въпроса на Карлсън в двучасово интервю: Русия ще се бори за своите интереси

Да се върнем към здравия разум, да започнем да уважаваме нашата страна, подчерта руският президент

Путин отговори на 60 въпроса на Карлсън в двучасово интервю: Русия ще се бори за своите интереси

19331 | 9 февр. 2024 | 07:59

Г-н президентът на Украйна издаде указ, с който забрани преговорите с нас. Нека отмени този указ и това е. Никога не сме отказвали преговори. Чуваме през цялото време: готова ли е Русия, готова ли е? Да, не отказахме!

Путин отговори на 60 въпроса на Карлсън в двучасово интервю: Русия ще се бори за своите интереси-Putin-otgovori-na-60-vaprosa-na-Karlsan-v-dvuchasovo-intervyu--Rusiya-shte-se-bori-za-svoite-interesi_1707459377.jpgПутин отговори на 60 въпроса на Тъкър Карлсън в двучасово интервю-Putin-otgovori-na-60-vaprosa-na-Takar-Karlsan-v-dvuchasovo-intervyu_1707458431.jpgПутин отговори на 60 въпроса на Тъкър Карлсън в двучасово интервю-Putin-otgovori-na-60-vaprosa-na-Takar-Karlsan-v-dvuchasovo-intervyu_1707458417.jpgПутин отговори на 60 въпроса на Тъкър Карлсън в двучасово интервю-Putin-otgovori-na-60-vaprosa-na-Takar-Karlsan-v-dvuchasovo-intervyu_1707458391.jpg

Първото след нападението срещу Украйна интервю на Владимир Путин за американец бе разпространено тази нощ. В него руският президент говори за започнатата от него най-голяма война в Европа от 1945 г. насам, Запада, НАТО, разпадането на бившия СССР...

 

Записът е направен във вторник. Разговорът е с Тъкър Карлсън, бивш водещ от популярния сред републиканците канал "Фокс нюз".

 

За този разговор журналистът специално летя за Москва - той беше приет в Кремъл, а руската пропаганда документираше всяка негова стъпка. Карлсън обеща да зададе на Путин остри въпроси за войната в Украйна, за да може гражданите на САЩ да придобият реална представа за нея. Това очаквано не се случи.

 

Путин изнесе на журналиста лекция, в която изложи собствената си версия за историята на Русия и Украйна и даде стандартни, вече известни отговори на други теми. 

 

Разговорът включваше близо 60 въпроса. На практика, Путин повтори пред Тъкър всички свои тези, които разви и преди войната.

Русия никога не е отказвала преговори за Украйна и е уверена, че конфликтът рано или късно ще приключи мирно и отношенията между жителите на двете страни ще бъдат възстановени... 

Светът така или иначе ще се промени – независимо как ще завършат събитията в Украйна. Мястото на Съединените щати също ще се промени, единственият въпрос е как ще стане това: болезнено, бързо - или нежно, постепенно“, изтъкна Путин. 

 

ТАСС събра основните тези на руския държавен глава.

 

Путин подчерта,  че е бил по-прям в призива си към САЩ да се реши съдбата на украинците "като се договорим"

 

По някаква причина всички имаха илюзията, че Русия може да бъде победена на бойното поле - от самонадеяност, чистосърдечно, но не от много ум", каза Путин.

Според него на Запад напразно смятат, че боевете в Украйна „завинаги са отделили една част от руския народ от друга“. „Рано или късно ние така или иначе ще се споразумеем. (...) Може дори звучи странно в днешната ситуация: отношенията между народите така или иначе ще бъдат възстановени. Ще отнеме много време, но ще се възстановят", уверен е Путин.

 

По думите му, „Украйна в известен смисъл е изкуствена държава, създадена по волята на Сталин“, включително от унгарски, полски и румънски територии.

 

Путин заяви, че никога не е обсъждал с унгарския премиер Виктор Орбан възможността за връщане на унгарските земи, прехвърлени на Украйна по времето на Сталин. Черноморският регион „всъщност никога не е имал историческа връзка с Украйна“, „просто няма какво да се говори“, добави той.

 

Русия се стреми да гарантира, че в Украйна вече не превръщат в национални герои онези, които са сътрудничили на Хитлер: „Трябва да се отървем от тези хора, които са оставили тази теория и практика в живота и се опитват да я запазят, това е денацификацията". В Истанбул успяхме да се договорим за това, каза Путин.

 

„Разбирам, може да се каже, че е наша грешка, че ние (...) с помощта на оръжие решихме да сложим край на тази война (...), която започна през 2014 г. в Донбас. Но тогава си струва да си припомним разширяването на НАТО в нарушение на обещанията и базите на Алианса на украинска територия: "Да се върнем и към това, че през 2014 г. в Украйна беше извършен преврат. Няма смисъл, нали? Можем да прехвърляме топката напред и назад безкрайно", добави руският президент.

 

Всички изказвания за "руската заплаха" са "просто плашило за обикновените хора": "Ние нямаме никакви интереси в Полша, Латвия или където и да било другаде. (...) Само заплахи".

 

Путин неведнъж е предупреждавал президента на САЩ Джо Байдън, че прави "огромна грешка от исторически мащаб, (...) отблъсквайки Русия". Оттогава те не са разговаряли, но имат определени контакти "по линията на различни ведомства". С тяхна помощ Русия обяснява на Съединените щати, че е необходимо да се спрат доставките на оръжие за Киев и "всичко ще приключи до няколко седмици".

 

Разговорът с президента започна с въпрос защо е наредил инвазията в Украйна. Отговорът бе повече от 40 минути исторически преглед още от 9 век, която фактически повтори прочутото му есе от юли 2021 г. "За историческото единство на руснаците и украинците". 

 

Стигайки до XIII в. (около 9 минути в интервюто – бел. ред.), Карлсън, който е историк по образование, призна, че „вече е загубил представа къде точно в историята се намират“.

 

„За да не мислите, че си измислям нещо, ви давам тези документи. Това са копия от документи от архива. Тук са писмата на Богдан Хмелницки (Хмелницки оглавява казашкото въстание от Запорожието срещу полската шляхта през 1648 г. Той е признат за хетман на Украйна, но войната срещу Жечпосполита продължава, което го принуждава да потърси помощ от Русия – бел. ред.), който пише до Москва, за да минат под покровителството на руския цар. Започва война с Полша. През 1654 година е сключено примирие с Полша. Тези земи – целият ляв бряг на Днепър, включително и Киев, се присъединяват към Русия, а целият десен бряг на Днепър остава при Полша“, обобщи Путин.

Лекцията (вече 12 минути в интервюто – бел. ред.) стигна до Първата световна война и „Австрия, която е залагала на идеите за украинизацията“, а мотивът е бил „да се отслаби врагът преди Първата световна война“.

 

Според Путин Втората световна война започва заради отказа на Полша да предаде град Данциг (Гданск), за да се осигури „полски коридор към Източна Прусия“.

Според Пакта „Рибентроп-Молотов“ Западна Украйна трябва да мине към Съветския съюз. Така Русия си връща тези исторически земи. След победата във Втората световна война всички тези територии принадлежат на Русия или Съветския съюз. А Полша, като компенсация, получава западни части от Германия. Така се развива тази ситуация.

 

При създаването на СССР през 1922 година се създава Украинската съветска социалистическа република, която преди това не е съществувала. Сталин настоява републиките в СССР да са автономни. По необяснима причина Ленин дава на новосъздадената република територии и хора, които никога не са се наричали Украйна или украинци“, казва още Путин.

 

„След Втората световна война Украйна получава територии от Унгария и Румъния. Украйна е оформена по волята на Сталин. Не съм казвал на унгарския премиер Виктор Орбан да вземе част от Украйна. Знам, че унгарците искат да се върнат към историческите си земи“, допълни той.

„Ще споделя лична история. През 80-те години минах с кола през Киев. Отидох в Западна Украйна. Всички имена на градове и села бяха на руски и на унгарски. Нямаше нищо украинско. Там бяха запазили унгарския език, имена и облекло“, посочи Путин.На въпроса "Защо вярвате, че САЩ може изведнъж да нападнат Русия, как стигнахте до подобно заключение?" Путин отвърна раздразнено "Не съм казвал това, това токшоу ли е или сериозен разговор?"

 

Ето още няколко цитата на руския президент:

 

За участието на САЩ във войната

 

"Нима американците нямат нищо по-добро за вършене? Имате проблеми на границата. Проблеми с миграцията, проблеми с националния дълг. Над 33 трилиона долара. Нямате какво да правите и затова трябва да водите война в Украйна? Не би ли било по-добре да преговаряте с Русия? Да се споразумеем, вече разбирайки ситуацията, която се развива днес, разбирайки, че Русия ще се бори за своите интереси докрай, и разбирайки това, всъщност да се върнем към здравия разум, да започнем да уважаваме нашата страна, нейните интереси и да търсим някакви решения?", разсъждава Путин.

 

За "денацификацията" на Украйна


"Все още не сме постигнали целите си в Украйна, защото една от целите ни е денацификацията. Това означава забрана на всички видове неонацистки движения. Трябва да се отървем от онези хора, които оставят тази теория и практика в живота и се опитват да я поддържат жива - това е денацификацията. Знаете ли, колкото и странно да ви се струва, по време на преговорите в Истанбул ние наистина се съгласихме, че в Украйна няма да се култивира неонацизъм, включително да бъде забранен на законодателно ниво. Това, оказва се, може да бъде направено в хода на преговорния процес. И няма нищо унизително за Украйна като съвременна цивилизована държава. Нима на някоя държава е позволено да пропагандира нацизма? Не е, нали? Това е всичко.

 

"Веднъж говорих със Зеленски за това. Казах: "Володя, какво правиш? Защо подкрепяш неонацистите в Украйна днес, когато баща ти се е борил с фашизма? Той е войник на фронта." Няма да казвам какво отговори той, това е отделна тема и смятам, че е некоректно.

 

Защо е започнала войната в Украйна

 

Запитан защо е започнал инвазията в Украйна, Путин заяви, че е решил да предприеме действия, след като украинското ръководство "заяви, че няма да изпълни споразуменията от Минск". Споразуменията от Минск имаха за цел да сложат край на войната в Донбас, която се водеше между въоръжени руски сепаратистки групи и въоръжените сили на Украйна.

Карлсън пита дали Путин се е опитал да разговаря със САЩ по този въпрос и дали е дал да се разбере, че ще действа, ако Украйна бъде военизирана със сили на НАТО.
"Говорихме за това през цялото време. Обърнахме се към ръководството на САЩ и европейските страни да спрат незабавно това развитие на събитията, да изпълнят споразуменията от Минск", обясни руският президент.

След това той заяви, че Украйна е започнала първоначалната война през 2014 г. - в която Русия незаконно анексира Крим. "Ние не започнахме войната през 2022 г. Това е опит тя да бъде спряна", беше категоричен Путин.

Карлсън пита дали руският президент е постигнал целите си по време на войната. "Не. Все още не сме постигнали целите си, защото една от тях е денацификацията", отговори Путин, което е ясно послание, че Русия все още не е готова да отстъпи в Украйна. Путин неведнъж е обвинявал Украйна, че е нацистка, въпреки че украинският президент е евреин.

Карлсън попита още: "Бихте ли се задоволили с територията, която имате сега?" Руският президент сякаш избегна въпроса и продължи да говори за денацификация.

 

Кога за последен път е говорил с президента на САЩ

 

Запитан кога за последен път е разговарял с американския президент, Владимир Путин отговаря: "Не мога да си спомня кога съм разговарял с него". Притиснат отново, руският президент посочи: "Защо трябва да помня всичко? Имам си свои собствени неща за вършене. Имаме вътрешнополитически дела". След това той потвърди, че не е разговарял с Джо Байдън отпреди февруари 2022 г., когато започна инвазията в Украйна. Карлсън пита Путин защо не се е обадил на Байдън, за да "решат нещата", на което руският президент отговори: "Какво има да се решава? Ако наистина искате да спрете войната, трябва да спрете да доставяте оръжия. Тогава тя ще приключи в рамките на няколко седмици".

 

За преговорите с Украйна

 

Г-н президентът на Украйна издаде указ, с който забрани преговорите с нас. Нека отмени този указ и това е. Никога не сме отказвали преговори. Чуваме през цялото време: готова ли е Русия, готова ли е? Да, не отказахме! Те публично отказаха. Ами нека си отмени указа и да влезе в преговори. Никога не сме отказвали. Предполагам, че са направили това по инструкции от Вашингтон. Взеха грешно решение, сега трябва да търсят изход. (...) Те направиха [грешката], нека сами я поправят. Ами нека да отменят указа си и да започнат преговори. Ние никога не сме отказвали", добавя Путин. 

 

Почти се бяхме договорили в Истанбул. Но след като изтеглихме нашите войски от Киев, както казах, другата страна изостави тези споразумения и се подчини на инструкциите на западните държави - европейските страни и Съединените щати - да се бори с Русия до победен край.

В Истанбул имаше разговори на ниско ниво - между специални пратеници на двамата президенти, на което дори прекратяване на огъня не може да се договори. Володимир Зеленски изпрати Давид Арахамия, председател на парламентарната група на партията "Слуга на народа". 

 

НАТО

Спрямо темата за НАТО, Путин посочи, че по време на среща в Кремъл с отиващия си тогава президент на САЩ Бил Клинтън той го попитал: "Смятате ли, че ако Русия поиска да се присъедини към НАТО, това ще се случи?". Клинтън отговорил: "Мисля, че да". По-късно обаче двамата седнали на вечеря и Клинтън заявил: "Говорих с моя екип. Не, това не е възможно сега". "Можете да го попитате. Мисля, че той ще гледа нашето интервю, ще го потвърди", коментира още Путин.

Притиснат от Карлсън по въпроса дали би се присъединил към НАТО, Путин обясни: "Ако беше казал "да", щеше да започне процес на сближаване и в крайна сметка това можеше да се случи, ако бяхме видели някакво искрено желание от страна на нашите партньори. Но това не се случи". 

 

"Обещанието беше, че НАТО няма да се разширява на изток. Но това се случи пет пъти. Имаше пет вълни на разширяване. Ние търпяхме всичко това. Опитвахме се да ги убедим. Казвахме: "Моля, не го правете", поясни руския президент. 

Джордж Буш прокара разширяването на НАТО през цяла Източна Европа до Украйна, твърди Путин и нарече бившия президент на САЩ "твърд политик". "Петте вълни на разширяване - Балтийските държави, цяла Източна Европа и така нататък. И сега по същество - те дойдоха и в Украйна".

"В крайна сметка през 2008 г., на срещата на върха в Букурещ те обявиха, че вратите за присъединяване на Украйна и Грузия към НАТО са отворени. Президентът Буш, а той е такъв силен човек, силен политик, както ми казаха по-късно, упражни натиск върху нас и ние трябваше да се съгласим. Това е нелепо", коментира президентът.

 

За бившия британски премиер Борис Джонсън

 

Фактът, че те се подчиниха на исканията или убеждаването на бившия британски премиер Борис Джонсън, ми се струва смешен и много тъжен. (...). Къде е сега г-н Джонсън? А войната продължава. Кой, по дяволите, знае [мотивите на британския премиер], аз самият не го разбирам... Имаше общо отношение. По някаква причина - от арогантност, от чисто сърце, но не и от велик ум - у всички се установи илюзията, че Русия може да бъде победена на бойното поле.

 Защото, както каза г-н Арахамия - "ние можехме да спрем тези военни действия, да спрем тази война преди година и половина, но британците ни убеждаваха, а ние отказахме да го направим". Къде е сега г-н Джонсън? А войната продължава", каза Путин. 

 

Тази безкрайна мобилизация в Украйна, истерия, вътрешни проблеми, всичко това... Така или иначе рано или късно ще се споразумеем. И познай какво? Може дори да звучи странно в днешната ситуация: така или иначе отношенията между народите ще бъдат възстановени.

Ще отнеме много време, но ще се възстанови. Това, което се случва, до известна степен е елемент на гражданска война. И всички на Запад смятат, че боевете завинаги са разделили едната част от руския народ от другата. Не. Обединението ще се случи. Никъде не е отишло.

 

Крим
Според Путин през 2014 г. е имало “преврат” и Украйна е “започнала да преследва онези, които не са приели преврата”. 

“Те създадоха заплаха за Крим, който трябваше да вземем под наша защита”, смята той.

Украйна е “започнала войната” в източната част на Донбас през 2014 г. “с използването на самолети и артилерия срещу цивилни граждани”. 

“Как можехме да не изразим загриженост за това, което се случва? От наша страна това би било небрежност. Просто политическото ръководство на САЩ ни тласна към границата, която не можехме да преминем, защото това можеше да погуби самата Русия”, пита Путин.

 

За експлозиите на газопровода "Северен поток


"Кой взриви "Северен поток"? Вие, разбира се. Вие може да имате алиби, но ЦРУ няма алиби. Има ли доказателства? Знаете ли, няма да навлизам в подробности, но в такива случаи винаги се казва: търсете този, който е заинтересован. Но в този случай трябва да търсим не само някой, който е заинтересован, но и някой, който може да го направи. Защото може да има много заинтересовани хора, но не всички могат да се слязат на дъното на Балтийско море и да извършат този взрив", смята Путин. 

 

Руската заплаха се раздухва. [следва въпрос представя ли си сценарий, в който изпраща войски срещу Полша] Русия ще изпрати свои войски в Полша само в един случай: ако има нападение срещу Русия от Полша. Защо? Защото нямаме интереси нито в Полша, нито в Латвия - никъде. Защо ни е това? Ние просто нямаме интерес. Това са само само [раздухване на] заплахи.

 

Русия доброволно и проактивно се зае с разпадането на Съветския съюз, надявайки се, че това ще бъде възприето от Запада като покана за сътрудничество и съюз. Това очакваше Русия - както от САЩ, така и от така наречения колективен Запад. (...) [Путин припомни, че] Егон Бар в частни срещи със съветското ръководство малко преди разпадането на СССР предлагаше система за сигурност в Европа с участието на САЩ, Канада, Русия и други страни от Централна Европа, но изключваща по-нататъшното разширяване на Северноатлантическия алианс. Това каза той: ако НАТО се разпространи, всичко ще бъде същото, както беше по време на Студената война, само че по-близо до границите на Русия. Това е всичко. Беше умен дядка. Никой не го послуша.

 

Относно освобождаването на журналиста от "Уолстрийт Джърнал" Еван Хершкович


"Направихме толкова много жестове на добра воля, че мисля, че сме изчерпали всички граници. Никой досега не е отговорил на нашите жестове на добра воля с подобни жестове. Но по принцип сме готови да кажем, че не изключваме възможността да направим това при насрещни действия от страна на нашите партньори. Когато говоря за партньори, имам предвид преди всичко разузнавателните служби. Не изключвам, че лицето, което споменахте, г-н Гершкович, може да се озове в родината си. В крайна сметка няма смисъл да го държим в затвор в Русия. Искаме американските разузнавателни служби да помислят как могат да допринесат за целите, които преследват нашите разузнавателни служби", каза Путин.

 

За заплахата от нова световна война


"Страните от НАТО говорят за глобална война и ядрен конфликт и се опитват да сплашат населението си с въображаемата руска заплаха. Това е очевиден факт. И мислещите хора - не ограничените, а мислещите хора, анализаторите, тези, които се занимават с реална политика, просто умните хора - прекрасно разбират, че това е фалшификат. Руската заплаха се раздухва. Русия ще изпрати войските си в Полша само в един случай: ако има нападение срещу Русия от Полша. Защо? Защото ние нямаме никакви интереси нито в Полша, нито в Латвия - никъде. Защо бихме го направили? Просто нямаме никакви интереси. Само заплахи", каза Путин.

 

За народите на Русия и Украйна
"Тази безкрайна мобилизация в Украйна, истерията, вътрешните проблеми, всичко това... Рано или късно така или иначе ще стигнем до споразумение. И знаете ли какво? Може дори да звучи странно в днешната ситуация: отношенията между народите така или иначе ще бъдат възстановени. Ще отнеме много време, но ще се възстановят. Това, което се случва, до известна степен е елемент на гражданска война. И всички на Запад смятат, че бойните действия са отделили окончателно една част от руския народ от другата. Не. Обединението ще се случи. То не е отишло никъде", смята Путин.

 

Китай
"Западът се страхува повече от Китай, отколкото от Русия, потенциалът на страната е “огромен”. “Западът се страхува от силен Китай повече, отколкото от силна Русия, защото Русия има 150 млн. души, а населението на Китай е 1,5 млрд.” “Икономиката там расте скокообразно – с по 5% годишно. Преди беше дори повече, но това е достатъчно за Китай. Както се е изказал някога Бисмарк: потенциалите са най-важни. Потенциалът на Китай е огромен”, добавя Путин.

 

За развитието на технологиите и Илон Мъск

 

Човечеството трябва да се споразумее за регулиране в областта на изкуствения интелект, генетичните изследвания и други „модерни тенденции, които не могат да бъдат спрени“.

"Сега казват, че в САЩ Илон Мъск вече е имплантирал чип в мозъка на някакъв човек. (...) Мисля, че Мъск не може да бъде спрян - той пак ще прави това, което намери за добре. Мисля, че той е умен човек. Така че ще трябва да постигнете споразумение с него, защото този процесът на ИИ трябва да бъде формализиран и подчинен на определени правила", заяви президента.  Но трябва да се договорим с него по някакъв начин, трябва да намерим някакви начини да го убедим".

 

Интервюто с Владимир Путин е публикувано на сайта на американския журналист Тъкър Карлсън

 


От категорията

Древната професия на Христо Иванов: От "нито глас за Пеевски" до скута на Пеевски (Видео)
(Видео)

Архивите говорят: Къде отиде националното достойнство на Христо Иванов!?-Arhivite-govoryat--Kade-otide-natsionalnoto-dostoynstvo-na-Hristo-Ivanov-_1708615719.png

На видео послание към избирателите Христо Иванов заявява: "Нито глас за ...

22 февр. 2024 | 17:24

Избори 2 в 1? Предстоят тежки препирни, докато в сглобката стигнат до това решение

Тежки препирни в сглобката, докато стигнем до избори 2 в 1-Kiril-Petkov--Hristo-Ivanov--Boyko-Birisov---sglobkata-skartsa-li--skartsa--a-ha-da-se-razpadne--no-ne-se-razpada_1700754463.jpg

Срокът между два парламента би могъл да бъде и по-кратък - например един месец, ...

21 февр. 2024 | 17:34

The Economist: Губи ли Украйна войната? Зеленски знае една горчива истина

The Economist: Губи ли Украйна войната? Зеленски знае една горчива истина-Volodimir-Zelenski-Snimka--UNIAN_1702480122.jpg

Градовете на изток сега се опасяват, че ще бъдат следващите мишени на Русия, ...

22 февр. 2024 | 17:43

Валерия Велева: Конференцията на ДПС, която трябва да постави "ново начало". Ще има ли изненади?

Валерия Велева: Конференцията на ДПС, която трябва да постави "ново начало". Ще има ли изненади?-1448546816.jpg

1500 делегати на форума ще положат "ново начало и нов подход за ...

20 февр. 2024 | 22:06

Най-важното

Необходима е по-голяма ефективност в обществените поръчки

Световната банка с тежка критика за България: Събираемостта на ДДС е ниска, растежът се бави

Световната банка за България: Събираемостта на ДДС е ниска-1609887161.jpg

Без мерки, към 2050 година растежът на икономиката може да се забави до 1,25%. ...

22 февр. 2024 | 14:29

Ашколсун, Христо, евала, машала и аферим!

Трифонов: Всеки път като видя физиономията на Христо Иванов, ще си го представям в скута на Пеевски

Трифонов: Всеки път като видя физиономията на Христо Иванов, ще си го представям в скута на Пеевски-1658757760.jpg

Би трябвало тук да приключи политическата му кариера, заради лъжите, заблудите, ...

22 февр. 2024 | 16:23

Олигархията иска да овладее държавата! Битката е за КОНПИ и прокуратуратаа, заяви лидерът на ПГ на ДПС

Пеевски: Христо Иванов пиеше мазно турско кафе и седеше в скута ми, предлагаше ми делкане
(Видео)

Делян Пеевски: Олигархията иска да овладее държавата! Битката е за КОНПИ и прокуратурата-Zastrashena-e-natsionalnata-ni-sigurnost--tova-e-uzhasyavasht-probiv--zayavi-v-petak-Delyan-Peevski_1705743178.jpg

Случи се нещо нечувано - изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят проекта на ...

22 февр. 2024 | 09:36

"Промяната" са изпращали винаги ярки политически фигури за ръководства на регулатори, изтъкна лидерът на ГЕРБ

Борисов за ПП: Изкарват се борци за чистота, а действията им показват точно обратното (ВИДЕО)
(Видео)

-Boyko-Borisov-pred-zhurnalisti-v-Narodnoto-sabranie-_1704978648.jpg

Запознах се с меморандума и точно ми е като попската работа, където един поп ...

22 февр. 2024 | 09:22

Единственият изход е оставка и избори 2 в 1, категорична бе лидерът на БСП

Нинова за Христо Иванов: Седеше в лодката пред Сарая, а после легна в скута на Пеевски. Падение!

Нинова: Започват от вътре да си вадят кирливите ризи, мафията започна да се самоизяжда-Ninova--Promyanata-v-Konstitutsiyata-e-nay-golyamata-vreda--koyato-sglobkata-nanese-na-darzhavata_1703067481.jpg

Тези хора се събраха само за постове, за пари, за власт и разпарчатосване на ...

22 февр. 2024 | 11:54

Съпредседателят на ДБ отрече да е лобирал Андрей Янкулов да бъде избран за главен прокурор

Христо Иванов потвърди: Да, проблемът е как ще се разпредели цялата тази власт в регулаторите

Христо Иванов: ДПС иска да е скрит партньор на ГЕРБ в разпределението на властта-Hristo-Ivanov--Podkrepata-na-DPS-se-razshiri-po-estestven-nachin_1700419387.jpg

Иванов отговори на атаката на Делян Пеевски, че е "пил мазно турско кафе в ...

22 февр. 2024 | 11:46

Заплашили Цариградска, че мъжът и децата й ще бъдат с бетонирани крака на дъното на язовир

Скандал в комисията за "Нотариуса": Съдия Цариградска отказа да седне до прокурор Зартова
(Видео)

Скандал в комисията за "Нотариуса": Съдия Цариградска отказа да седне до прокурор Зартова. Снимка БТА-Skandal-v-komisiyata-za--Notariusa--Sadiya-Tsarigradska-otkaza-da-sedne-do-prokuror-Zartova-_1708616604.jpg

Преди началото на заседанието председателят на комисията Никола Минчев заяви, ...

22 февр. 2024 | 15:50

Тази Конституция я има благодарение на нас, заяви председателят на ПГ на ДПС

Пеевски отговори на Иванов: Срамно лъже! Ако някой смята, че ще смаже ДПС - това време свърши!

Делян Пеевски отговори на Христо Иванов: Много срамно лъже. Да спре да бъде слуга на олигарсите-Peevski-za-Geshev-i-Sarafov--Imahme-mrakobesen-glaven-prokuror-v-minaloto--no-sega-tova-prodalzhava_1706094566.jpg

Ако някой смята, че ще смаже ДПС - това време свърши. ДПС доказа какво е ...

22 февр. 2024 | 12:17

След като осъзна "грешката си", Радев пак не направи НИЩО, за да освети несъстоятелността на тези хора

Калина Андролова: Лена с кризисен пиар и хлъзгава любезност. ПП е банда, която плячкосва

-1584904074.jpg

ПП мошеничестват пред американците, че са готови на всичко, но двигателят на ...

22 февр. 2024 | 13:53