Само двама са напуснали апетитните постове

Радан в опозиция, но 31 от ДСБ продължават да са на държавна хранилка

5552 | 21 дек. 2015 | 18:06

Най-много свои кадри тъмносините са внедрили в Министерство на външните работи. В крайна сметка на власт ли са или в опозиция?

-1446220733.jpgСнимка: Фейсбук-1450713702.jpg

Кадрите на ДСБ в изпълнителната власт продължават да се ослушват. Само двама от 33-мата уредени на държавни постове от партията на Радан Кънев са хвърлили оставки, след като тъмносините обявиха, че минават в „опозиция“.  Засега от властта си тръгват областният управител на Сливен Димитър Сяров и зам.-областният на Смолян Зарко Маринов.  

„Тежки "опозиционни" времена са налегнали ДСБ. С лидер в "опозиция", на позиция остават 2-ма областни управители, 7 зам-областни, 2-ма министри (Танев е вътре, стана ясно, че е техен, ама са го изтървали), 4-ма  зам-министри, шеф на КЕВР, 1 шеф на институт, 1 главен секретар и 2-ма посланици. Както и един бюлюк десебари във външно, дето не можеш да ги преброиш. Другото са шефове на държавни фирми, основно болници и шефът на борда на военния холдинг ТЕРЕМ“, възмути се във "Фейсбук"икономистът Владимир Каролев, който в момента е съветник на министър Божидар Лукарски. Каролев пита: ДСБ в крайна сметка на власт ли са или в опозиция?

Проверка на Епицентър.бг показа, че областният управителна Сливен Димитър Сяров, който хвърли оставка в социалната мрежа, продължава да ходи на работа. От екипа му обясниха, че чакали МС да го освободи. Колегата му във Видин Момчил Станков няма намерение да се разделя с държавната служба.

Бившият депутат от ДСБ и виден костовист Асен Агов също не смята да се подчини на решението на Радан Кънев, тъй като е станал съветник на министър на външните работи Даниел Митов. Нещо повече – той очаквал да изпратен за посланик.

В поста си се е вкопчил зам.-външният министър Христо Ангеличин, който стартира кариерата си от ДСБ. Началникът на политическия кабинет на Даниел Митов - Владимир Миланов, също няма намерение да се оттегля, въпреки призива на Радан Кънев. Главният секретар Стоян Тодоров, който по времето на Иван Костов бе назначен на същия пост е като залепнал за стола си. Постоянният секретар Василий Такев  остава, както и преторианците на ДСБ във външно - Иларион Иларионов, Никола Ненов, Биляна Иванова, Мартин Табаков и Симеон Попов. Те са устроени на експертни длъжности.
Посланикът ни в Лондон Константин Димитров е член на ДСБ. Посланикът ни в ООН в Ню Йорк Стефан Тафров, също е активист на тъмносините.

Здравният министър Петър Москов обясни, че няма да напусне правителството, защото искал да продължи реформата си. Заместникът му - Ваньо Шарков, който напусна СДС с Надежда Михайлова, влезе във ведомството от квотата на ДСБ. Другият заместник на Москов Бойко Пенков, бе шеф на НЗОК през мандата на Иван Костов дори не отваря дума за оттегляне.

Партията на Радан Кънев запазва позициите си и в МВР чрез зам.-министърът Цвятко Георгиев. Той бе назначен с протекцията на ген. Атанас Атанасов. Георгиев е колега на настоящата съпруга на Атанасов. След дълго оглушки в последния работен ден на парламента (18 декември) генералът най-после депозира оставката си като шеф на вътрешната комисия в НС.  

Съветникът на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова – Евгени Чачев, който е член и ексдепутат от ДСБ остава във ведомството. По времето на кабинета „Костов“ той бе строителен министър.

Шефът на борда на директорите на военния завод „Терем” Стоил Янков също бе назначен с протекциите на ДСБ.

Човек на Радан Кънев е и Стилиян Гроздев, който е началник на източния район на Изпълнителна агенция Военни клубове и военнопочивно дело и отговаря за базите на Министерството на отбраната на територията на Варна и Бургас.

От ДСБ е и шефът на Националния институт за обучение и квалификация в системата на образованието Катерина Гешева.


От категорията

Скандал! Явор Божанков: Секретарят на президента - Димитър Стоянов простреля Радев жестоко!

Явор Божанков: Секретарят на президента - Димитър Стоянов простреля Радев жестоко!-1655801007.png

Улучват и българската военна индустрия, която спазва всичи международни ...

25 юни 2022 | 20:57

Димитър Стоянов показа фалшив документ, внушаващ, че се изнася оръжие за Украйна

Димитър Стоянов показа документ, внушаващ, че се изнася оръжие за Украйна-1546968845.jpg

Няма подпис, няма печат, няма адресат, няма подател, няма дата - няма никакви ...

25 юни 2022 | 21:00

„Продължаваме промяната" все още без регистрация като партия

„Продължаваме промяната" все още без регистрация като партия-1656188611.jpg

Запитан дали е вярно, че ПП все още не са внесли документите си за регистрация ...

25 юни 2022 | 23:22

Николай Денков: И Асен Василев може да е премиер, нужно е стабилно правителство

Николай Денков: И Асен Василев може да е премиер, нужно е стабилно правителство-1636527269.jpg

Според акад. Денков изразни средства като "мафия", "едни ...

25 юни 2022 | 22:58