Радев към БСП: Новият кабинет не може да е плод и на безпринципни коалиции, ще се задълбочи кризата

Държавният глава подчерта, че не изключва варианта за трети мандат

Радев към БСП: Новият кабинет не може да е плод и на безпринципни коалиции, ще се задълбочи кризата

7240 | 19 апр. 2021 | 11:28

Предизвикателствата пред страната ни са значими и те изискват съставяне по възможно най-бързия начин на отговорно оперативно управление в лицето на един нов кабинет, заяви президентът

Радев към БСП: Новият кабинет не може да е плод и на безпринципни коалиции, ще се задълбочи кризата-1618824938.jpg-1618821107.png

Предизвикателствата пред страната ни са значими и те изискват съставяне по възможно най-бързия начин на отговорно оперативно управление в лицето на един нов кабинет. Този кабинет не може да бъде плод и на безпринципни коалиции, защото те само могат да задълбочат кризата. Това каза президентът Румен Радев по време на консултациите за съставяне на правителство с „БСП за България“, предаде Агенция „Фокус“.

 

Направи впечатление ласкавото отношение, с което Румен Радев посрещна представителите на БСП, водени лично от партийния лидер Корнелия Нинова.

 

"Консултациите с вашата група са важни, най-малкото защото хилядите български граждани, които ви подкрепиха и на тези избори, свързват с вас надеждите си за по-социална, солидарна и справедлива България. Второ, вашият дългогодишен опит и традиции в парламентаризма в момента са изключително важни за намиране на баланса между изключително амбициозния законодателен ред на 45-ото Народно събрание, от една страна, и очертаването на времевия хоризонт за съставяне на правителство със солидна парламентарна подкрепа", каза държавният глава.

 

Тук виждам вашата роля, опит и мъдрост да търсите онези пресечни точки на приоритетите, ясни цели, и отговорност чрез активен диалог в 45-ото Народно събрание. То е гарантът, който е трябва да произведе новия кабинет“, каза още Радев.

Държавният глава подчерта, че не изключва вариантът за трети мандат и поради тази причина иска да разбере нагласите на партиите.

 

„Искам да се чуе вашето мнение и нагласи. Нека е ясно при тази динамична и много сложна обстановка – аз не изключвам, на база на консултациите, които водя към момента, хипотезата и за трети мандат. Ще задам този въпрос, както на вас, така и на следващите парламентарни групи. При достигане на тази хипотеза за трети мандат, каква е вашата готовност, намерения за съставяне на кабинет и диалога с другите парламентарни? Без диалог, без координация и консултации това е изключително трудна задача“, каза още Румен Радев. 

 

На консултациите при презедента присъства лидерът на партията Корнелия Нинова, зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, Христо Проданов, Атанас Зафиров и Ирена Анастасова.Радев към БСП

Предизвикателствата пред страната ни са значими и те изискват съставяне по възможно най-бързия начин на отговорно оперативно управление в лицето на един нов кабинет, заяви президентът

От категорията

Радев: Сегашната корупция ни излиза най-скъпо от всичко, в огромни размери е! (Видео)

Кадър: Нова.тв-1620542585.jpg

Служебното правителство има малък времеви мандат, очакванията към него са ...

9 май 2021 | 09:40

АПИ: Шофирайте разумно, при интензивен трафик използвайте алтернативни маршрути

-1587724548.jpg

За улеснение на трафика по АМ „Тракия“ до 9 май /неделя/ в района на ж.п. ...

9 май 2021 | 10:20

Борисов: Горд съм, че България има все по-значим дял в общите европейски постижения

-1602067915.jpg

На днешната дата отбелязваме и 76-ата годишнина от победата над нацизма. И ...

9 май 2021 | 10:10

Посланик Митрофанова: Отказът от „Белене” не е най-правилен, вие вече загубихте 3 млрд. от неустойки

-1612787832.jpg

Тя определи Навални като "нарцис" и заяви, че не разследванията на ...

9 май 2021 | 09:36