Рашидов: ПП са инфантилни, Борисов иззе инициативата за Северна Македония и оправи нещата

Не може да си замерял с яйца държавни сградии и днес да управляваш народа

Рашидов: ПП са инфантилни, Борисов иззе инициативата за Северна Македония и оправи нещата

2245 | 26 юни 2022 | 10:06

Премиерът трябва да носи отговорност. Кирил Петков дойде от някъде и реши, че трябва да приватизира държавата. Резултатът е две години загубено време на българите“, каза още той.


Времената винаги са били смутни, но този път бяха и инфантилни. Политиката и управлението на един народ е сериозна и тежка професия, малко са хората които могат да го правят. Тръгна една мантра за смяна на поколенията, но в управлението на държавата се изисква мъдрост. Не може от улицата, хвърляйки яйца да отидат директно в управлението“, заяви бившият министър на културата Вежди Рашидов по повод последните политически турбуленции у нас.


„Две години със служебното правителството. Говориха за корупция, извадиха ли едно нещо? Кой е съгласен с „Капитан Андреево“, ако това е престъпление. Сигурно може да е дадено от ГЕРБ, но около тях има стотици хора и служби“, заяви Рашидов.

По темата Северна Македония бившият културен министър заяви, че също е проявена инфантилност от страна на правителството на Кирил Петков, който си е менил мнението от сутрин до вечер и накрая прехвърли всичко на Народното събрание.

 

„Накрая отново Бойко Борисов иззе инициативата и оправи нещата. Правителството е това, което трябва да има ясна позиция и да отстоява българския интерес. Премиера трябва да носи отговорност. Кирил Петков дойде от някъде и реши, че трябва да приватизира държавата. Резултатът е две години загубено време на българите“, каза още той.

Рашидов допълни, че нови коалиции няма, а позиции и е нормално опозицията да се събира по дадени теми. „Непрекъснато ГЕРБ са виновни за всичко, но при тях цените бяха ясни, всичко беше балансирано. Две години благодарение на Слави Трифонов няма правителство, започна ковид, войни, инфлация. Повече от 100 дни едно правителство не може да се оправи с инфлацията, а цените скочиха петорно нагоре. Не може да си замерял с яйца държавни сгради и днес да управляваш народа. Държавата е тежка отговорност. Всички ние страдаме от тази изпусната инфлация“, каза още Рашидов пред БТВ.

По повод новия министър на културата Атанас Атанасов, Рашидов заяви, че винаги е избягвал да го напада, но просто не е за там. „Две години говорят за корупция, един човек от сутрин до вечер блещеше срещу мен, но един документ не извади. За 70 години аз не съм видял друго правителство, което помежду си да се обижда на мафия и да говори за корупция. Сложиха се големи граници на разделение в обществото. Тези хора не може да управляват с омраза и затова си отиват. Всяка държава е като пластелин, в ръцете на добър майстор е добре моделиран“, каза още Рашидов и допълни, че с удоволствие би помогнал на колегите си и, ако Борисов има нужда може да влезе отново в листите.


От категорията

Радев вика ръководствата на "Авакс" и ICGB за интерконектора

Радев вика ръководствата на "Авакс" и ICGB за интерконектора-1658992413.jpg

От служебното правителство декларираха, че завършването на интерконтектора с ...

12 авг. 2022 | 08:09

Илияна Йотова: Президентът имаше "вина", че даде шанс на Петков и Василев, а те ни разочароваха

Илияна Йотова: Смятах, че тази коалиция ще се задържи по-дълго-1660282753.png

Обвиненията между ПП и ИТН обясниха, че битката беше на едни пари срещу други ...

12 авг. 2022 | 08:34

МОН: Стремим се към максимално присъствена учебна година

Министърът на образованието проф. Пенов представи днес своя екип и приоритетите си. Снимка БТА-1660296877.jpg

Министърът на образованието отбеляза, че има две кризи, които биха ни сполетяли ...

12 авг. 2022 | 12:31

Мирчев, ДБ: Дано не се правят опити за преминаване към президентска република

Мирчев, ДБ: Дано не се правят опити за преминаване към президентска република-1656914121.png

Газът ще стигне, но криза ще има и тя ще е по-скоро икономическа, посочи той

12 авг. 2022 | 12:28