Изпратете „Мутрата вън“ , за да не се носи срамът нито от Вас, нито от обществото.

Рашидов към Радев: Г-н Президент, изпратете министъра на културата там, откъдето го взехте!

65918 | 10 дек. 2021 | 15:46

Уверявам Ви, г-н Президент, че обществото е много уморено от безплодните арогантни циркове и именно за това е време да помълчим и да помислим за бъдещето.


Бившият министър на културата Вежди Рашидов излезе с Открито писмо до президента Румен Радев.

Ето какво пише Рашидов:


С най-голямо уважение към Президента на България и към институцията си позволявам да се обърна публично към Вас, господин Президент:


Дълго време се предпазвах да вляза в полемики, тъй като страната ни след близо година безплодие и безхаберие е вкарана рязко в икономическа криза.

При тежък ковид и пълна неадекватност на здравното министерство, при обедняване на българските граждани, днес сме свидетели не на промяна, за която мечтаеха всички, не към път да изградим спокойна държава и можещи политици, а на безпардонно мутренско поведение на Ваш министър - избран незнайно за какво и за какви умения и заслуги, освен че беше забелязан със своето арогантно, просташко и мутренско протестиране с бесилки и ковчези, в резултат на което той и другите около него успяха единствено да изконсумират енергията на младите хора по площадите на България.

 

Именно заради това, г-н Президент, и все още с уважение към институцията, искрено Ви моля: Изпратете го този там, откъдето го взехте, защото той вече е вреден не само за държавата, но и лично за Вас. Затова изпратете „Мутрата вън“ , за да не се носи срамът нито от Вас, нито от обществото!


Ако промяната е тази мутренска форма на управление, халал да ни е и промяната, за която говорите всеки Божи ден Вие и новото правителство! 

Аз като гражданин не желая такава промяна, защото винаги съм работил и съм се трудил за онази промяна, която е градивна и създава добри условия за развитие, спокойствие и разбирателство в обществото.


Да издигнете за министър на културата човек, не заради качествата му, а заради единственото му достойнство в живота, че е замерял с яйца паметници на културата – това е невиждано! Има опасност държавата ни да заприлича все повече на санаториум за нервно болни. Такива хора и министри не са за издигане никъде, а са за лечение.

 

Уверявам Ви, г-н Президент, че обществото е много уморено от безплодните арогантни циркове и именно за това е време да помълчим и да помислим за бъдещето.

 

Пътят, по-който ще тръгнем, никак няма да е лесен.

Накарайте Вашите министри, вместо да ни облъчват денонощно с обещания, да научат една мъдра българска поговорка: “Нивата не иска молитва, а мотика“. Защото тези, които много говорят, малко копаят.

 

А колкото до министъра Ви – то Четвърти километър не е далече от министерството. И нека никой не подценява българската култура, там няма място за мутри като Вашия избраник.


С уважение, Вежди Рашидов


От категорията

Скандал! Явор Божанков: Секретарят на президента - Димитър Стоянов простреля Радев жестоко!

Явор Божанков: Секретарят на президента - Димитър Стоянов простреля Радев жестоко!-1655801007.png

Улучват и българската военна индустрия, която спазва всичи международни ...

25 юни 2022 | 20:57

Димитър Стоянов показа фалшив документ, внушаващ, че се изнася оръжие за Украйна

Димитър Стоянов показа документ, внушаващ, че се изнася оръжие за Украйна-1546968845.jpg

Няма подпис, няма печат, няма адресат, няма подател, няма дата - няма никакви ...

25 юни 2022 | 21:00

„Продължаваме промяната" все още без регистрация като партия

„Продължаваме промяната" все още без регистрация като партия-1656188611.jpg

Запитан дали е вярно, че ПП все още не са внесли документите си за регистрация ...

25 юни 2022 | 23:22

Николай Денков: И Асен Василев може да е премиер, нужно е стабилно правителство

Николай Денков: И Асен Василев може да е премиер, нужно е стабилно правителство-1636527269.jpg

Според акад. Денков изразни средства като "мафия", "едни ...

25 юни 2022 | 22:58