Ретрограден Меркурий от 10 май до 3 юни: Деви и Близнаци трябва много да внимават

Силното влияние на задържащата ретросила създава пречки в комуникациите и правенето на бизнес

Ретрограден Меркурий от 10 май до 3 юни: Деви и Близнаци трябва много да внимават

6270 | 9 май 2022 | 11:43

Периодът обаче е добър момент да научите старите уроци, да завършите проекти, които са били изоставени от няколко години. Необходимо е да се анализират по-ранните грешки, за да не се повтарят в бъдеще


На 10 май 2022 г. започва ретрограден Меркурий. Астролозите съветват по това време да сте възможно най-тихи и спокойни.

 

Какво е ретрограден Меркурий?

Всяка планета в Слънчевата система се движи директно или ретроградно. В първия случай това е движението на небесно тяло по обичайната му траектория. Ретроградно движение се нарича, когато изглежда, че планетата се забавя или започва да се върти в обратна посока. Но това е просто оптична илюзия: в действителност това не се случва. Феноменът е свързан с особеностите на проекцията, когато небесното тяло минава покрай Земята 3-4 пъти годишно в продължение на три седмици.

 

Според астрологичните концепции всяка планета отговаря за определени области от живота. Меркурий се грижи за логическото мислене, комуникацията, науката, търговските и финансови транзакции, пътуването, бизнеса, учението. Ретроградността дава силно напрежение в тези области, за които е отговорна планетата. 

 

Ретроградният период на Меркурий, който предстои, ще се случи в периода от 10 май до 3 юни 2022 г.  Планетата ще влияе и на глобалните процеси. Това може да окаже негативни последици върху световния валутен пазар и до проблеми от икономически характер в различните страни.

 

Кои зодии трябва да внимават по време на ретрограден Меркурий? Знаците, които са под контрола на Меркурий и трябва да се държат по-внимателно, са Дева и Близнаци. Те попадат под по-силно влияние на задържащата ретросила, която създава пречки в комуникациите и правенето на бизнес.

 

Как да се държите по време на ретроградния период?

Съветите, които дават астролозите по-долу, важат за всички зодии, но с особена сила се отнасят за Дева и Близнаци. 

 

През този период не трябва да извършвате прекомерна активност: действията могат да бъдат не само безполезни, но и да повлияят негативно на живота ви в личен и професионален план. 

 

Не се препоръчва да стартирате големи проекти, свързани с наука, образование, търговия, технологии. Необходимо е да се въздържате от сключване на договори. Не планирайте големи продажби или придобивки. Тъй като Меркурий отговаря и за финансовите транзакции, процесът може да бъде забавен или отложен.

 

Периодът обаче е добър момент да научите старите уроци, да завършите проекти, които са били изоставени от няколко години. Необходимо е да се анализират по-ранните грешки, за да не се повтарят в бъдеще. За да сведете до минимум собствените си загуби и провали, не започвайте и не планирайте нищо ново през този период, намалете броя на срещите, ограничете комуникациите. 

 

Съветът на експертите е да се отдадете на отдих и уединение. Занимания като йога, медитация, успокояващи ума практики, дихателни техники, разходки сред природата ще окажа благотворен ефект върху мислите и емоциите ми.

Източник: woman.bg


От категорията

Мария Бакалова с две нови роли в Холивуд

Мария Бакалова с две нови роли в Холивуд-1654587709.png

Бургазлийката влиза в актьорския състав на филма Fairyland, в който режисьорски ...

18 авг. 2022 | 11:33

Йорданският принц Хюсейн се сгоди! Избранницата му не отстъпва по красота на кралица Рания

Кралица Рания със сина си и годеницата му
Сн. Туитър-1660830944.png

28-годишната Раджуа Халед Ал Саиф е завършила архитектура в Съединените ...

18 авг. 2022 | 16:54

В БНР започнаха снимките на документално-игралния филм “Оцеляване”

В БНР започнаха снимките на документално-игралния филм “Оцеляване”-1660837720.jpg

Първото интервю, част от филма, ще бъде излъчено в предаването “Изотопия” по ...

18 авг. 2022 | 18:48

Китайска медийна група стартира познавателна видеопоредица
(Галерия)

Китайска медийна група стартира познавателна видеопоредица-1660834717.jpg

звънземни ли са създали културата на „Сансиндуей“? Къде се намира най-дългият ...

18 авг. 2022 | 17:58